Menu

zaglavlje

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA  I NADU DA JE GRAD VALJEVO ŽIV U SVAKOM POGLEDU!

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA …

Đino Vaneli(Gino Vannel...

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŠIKANA NOVINARA U DSL "SPORT", SOLIDARNOST UMIRE! Featured

0sport 620x0

Novinari DLS SPORT od petka na najvećim mukama u proteklih 71. godinu od kada novina izlazi. Osim što nema plata, ulaska na svoja radna mesta, pa čak ni mogućnosti da se vlasniku u njihovo ime obrate  pravni zastupnici, kolege novinari iz srpskih medija  ni danas ne pokazaju želju za solidarnošću, da li iz straha da ih isto ZLO ne snađe.Solidarnost novinsrska šta to beše, umrla je uzgleda!

Danas je vlasnik novine udaljio na deset dana sa posla, još 10 zaposlenih, i "objasnio" kako je za stanje odgovorna SNS sa kojom mesecima "ratuje".

Umesto da obrazloži odluku  zašto je na zahtev da im se  isplate  zarađene plate Radu Nikolić  i Željka  Vujičiča  sankcionisao otkazima prošlog petka, a danas udaljio sa posla na 10 dana još  10 novinara vlasnik DLS Sport  Saša Mirković je ponudio objašnjenje  da je za stanje u DLS SPORT odgovorna SNS.

Niame, za DLS SPORT tvrdi Mirković nema reklama, jednog od ključnih izvora finansija, pa je vlasnik jedva uspeo kakako kaže da obezbedi, i uskoro će isplatiti zaostalu zaradu za drugu plovinu aprila i maj.

A to što je danas 1.avgust i  da novinarima nije plaćeno za duži period socijalno i penziono osiguranje, nema  odgovora.

Novinari od subote ne mogu na svoja radna mesta, a danas je obezbeđenje sprečilo ulazak pravnih zastupnika suspednovanih i sa posla izbačenih novinara.

Najnovija zbivanja u DLS SPORT su samo TUŽNA  potvrda gde je danas  srpsko novinarstvo, sramnnim privaticazajama 2015. godine jednostavno obrisano  da više ne postoji !

Većina privatizovanih medija u Srbiji ostala je bez  novinara voljom novih vlasnika. Mediji su postali   oglasne table ili oglašivači stranke na vlasti, a vode ih osobe sumnjivog morala, osuđivane zbog prevara, ili godinama u sukobu sa zakonom.

Nakon optužbi Saše Mirkovića, vlasnika “Sporta” da iza štrajka stoje određene interesne lobističke grupe i da su otkazi Radi Nikolić i Željku Vujičiću uručeni po zakonu, novinari u štrajku kojima je juče bilo zabranjeno da uđu u prostorije “Sporta”, poslali su novo saopštenje.

" Koleginica Rada Nikolić minulih meseci SAMA piše i uređuje košarkašku rubriku, a reč je o najmanje tri strane dnevno. Kolega Željko Vujičić mesecima na leđima drži celu fudbalsku rubriku i lokomotiva je redakcije. Obrazloženje o prestanku radnog odnosa je lažno i otkriva stvarne Mirkovićeve namere, a reč je o gašenju štampanog izdanja lista koji izlazi već 71 godinu. Na vreme smo prozreli nečasnu nameru" , upozoravaju novinari Sporta, i upozoravaju da  nema mesta paranoičnim ocenama da iza zaposlenih stoje nekakve interesne grupe.

"Nije prvi put da se gospodinu Mirkoviću “javljaju” sile mraka i bezumlja koje mu, tobože, otimaju “Sport”. Ne, on ga otima od čitalaca zbog kojih smo, i za dobro novine  trpeli  iživljavanje svih ovih meseci. Tragikomičnom konstrukcijom, Mirković i njegovi saradnici  nas upoređuju sa nemačkim gigantom BMV-om upozoravaju novinari SPORT-a. Kamo lepe sreće da smo zaposleni u BMV, jer se tamo poštuju zakoni. A, upravo je to ono što Mirković ne čini. Jer, država to sam ja, reče Mirković. I ostade živ", 

Danas neimenovani predstavnik vlasnika nije dozvolio zaposlenima čak  da uzmu lične stvari iz zaključanih prostorija Sporta a  umesto najavljenog sastanka zaposlenih u dnevnom sportskom listu Sport sa Sašom Mirkovićem - okačeno je novo upozorenje i rešenje na improvizovanoj oglasnoj tabli, povod za novo  obraćanje šikaniranih kolega.

"Čak ni prisustvo advokata nije primoralo neimenovanog predstavnika vlasnika da zaposlenima dozvoli da uzmu lične stvari iz zaključanih prostorija Sporta.

"Sve što imate, rešite pravnim putem", poručio je muškarac koji ni na koji način nije želeo da objasni ko je i šta je, osim da Saša Mirković zbog obaveza nije u stanju da primi zaposlene u terminu koji je sam odredio.

Zaposleni koji to ranije nisu dobili, sad su na oglasnoj tabli našli upozorenje pred otkaz. A našlo se mesta i za rešenje da su svi zaposleni udaljeni sa posla na 10 dana.

Osokoljen što mu je promena namene dnevnog sportskog lista u ličnu političku brošuru 31.07.2016. prošla bez reakcije Novosti AD, Mirković pokazuje da može da bude gori i od Mirkovića koji prvo najavljuje ucenu, a onda traži zaštitu zbog umišljenih političkih pritisaka.

Isti taj Saša Mirković koji je prekršio obligaciono pravo iz ugovora sa Novosti AD da neće da menja namenu sportskog lista, ogrešio se i o stvarno pravo time što zaposlenima nije dozvolio da uzmu lične stvari iz redakcije. U međuvremenu, Mirković je kršio i odredbe radnog prava, time što je zaposlene uskratio i za zarade i za doprinose.

Stalni i podmukli mobing zaposlenih je očigledno način na koji nekadašnji menadžer, neuspešni političar i samozvani direktor i povremeni samoimenovani glavni urednik funkcioniše.

O praznim i neispunjenim obećanjima ne vredi ni govoriti. Zaposleni su udruženi u nevolji i odlučni da umišljenom dahiji koji pokazuje svoje pravo kabadahijsko lice stanu na put.

Sport koji se štampa neka je na čast "lojalnim" copy/paste novinarima i urednicima.

Prevareni, ponižavani i šikanirani zaposleni pitaju se gde je sad direktor i glavni urednik Večernjih Novosti Ratko Dmitrović. Jer, kad je dovodio nove vlasnike bio je prepun reči hvale. Sad kad taj isto Saša Mirković krši ugovor koji je potpisao prilikom kupovine Sporta, Dmitrovića nigde nema.

Kao ni osobe koja se svojevremeno predstavila kao Marko Milošević i koji je za nemački investicioni fond kupio neimenovani udeo u Sportu.

Saša Mirković očigledno ostaje i bez ideja za nove prevare i laži, pa računa na sporost pravosudnog sistema kad zaposlene upućuje da svoje lične stvari traže uz sudsku odluku" stoji na kraju današnjeg saopštenja novniara DLS SPORT,a to su: Zoran Ivković, Mirko Marković, Željko Vujičić, Branko Sekulović, Dragan Simić, Jovan Jovanović, Srđan Pestorić, Srđan Stamenković, Boško Živančević, Rada Nikolić, Valentina Spasojević, Vuk Žarić, Dragan Rajković, Bojana Grandić, Dragan Radović, Nenad Bekan, Vesna Đerković.

Osim UNS-a, USNS-a i kablovskog  opetare N-1  većinu medija  u Srbije ne dotiće najnovije šikniranje novinara u DLS Sport !?

ŠTA TO BEŠE NOVINARSKA SOLIDARNOST ?.

IZGLEDA DA JE IZ KOME KONAČNO PREŠLA U STANJE SMRTI !

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas