Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA JE U FINALU, AMERIKA NA KOLENIMA ! Featured

oi odbojka tijana

Srbija je u finalu odbojkaškog turnira na Olimpijskim igraa u Riju. Kada je bilo najpotrebnije naše devojke su pružila najviše za pobedu nad SAD  3:2 (20:25. 25:27,25:21‚16:25, 15:13), posle Rusije zaustavljenih u pohodu ka zlatu na Olimpijskim igrama.Rusija, SAD, pa opet Kina u nedelju u zoru u 03,15 sati

Lepota, šarm, kikice, šnalice, repići, srpski osmesi, inteligencija, srca za  pobedničk ugru,  najvažniji su  detalji  scenarija  najlepše bajke srpke ženske odbojke.  

U setu odluke prvi poen je pripao Amerikankama, pa Robinson plasira u mrežu za 1:1. Igra se poen za poen. Brankica Mihajlović, blok Amerikanki, pa servis greška, ali i srećnih 5:3 za SAD. Tajm aut Terzića pomaže, vraćamo se, greškama Rejčel Adams, a rivalu ne pomaže ni čelendž. Međutim Amerikanke  čitaju napad Srbije i ponovo su na plus 2 (6:4). Tijana šalje munju  po vrhovima prstiju Amerikaknki, pred  duplu izmenu Srbije, uz servis grešku Živkovićeve, i novi pone Lou 6:8. Sledi 9:6, ali i  poen  Jovane  Stevanović za  7:9. Smeč po prstima  i kontra  donese Amerikankama ogromnih ali ne i presudnih 11:8., Sledi pecanje  za  9:11, Mihajlović servira   a Tijana puca za 10:11!

Amerikanke su ranjenje, a vera u pobedu  Srpkinja raste!

Rejćel Adams ponovo prolazi, ali i Milena Rašič za 11:12 i  svoj 17 poen u nizu bez kraja. Čorak od napada šokiranih Amerikanki nam  nam donosi 12:12!

As Milene Rašić  i i prvi put vode Srpkinje u taj breku  13:12 !

Sledi servis greška Rašićeve i novi egal 13:13.

Na servisu ruka se stegla  i Rejčel Adams!

Srbija ima meč loptu, odbrana rešava napad Amerikanki, a princeza iz Hercegovine, Bilećanka rođena u Trebinju   Tijana Bošković šalje poslednji grom  u polje Amerikanki da im konačno sprži san "belog anđela"  o finalu, a Srbiji donosi srebro za  nastavak pobedničkog juriša do zlata  !

Suze na obe strane, Amerikanke jecaju od bola, a  Srpkinje vrište od sreće. Radost je do neba i Srbijeee!

Pala  je Rusija,  pa Amerika,  na redu je ponovo Kina !

Početak meča nije bio dobar. Prefavorzovane Amerikanke su čvrstinom i odlučnošću nametnule svoju igru. Probijale su našu odbranu, a  blokom i  preciznijim servisom za tili čas dobile  prvi set.

Drugi i treći set donosi dominaciju konačno opuštenih Srpkinja , odvažnih da napadnu i razbiju svaku ideju o igri  zbunjenih Amerikanki..

Uzalud tajm auti američkog sektora, motivišući govori. Kolega mu iz Srbije Terzić je konačno progledao.

Usmerava oštricu napada na  bombarderke  i gromovnice  Tijanu Bošković i neumoljivu  Milenu Rašić, ali iz drugog plana konačno da bljuje vatru,  Brankicu Mihajlović.

Pad Amerike miriše  u vazduhu !

U trećem setu Amerikanke kreću na sve ili ništa, stižu do 11:6, publika ponovo daje dodatni impuls Srbiji da  krene ka svom ritmu. Bez bloka i odbrane Srbije, Amerikanke  stižu do 14:8, i 15:9. Servis greškama obe selekcije  dolaze do novih poena, a Tijana Bošković svojim smečom pokazuje karakter  pobednice. Stiže Srbija do    13:17 i tu staje !

Amerikanke vraćaju prednost na +5(20:15) a  naše  cure su već su mislima u taj breku, i do kraja seta osvajaju samo još jedan poen.

Posle konačni 25:16 usledio j već opisani set  i grandiozna pobeda  za finale i naravno, konačno zlato odbojkašica na Olimpijskim igrama !

A to u reprizi meča sa  Kinom posle 3:0 u grupi.

Zlato čekamo u nedelju u zoru.

Finale Srbija - Kina je u  03,15 sati! !

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas