Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KRIVAC ZA SMRT MARKA DESPOTOVIĆA (NI)JE SUDBINA Featured

1 policija rotacija

Valjevski tinejdžer Marko Despotović(16) tragično na nastradao pod točkovima mercedesa. U kasnim večernjim satima ubio ga je pijani vozač, mlad čovek od samo 26 godina S. Đ. Pozajamljeni mercedes A klase, pokosio je Marka na pešačkom prelazu kod Krušika dok je prelazio kolovoz na crveno svetlo.

Nastradali mladić  nije očigledno ni primetio automobil koji je nestvarnom brzinom 3-4 puta većom od dozvoljenih 40-ak kilometara na sat “doleteo “ i ubio ga!

Od dana nesreće do danas policija se nije oglasila sa bilo kakvim saopštenjem.

Da li je u pitanju slučajnost, nehat, ili namera ostavljamo njima da nam kažu razlog.

Neodgovornost, bahatost, neznanje, nevaspitanje, nepoštovanje zakona su još jednom su uzeli svoj krvavi danak. Umesto što kriju ili  "pecaju " vozače po gradu zbog preokračenja brzine ili nepropisnog zaustavljanja, da bi se  novcem od kazni punila državna kasa,  samo jednim potezom policija bi sprečila  mnoge  nesreće da se nikada ne dese i sačuvala živote potencijalnih žrtava.

Od Divaca do Valjeva  po  jedno policijsko vozilo postavljeno na vidnom mestu i za noćne uslove vožnje,  sa uključenom rotacijom, na svaka dva-tri  kilometra, tokom vikenda i svadbarsko, kafansko, diskotekarskih ludovanja mladih ljudi,  čuvaće živote svih novih potencijalnih žrtva od ubica, osionih pijanih vozača, bez trunke savesti, morala i bilo kakvog osećaja ljudske odgovornosti.

Slične “zasede”  na preostala tri ulaza u grad iz pravca Šapca, Loznice i Užica bi završile veliki posao.Alkoholisanom vozaču  dati su ključevi od vozila da vozi,  istražni sudija mu nije odredio pritvor, i na slobodi je.

Marka Despotovića, koji se u pogrešno vreme našao na pogrešnom mestu više nema.

Ostaje samo tuga do neba i sećanje na jedan prerarno ugašen mlad život, u trenutku kada je tek trebalo da se rascveta, postane čove, ima svoju porodicu i život, konačno možda iskaže svoj fudbalski talenat i postane  velika zvezda. Sa samo 16 godina Marko je bio na meti Partizana, Crvene zvezde, klubova sa prostora eks SFRJ.

Više ga nema !?

Zvezde je nestala, ugašena je, a uspomena i sećanje jedino ostaju na strašnu sudbinu ovog nesrećenog mladića.

Koliko treba ovakvih surovih upozorenja da nas opominju da smo ljudi ne da jedni druge ubijamo već da budemo samo čovek čoveku, čovek.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas