Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BIRČA PARTIZANSKI SRUŠIO NEMCE! Featured

 stefb

Partizanski crno beli oktobar, doneo je novu radost. Za šestu u nizu košarkaša Partizana se pobrinuo izdanak valjevske košarkaške, momčina, član družine svetskog i evropskog vicešampiona, Stefan Birčević. Košem kojim je "ubio sirenu" dostojno je u sred Nemačke najavio obeležavanje 20.oktobra 1944. kada su predvođeni krasnoarmecijma partizani, po kojima JSD PARTIZAN nosi slavno ime oslobodili Beograd, danas za razliku od drugih pročetničkih sredina, u znaku slavlja u čast 72. godišnjice oslobođenja i pobede nad fašizmom.

 Dva uzastopno promašena bacanja Vesa Vošpuna pri rezultatu 64:63 za Nemce, otvorila se šansa da u poslednjih 12 sekundi prve utakmice FIBA Lige šampiona Ludvigsburg –Partizan, crno beli tim ipak dođe do pobede.

Gle čuda baš on,Stefan Birčević je osvojio lopta pod košem Partizana predao Hečeru, odvažnom da probije odbranu i “osvoji nemačku teritoriju” a zatim drskom, da ispod koša iz srca nemačke "poslednje linije fronta" povratnim pasom Ratkovici ponudi da mombom sruši švabe.

Umesto trojke, reakcijom i fintom ala Teo, Ratkovica je najpre poslao čuvara po pivo,Valjevsko a ko je bi drugo, a zatim maestralnim dodavanjem pod koš "naterao" je  Stefana Birčevića da stavi “pravu stvar na pravo mesto”i ostavi Nemcima stoti deo sekunde za “slikanje”

Birčević je sa 15 koševa i pet skokova postao glavni junak partizanske pobedničke priče u Nemačkoj.

Svoj j pečat na trijumf najtrofejijeg srpskog kluba, i nove crno bele čete, još uvek daleko od evsropskih dometa na svim nivoima, stavili su i Hečer11 koševa i 3 asitencije, Ratkovica 10 koševa i 5 asisitencija, Marinković 9 poena, 3 skoka i 2 asistencije, vođa gerile Novica Veličković, ovoga puta samo sa 4 skoka, i konačno momčina iz Kumodraža Uroša Luković sa 4 koša, 3 skoka i 2 rampe,i to kada je bilo biti i ne biti.

“Košarka je moj život, uživam, i radujem se ovakvim događajima. Ja sam pogodio, ali to je najmanje bitno. Ratkovica je odlično iskreirao šut i fintu, i smatram da je on zaslužniji za pobednički koš Ostavio me je samog na ziceru.  Znali smo da nas čeka presing po celom terenu, i uspeli smo da svedemo greške na minimum. Ranije smo morali da prelomimo meč, a ne da ovako  u neizvesnoj završnici stignemo do pobede u Ligi šampiona. Veliki pozdrav za partizansku familju širom sveta”, poručio je danas za naš sajt danas po dolasku u Beograd Stefan Birčević.

Crno-belima je ovo bio prvi evropski meč posle 17. decembra 2014, i pobede u Evrokupu kada oprostili pobedom nad rumunskim Asesoftom (85:65), u poslednjem kolu grupne faze orpoastili od evropskih takmičenja.

U "nokaut" deo FIBA Lige šampiona, u februaru 2017, igraće četiri prvoplasirane ekipe iz svih pet grupa i četiri najbolje petoplasirane.

Partizan ima priliku da nastavi seriju pobeda. U nedelju u podne igra u Železniku sa pojačanim eks igračima Metalca Markom Ljubijevićem i Dušanom Kutlešićem protiv FMP-a. Naredne srede crno bela armada će u Stambol na noge Bešiktašu.

Pobede Partizana i Mornara(Bar) su jedini uspesi u 10 nastupa predstavnika eks SFRJ u evropskim kupovima. Prve mečeve su izgubili: Crvena zvezda, Cedevita, Budućnost, Mega Leks, Cibona, Olimpija, Helios, MZT.

REZULTATI 1. KOLA FIBA LIGE ŠAMPIONA

A GRUPA :
Ironi Naharija - Banvit 70:83, Baken Bers - Nimburk 57:75, Helios - Aris 54:62. Monako - Skajlajners 65:47


B Grupa:Oradea - Karšijaka 56:69, Himik - Saratov 77:80, Kataja - Makabi Rišon 64:72
Le Man - Venecija 68:49

C GRUPA: Ventspils - Oldenburg 76:77, Ušak - Neptunas 65:67, Rosa Radom - PAOK 93:85, Vareze - Asvel 83:82

D GRUPA: Juventus - Strazbur 91:84, Mega Leks - Avelino 70:84. , Cibona - Tenerife 57:85, Mornar - Ostende 74:72

E GRUPA: AEK - Solnok 92:49, Šarlroa - Bešiktaš 75:92, Sasari - Zielona Gora 74:70
Ludvigsburg - Partizan 64:65.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas