Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oks Kad u najranij...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVSKA MLADOST, "LJUDSKI VRT", VRANJE... TUGUJU Featured

 

1 grob zb

Trebalo je samo  zrnce sreće da i danas čujemo glas,  ugledamo osmeh, osetimo  radost i uživamo u golovima rođenog strelca, tek u 21.a već nestalog  Zorana Baljka.

Umesto sreće radosti i osmeha  na  vrelom avgustovskom Suncu reka suza, lelek, jecaji, grč tuge i bola do neba,  muk, cveće, rastanak ...

kovceg 1

narood

krst

Od princa čiste i nevine duše u belom kovčegu na putu  svetlosti sa svom svojom dobrotom,  se oprostio  Zoranov fudbalski učitelj Braca Radenković, kao i svi i dalje u neverici da Zorana više nema, uveren da  je drugarstvo i ljubav  Zoki otišao da podeli sa anđelima, jer je to i bio.

braca

Na poslednji oproštaj pored brojnih kolega iz valjevskog sveta fudbala stigli su i ljudi iz kluba u koji je tek zakoračio NK Maribor.

Sinoć je Aberdin pao u Ljudskom vrtu, a ljubičasti i pored plasmana u plej of LIge Evrope nisu skrivali tugu. UEFA je pokazala da zna da poštuje ljudske vrednosti, onim minutom ćutanja za Zokija.

Stigli su danas u Valjevo klupski drugari iz Vranja, sa kojima je Zoran vojevao u protekloj prvoligaškoj sezoni, i svojim golovima doneo Dinamu opstanak. Došli su da se pokloni Zokijevim senima Lajkovčani, Ubljani, Beograđani, Šapčani, Lozničani...

vranje

Danas ga ispratiše i njegovi najdraži Krušikovci  sa kojima je pre pet godina bio na korak do Kadetske lige Srbije: Ilić, Tomić, Petrašević, Popović, Petrović, Plećić, Mirjanić,  Marinković... trener Braca,  ekonom gospođa Dara, koja ga je uvek čekala sa suvim duksom i trenerkom, onako pokislog  kad stigne po kiši na trening biciklom iz svog Beloševca.

valjevci

Srđan  Jovanović  Čobanji uveo je Baljka 2012. u prvi tim Krušika, šokiran je tragedijom

"Zoran je prošao kroz sve selekcije Krušika. Igrao je  zadnjeg veznog kao kadet. Brz, tehnički obučen, šuter, sa tačnim pasom, discilinovan, pravi mali profesionalac. U nedostaku napadača stavio sam ga u špic,  i dete  "bez jezika" sa osmehom za ceo tim je počelo da trese protivničke mreže Ja sam otišao iz kluba, stigli su novi igrači, trener, ubrzo je usledilo gašenje  dva kluba i pravljenje trećeg.  U tom novom nije bilo  mesta za Baljka. Posle epizode u Lajkovcu, otišao jeu Dinamo iz  Vranja i "eksplodirao". Golovima za tv špice je odlučio nekoliko ključnih mečeva za opstanak u Prvoj ligi. Ovog leta je bio na meti mnogih klubova. Splet okolonosti je odredio sudbinu da preko Zavrća stigne u Maribor, dopadne se Zahoviču i potpiše ugovor. Seo je posle treninga u pogrešan automobil, na pogrešno mesto. Drugim vozilom su  koji minut ranije otišli momci iz Srbije. Nestao je u trenutku tuđe nesmotrenosti i nepažnje... Kad god se setim Zokija srce hoće da mi pukne", ispričao je svoj kratku istinu trener Jovanović o Zoranu Baljku, mladiću  koga je život gazio, a  sudbina  u trenu istrgla iz života kome se tako radovao.

Momka koga je je fudbalsko Valjevo, upoznalo, zavolelo i dalje to čini, zaborav neće obrisati. baljak2

A klub u kome  je ponikao, ma kako se danas zvao i ma ko ga vodio,    uz učešće mladih fudbalera Maribora, Dinama  iz Vranja, lajkovačkog Železničara i naravno i Valjeva, bi morao svakog Ilindana organizuje Memorijalni turnir Zoran  Baljak.

Sačuvaće  uspomenu na mladića anđela, i konačno shvatiti da život ne počinje od njih, već da  samo poštovanje i podržavanje mladosti garantuje bolji budućnost za sve.

Dosta je pre dve godine formirani mutant jeo svoju decu, došlo je vreme da im se konačno okrene postveti,  i pokaže za početak, samo poštovanje.

A i danas su ti nadobudni, zgubidani i neznalice, umišljeni gospodari života i smrti u valjevskom svetu fudbala, u najvećem Centru troška para građana Valjeva, imali važnija posla, nije ih bilo na ispraćaju u večnost Zorana Baljka.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas