Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"MANJE VAŽNI SPORTOVI" NA VALJEVSKI NAČIN Featured

odbojkavagorenjesmederevo

U Valjevske i Valjevci su proteklog vikenda uživali i u “manje važnim” sportovima: odbojci, boksu, rukometu, rvanju. Bilo je uspeha taman koliko i u prefavorizovanim: fudbalu i košarci.

VALJEVCI I LJIŽANI ZA VIŠE ODBOJKAŠKE  DOMETE

Na premijeri  u elitnom odbojkaškom takmičenju u Ljigu je pao Partizan 3:1 ,a a identičnim rezulatom u Valjevu Va014 Gorenje je savladao Smederevo, takođe 3:1.

Jovanović i Glavinić su nadomestili odsustvo nosilaca igre Perića i Dojčilovića, a pečat pobedi Ljižana je dao  iskusni libero Janković i dizač Đorđević. Ljižani znaju recept za uspeh, škola i samo svoja škola odbojke. Da li treb istaicati da su  na republičkim smotrama osnovaca i srednjoškolaca “ tata mate”. Uoči početak nove sezone Spartak je u Bijeljini na Kupu Balkana  bio drugi iza prebogatog istanbulskog  Galatasaraja.

 U Prvoj ligi odbojkaši VA 014 GORENJE su bili sigurni 3:1 u okršaju sa Smederevom.

Bio je to revanš za poraz uz Kupu Srbije pr 20-ak dana i Maloj hali kraj Ljubistinje. Smedrevci su pretili da stignu makar do boda, ali se “gorenjci” nisu dali. “Zaledili “ su rivali na samo jednom dobijenom  setu. Ražnjatović je ponovo na premijeri bio na tribinama, razlog je neplaćena licenca(oko 250.000 dinara), ali i taj će problem biti rešen, i u 3. kolu ekipa će biti kompletirana. U novoj opremi, na dresovima im može pozavideti i nacionalna srpska selekcija, bez Rakića otišao u Sloveniju i Nenadića u Kraljevo( Ribnica), a sa Adamovićem, Lalićem prošao školu Vojvodine, i Vešoviećem iz Spartaka,i naravno jezgrom tima iz protekle sezone VA014 Gorenje je respektabilan sastav, pojačan moćnim sponzorom. Ivan Jakovljević, eks kapiteni sportski direktor je novi predsednik kluba, na čijem čelu je čovek iz senke od prvog dana Dragan Jeremić.

Odbojkašice Valjeva su na premijeri u Prvoj B ligi izgubile u Ljigu od Spartaka 2:3 slavio sa 3:2 (17:25, , 28:26, 25:18, 235:25, 11:15). Jedan od razloga lako izgubljenog vođstva od 2:0 neigranje Bojane Čelić, Ane Mitrović i Marije Živković.

SAMO BOD ZA VALJEVSKI RUKOMET

Rukometaši Metalca su remizirali u zemunskom "Pinkiju" 26:26 (12:9) u duelu sa Studentskim gradom, i osvojili treći prvoligaški bod.

Dejan Milinković je postigao 13, a Radojčić 4 gola, dok su Zemunce predvodili Ljubičić i Damnjanović sa 7 golova

ŽRK Metalac je bio na pragu uspeha u derbiju protiv lidewra ORK Beograda, alo umesto pobeda i makar remija, usledio je e poraza sa gorkim ukusom nepravde(26:28(18:18).

U 54. minutu bilo je 26:26, a Beograđanke su do kraja sa nova dva gola osigurale 4. uzastopnu pobedu u sezoni. Faktor suđenja je odlučio.

U derbiju Ružičićeva je postigla 8 golova, Cvetkovićeva 7, a Obrenovićeva  6 golova. Kod Beograđanki Pap, Grujić, Pušonja i Marinković su postigle po 5 golova.Valjevke su u prva 4 kola zabeležile jednu pobedu.

                                             RVAČI MLADOSTI DOBILI DOM U MZ “NADA PURIĆ” I POČELI SEZONU

RVACI1Na premijeri u član a Druge rvačka lige Srbije Mladost iz Valjeva je osvojili bod protiv Omladinca z Botoša(4:4), i poražena od domaćina RK ” Ljubomir Ivanović – Gedža”3:5, i RL “Soko” iz Sombora 1:7.

Mladost je sezonu počela u podmlađenom saastvu( prosekstarosti je 17 godina) sa cilejm da afirmiše mlade rvače.

Ilija Lazarević i Lazar Gavrilović su dobili poziv za nastup u kadetskoj reprezentaciji na turniru "Ivan Frgić u Somboru, a Strahinja Djermanović će rvati u slobodnom stilu.
Naredni turnir Druge lige je planiran da bude u Valjevu, ali datum nije utvrđen zbog međunarodnih turnira u oktobru.

Rvački klub Mladost je dobio salu za trening u montažnom zgradi eks MZ "Nada Purić" kod Valjevske bolnice. Prostor za rad idealan, jedini mali problem je visina plafona u objektu, i ventilacija. Na sreću rvači su skromna družina i ne kriju zadovoljstvo što su konačno u svom domu, za njih najboljem i najlepšem.

BOKS: 8.KOLO BEOGRADSKE LIGE

bokstadicmetalac2

U 8.kolu Beogradske lige u Valjevu se održane 22 borbe.Najviše vatre pred stitinak vernih poklonika plemenite veštine je bilo u okršajima valjevskih boraca.U kategoriji mladih do 69 kilograma, Miroslav Jelisavčić je pobedio Petrovića iz Zemuna, a u konkurenciji seniora elita, u kategoriji do 83 kilograma, Aleksa Beić je u izuzetno zanimljivom okršaju za nijansu nadvisio Stanića iz Barajeva.

bokssenioroelita

Miroslav Ivanović i Ivan Janković su  u kategoriji školaraca poraženi, ali nisu razočarali, naprotiv iskzali su taleneat, srčanost , i kvlalitet. Pobede će stići sa još većim radom i preko potrebnim iskustvom, delime nema .

Valjevski sudija Aleksandar Vučićević je bio na visini zadatka, kao i organizaott revije valjevski Metalac, i jedan od inicijatora da se u Valjevu formira seniorski tim a  da ga finansiraju oni koji to zaista mogu i žele.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas