Menu

zaglavlje

OTIŠAO JE  VALJEVAC MAKI, POSLEDNJI MOHIKANAC I NEPOTKUPLJIVI REVOLUCIONAR 20. VEKA

OTIŠAO JE VALJEVAC MAKI, POSLEDNJI…

Biti svoj, hrabar, nepo...

MEDALJAŠICA MAŠA HARA EKS JUGOSLAVIJOM

MEDALJAŠICA MAŠA HARA EKS JUGOSLAVI…

Najbolja valjevska spor...

ZA JUBILEJ 3 DECENIJE SVETOSAVSKE  TRKE, SVI POBEDILI, DVE ENE, UROŠ, TEODORA…

ZA JUBILEJ 3 DECENIJE SVETOSAVSKE …

Svetosavska trka, zaživel...

83. PLIVALO, A ČASNI KRST PO TREĆI PUT  PONEO ACA KOVAČEVIĆ

83. PLIVALO, A ČASNI KRST PO TREĆI …

Kod Berkove brane na G...

KOŠARKA  SIJA, DOK  DISKLEJMER  “ODGOVORNO” GURA U BANKROT I SLONČE U LONČE

KOŠARKA SIJA, DOK DISKLEJMER “OD…

Svedoci smo svakodnevni...

RADOST SU PARTIZAN, ZVEZDA, NOLE, A NAMA VALJEVCIMA METALAC I VALIS

RADOST SU PARTIZAN, ZVEZDA, NOLE, A…

Zakoračismo smo, orno, či...

U BOŽIĆNOJ NOĆI GORELI  BADNJACI

U BOŽIĆNOJ NOĆI GORELI BADNJACI

Paljenjem badnjaka u pr...

TROFEJ “LUKA STANČIĆ”  IDE U NOVI SAD

TROFEJ “LUKA STANČIĆ” IDE U NOVI S…

Pobednik 2. po redu košar...

VIŠE SREĆE 2023. GODINE!

VIŠE SREĆE 2023. GODINE!

  "BUDITE POTREBN...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BOROVČANIN: SA HRABRIM, VREDNIM I ČESTITIM NA KUKAVICE ! Featured

BOROVCANIN DACIC

Kako stvari stoje Srbija dobija novog ozbiljnog igrača na političkoj sceni u liku  Nenada Borovčanina, eks bokserskog šampiona, proncipijelnog i odgovornog mladog čoveka spremnog da se otvoreno suprotstavi gestapizaciji politike i suđenju bez optužnice i prava na odbranu, odnosno  kaže ne kukavicama nedostojnim sažaljenja. Sa  hrabrim, vrednim i čestitim ljudima spreman je  da krene da se bori za prava,  jednake šanse i bolje sutra za sve ugrožene svojoj zemlji.

Posle odluke da istupi iz Glavnog odbora SPS, ali da ostane u partiji, zamenik predsednika opštine Stari grad bivši bokserski šampion Nenad Borovčanin je isključen iz partije u koju je ušao pred odbranu titule, kada ga pozvao  Ivica Dačić.

Nenad Borovčanin  nije razočaran ni ljut što je isključen iz Socijalističke partije Srbije (SPS), ali  sažaljeva predsednika  partije Ivicu Dačića.

“Nastaviću da koračam svojim putem” rekao je Borovčanin je u saopštenju i SPS-u poželeo što i svakoj stranci učesniku u upravljanju sudbine Srbije,da u svojim redovima pronadju najbolje, najvrednije i najčestitije i da maksimalno iskoriste sve svoje neiskorišćene potencijale.

Eks šampion Evrope u boksu je u dnevniku RTS-a   saznao da je Statutarna komisija SPS odlučila da ga isključi iz stranke zbog grubog kršenja Statuta SPS, pa se prisetio početaka i trajanja sinoć završenog “drugarstva”.

“Počelo je sa srpskom zastavom. Pred odbranu titule evropskog šampiona o trobojku mi je uručio Ivica Dačić, a završilo se saopštenjem Statutarne komisije. Taj bokserski meč, kao i svaki prethodni, bio mi je novi ispit hrabrosti kao osobine koju najviše cenim kod ljudi, jer sam kukavice uvek sažaljevao. Sažaljevao sam ih jer ih savlada strah, pa mučenici ne smeju ništa da urade, prestanu da se bore, budu često i podmukli, ne smeju čak ni da se predaju, pa neko drugi za njih baci peškir predaje”

Borovčanin nema dilemu da je politički ring sličan bokserskom, ali malo prljaviji zbog udaraca ispod pojasa i udaraca s ledja, bez pogleda oči u oči.

“Ušao sam u politiku na Dačićev poziv da se i van ringa borim za Srbiju, sa idealom stvaranja jednakih šansi za svu decu i stvaranja države iz koje mi se sin neće za deset godina seliti trbuhom za kruhom u inostranstvo” priseća se Borovčanin svojih ideala, od kojih i dalje ne odustaje.

Borovčanin je u utorak, 4. oktobra podneo ostavku na mesto u Glavnom odboru SPS-a nakon ukora pred isključenje, do kog je ipak došlo dva dana kasnije.

 Nenad Borovčanin, posle otvorenog suprostavljanja čelnicima partije i izgovorene javne reči na društvenim mrežama odlukom Statutarne komisije SPS je isključen iz članstva, zbog grubog kršenja Statuta SPS. Statutarna komisija SPS pozvala je Dijanu Vukovanović, koja je sama izašla iz stranke i odlučila da bude samostalna poslanica, da vrati poslanički mandat socijalistima. Funkcioner Igor Novaković i Ivan Petrović su samo  ukoreni, a disciplinski postupak se nastavlja protiv   Novice Tončeva.

Borovčanin je isključen iz SPS zbog najgrubljih povreda Statuta SPS, sklapanja  koalicije u  opštini Stari grad bez saglasnosti Gradskog odbora socijalista, odbijanja da učestvuje u disciplinskom postupku i najgrubljeg vređanja, omalovažavanja i narušavanja ugleda SPS, potvrdio je prdsednik Miljkan Karličić za koga mnogi tvrde da je sredinom devedesetih prošlog veka bio akter upada  u prostorije Radio Index-a i zatvoranja radio stanice, u vreme kada je u radiju B92 voda “skvasila” koaksijalni kabal.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas