Menu

zaglavlje

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A VIDIĆ ,JOKIĆ I ARENA BEOGRAD SVETLOST SRBIJE

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A …

U sveoštem bunuli i slepi...

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: KAZNE KLUBOVIMA, SUSPENZIJA TRENERIMA I J.I.

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: K…

 Komesar košarkaške ...

PRED  TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA VANJA MARINKOVIĆ PRVI SPORTISTA, KOJI JE DAO PODRŠKU INICIJATIVI "ProGlas"

PRED TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA…

Podrškom "ProGlasu"...

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASNIK FABRIKE REZNIH ALATA ČAČAK

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASN…

Valjevski King Komerc p...

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ "ZABOLEO", TEK KOMŠIJE!

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ …

  "Đoković je p...

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PROFESORA DR RATKA BOŽOVIĆA

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PR…

Omiljeni srpski profeso...

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE 44 GODINE

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE …

Šahovska reprezentacija S...

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA I PONIŽAVANJE KOŠARKE  NA VA NAČIN

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA …

Tri P obeležava vreme p...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SALETOVI KOMPLEKSI I SUJETA JAČI OD BOBIJA Featured

bobiUmesto da izađe pred novinare, gle ludosti, okrivljene za "progon", i ukrsti koplja,  pa ih  razoruža svojom istinom selektor reprezentacije Srbije, i sms trener Aleksandar Đorđević, u prepoznatljivim maniru umišljenih aktuelnih gospodara života i smrti u srpskoj košarci i fudbalu, posanim"saopštenjem", se obraća javnosti.

Đorđević je pokušao da obrazloži svoj kukavičluk i  licemerjece, odnosno   nadubudnu odluku  zašto  na Olimpijske igre ne ide Boban Marjanović.

Đorđević je  samo bezuspešno pokušao da izbegne suočavanje i priznanje  da je Marjanović danas košarkaški bog poput jednog Gasola ili Novickog, a ne tamo neki šraf iz "državnog projekta": Štimac, Katić, Kuzmić, Simonović....

Iz KSS je stigao  apel da se saopštenje objavi u celosti, ali bez  obrazloženja zašto.

Selektor Aleksandar Đorđević tvrdi  da je "Saopštenje posledica dugog razmišljanja i nije čak ni stoti deo od onoga čime se sportska javnost zamara bespotrebnim polemikama, kojima nije mesto u štampi, nego na klupicama u školskim dvorištima”

Od Kulina bana nadugačklo i naširoko analizira “probleme” nudeći besmisleni albi za komplekse koji mu ne daju mira.

Sale nacionale, ali samo kao igrač, sada kao selektor umišljen da je nepogrešiv ističe svoje  obaveze.

"Zadatak  mi je da izaberem  najbolje igrače i najprimernije osobe, koje imaju kvalitet i potrebnu formu za predstojeće takmičenje, i koji žele bezrezervno da prihvate odluke o sastavu tima, sa selekcijom od 24 svedenom na 12 igrača. Skup 12 predstavlja samo one koji NAJBOLJE IGRAJU ZAJEDNO".

Zatim Saša  analizira svoje delovanje i “probleme" sa  Marjanovićem, koga već dve godine pokušava da uključi u rad sa ekipom, ali bezuspešno iako to želi, pri tom poredeći ga sa Raškom Katićem(!?), inače "zaduženog" za sedenje na klupi nacionalnog timai.

Đorđević se ne usuđuje da pojasni kako ljubimac mu Štimac, realno višak i u u timu državnog projekta KKi Crvena zvezda Beograd Telekom, ima prednost i danas je nezamenljiv u repezentaciji, u odnosu na Marjanovića.

“Posle osvojenog srebra na SP 2014,  logično je bilo da  Krstića(oprostio se od reprezentacije) i Katića (igrao u istom klubu i dobio prednost u odnosu na Marjanovića),  zamenimo Bobanom i napravimo jednu plansku, prirodnu smenu generacija na toj poziciji, potrebnu za kontinuitet rezultata” detaljan je Đorđević.

Selektor uporno ističe da je  Marjanović samo njegov izbor,  izbegavajuči da se souči sa istinom u napretku Bobija, da li slučajno teškog danas 20 i više miliona dolara NBA ugovora, što je finansijski mereno u ovom trenutku, više od cene svih igrača u reprezentaciji Srbije.

Đorđević traži alibi za svoju besmislenu odluku u činjenici da je Marjanović  bio član seniorske reprezentacije  samo na jednom velikom takmičenju, 2011. na EP u Litvaniji, i da je odigrao 25 mečeva uključujući i pripremne,  sa malom minutažom i ulogom u timu kod selektora Ivkovića, koji je za velika takmičenja od 2008. do 2013. na toj poziciji birao druge igrače.

Selektor Srbije potom sebe demantuje tvrdnjom da je Marjanović odličan momak i igrač, da je u poslednjoj sezoni u u Crvenoj zvezdi Beograd Telekom bio jako dobar. sa karakteristikama, ljudskim i igračkim potrebnim reprezentaciji, ne skrivaju  da pokaže itekako bitan detalj svog karaktera, sujetu.

“Videlo se koliko na EP 2015, gde je itekako mogao da pokaže svoj kvalitet i pomogne ekipi i svojim saigračima u ostvarenju još boljeg rezultata. Nažalost, njega nije bilo. Svi znamo da je započeo pripreme, trenirao punom snagom bez ikakve povrede 10 dana, a onda posle vrlo čudne odluke, otputovao u Ameriku gde su mu dijagnostikovali samo i jedino karakterističnu bolest svih sportista -''mogućnost da se povredi. Za sve igrače, trenere, medicinske i košarkaške radnike, a verujem i navijače, bilo je to poražavajuće saznanje jer vređa ljudsku inteligenciju, etiku sporta i takmičenja, a nas je kao Ekipu direktno oslabilo. Naše razočaranje je bilo nemerljivo jer smo se osetili bez ikakve mogućnosti da se branimo i odbranimo od toga da nam drugi kroje kapu, mantil pa čak i borbeno odelo".

Konačno selektor Srbije stiže i do 2016. godine i kaže da je Marjanović prihvatio j poziv i da je spreman, voljan, motivisan i željan da počne pripreme i izbori se za mesto u timum, sa jasnom željom da ide na Olimpijske igre, ali je otkazao učešće SAMO DAN pre okupljanja tima.

Đorđević baca u lice besmisleni kodeks obaveza igrača prema kSS treneru, i  podseća.

"Na sličan način poput Marjanovića je otkazao Veličković, zbog straha od povrede"

Poput Marjanovića danas ni u snovima Novica Veličković ne može da bude u timu, iako bi sa Teodosićem i Bogdanovićem, i svojom harizmom pobednika bio alfa i omega  ove reprezentacije.

“Svaki razlog otkaza je potpuno legitiman. Potrebno je da dođe na pravi način i u pravo vreme, uz maksimalan respekt institucije koja se zove Reprezentacija” ističe Đorđević, uveren da će Marjanović prihvatiti poziv 2017. godine i da će pokušati da se izbori za mesto u reprezentaciji za sledeće takmičenje.

Đorđević na kraju  veliča “svoje” uspehe, a optužuje medije i novinare što prenose želju i zalažu se da Boban Marjanović nastupi na OIimpijskim igrama u Riju.

“Potpuno pogrešnim putem, preko medija se "gura" igrač u ekipu koja ga je zvala, želela, otvorila mu sva vrata i pružila mogućnost da bude deo Olimpijskog tima Srbije, u ekipu koju vodi trener koji veruje u igrača. U tu ekipu se ulazi samo preko terena, igrom i ponašanjem. Ekipa ne laže, kao što ni teren ne laže. U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, Tvitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera. Ekipa je, kao što je poznato, uz srebro na Svetskom i četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, izborila učešće na Olimpijskim igrama u Riju i nastavlja sa daljim radom. U Ekipi, od početka priprema šest-sedam igrača bez ugovora, daju sve od sebe, baš kao i oni sa ugovorom. Ekipu je napustio igrač Zagorac, svojom odlukom, posle finala sa Portorikom. U ekipi postoje pravila koja niko ne sme niti može da dovede u pitanje. U ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone. Mi smo TA Ekipa! “ potencira selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević.

Selektor zaboravlja samo notornu činjenicu, ko je danas u svetu košarke Boban Marjanović.

Ako ako ne zna valja ga obavestiti bez namere da vređam  inteligenciju, Mrjanović je srpski Gasol i Dirk Novicki. To sz momci koji igraju za reprezenatciju čim  stignu, ako treba bez ijednog treninga, i uvek su dobro došli !

Bobiju Marjanoviću nije potrebno dokazivanje na trećerazrednoim kvalifikacionim tuniru već igre na svetskoj smotri najboljih na svetu.

Bobanu Marjanoviću posle uraganske NBA sezone, iščekivanja i nervoze zbog potpisivanja novog NBA ugovora, nije bio potreban novi napor i matretiranje već vrhunski turnir..

Svi dobro znamo da je dužnost selektora da bude uz igrače tokom cele sezone.

Đorđević je, za zaboravne, tokom protekle sezone tezgario u Panatinaikosu. Zbog "dokazanog" trenerskog umeća proteran je iz Atine sms porukom.

Sale nacionale je po mnogo čemu krenuo stopama Siniše MIhajlovića. Obojica su bili veliki igrači, a sada je već jasno treneri sumnjive budućnosti.

Dokaza je previše da drskost, sujeta neznanje nemaju granica u slučaju Aleksandra Đorđevića.

Umesto mladih i već dokazanih trenera Dejana Milojevića i Vladimira Đokića prvi saradnik mu je Muta Nikolić sa bulumentom sličnih košarkaških “eksperata”.

Izbor igrača je poseban segment selektorovanja. Saše Đorđevića.

Najveći biseri su Pot i Kešelj. Ispred njih su Kuzmić i Katić, a zatim da li sučajno ovim redom: Štimac, Simonović, Jović, Dangubić.

Zanimljivo je, sve igrači "državnog projekta", a tamo su glavni bosovi tajkun Đilas i čovek za sve politke i umišljeni košarkaški bog Nebojša Čović, i to uz isključivu podršku premijera Srbije.

Zanimljvo je da je baš iz redova "državnog projekta" besnih što ih napušta, stigao glas 2015. o povredi Marjanovića. 

Bez sujete i lažne skromnosti bivša petorka valjevskog Metalca: Jevtović, Majstorović, Kutlešić, Rakićević, Jošilo je možda čak i bolja, ne za nijansu već za klasu, od pomenute "državnog projekta".

Ali oni danas nisu u Metalcu, klubu, trenutno kao i Saša Đođević, ni na nebu ni na zemlji, ali sa mnogo većim problemom  od ličnog,  umišljenog   vođe koji ima najbolje a uzima škart,. Metalac ima samo benefit od grada da ima koliko li puta više nego štu mu treba za igranj u KLS, ali ne odustaje da po svaku cenu kao i do sada bude najveći CENTAR TROŠKA sa efektom koliko li stotina hiljada  evra minusa, i  ništa više .

Za razliko od Metalca danas samo živog sa "priznatim dugom" od samo  220.000 evra, i  bez ijednog igrača iz "svoje škole", reprezentcaija Srbija ima svoj ponos i najbolje, što drugi nemaju.

Teodosić, Bogdanović, Jokić, Bjelica, izbačeni Bobi Marjanović, Raduljica, Birčević, Kalinić, Marković, Nedović, mlađani i bezobzirno odstranjeni Zagorac, još jedan neopravdano zaobiđeni biser Gudurić su suvo zlato i valja ih čuvati .

Ali za ravnotežu i mir pobednika nemetnuo se Miško Ražnjatović.

Uvek je za korak brži, i za udarac jači, jednom rečju boljih od svih, jer jedini  direktno u lice kaže  selektoru šta mu je činiti za njegovo dobro.

Za sam kraj valja podsetiti : Mudrost, saosećanje i hrabrost su tri opšte priznata moralna kvaliteta muškaraca !

Ima li ih Akeksandar Saša Đorđević selektor Srbije zaključite sami.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas