Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JOVICA VASIĆ NASTAVLJA BORBU PROTIV DIKSKRIMANACIJE NOVINARA Featured

1910vasic jovica

Novinar Jovica Vasić iz Niša posle javne podrške strukovnih udružanja: UNS, NUNS, Sindikata novinara Srbije, PROUNS, Fondacije "Slavko Ćuruvija" i  AOM-a odlučio je  da prekine 10-odnevni štrajk  glađu zbog  narušenog  zdravlja, Vasić nastavlja SVOJU borbu u saradnji sa novinarskim udruženjima, sindikatom i Fondacijom,  ne zna se iz koga razloga slepim na nezabeleženu otmačinu medija i diskriminaciju i harangu  srpskog novinartsva.

Prvi korak biće je hitan prijem u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, sa zahtevom  revizije svih inspekcijskih kontrola medija u vlasništvu porodice Radomirović iz Niša.

Vasić je, zaahtevao da garancije za ličnu bezbednost, koja mu je, kako je istakao, više puta prethodnih dana dok je štrajkovao, bila ugrožena, a o čemu je obavestio i policiju.

Ovom pirlkom je je zatražen  sastanak sa načelnikom policije Ninoslavom Mitićem, posle  obaveštenja da  će “u okviru svoje nadlženosti, patrole MUP-a obilaziti kuću gde obitava Vasić i javljačei mu se telefonom“.

Jovica Vasić se neće vraćati  u „Narodne novine“ i  od  novinarskih udruženja, sindikata i Fondacije finansijsku podršku zatražio je finansijsku pomoć, što je i obaćeno, dok ne pronađe novi posao.

Vasić insistira da se u saradnji sa novinarskim udruženjima i sindikatom, istraži i kontroliše trošenja novca za projektno sufinansiranje u svim medijima  u vlsništvu Vitka Radomirovića.

Dogovoreno i da udruženja, sindikat i Fondacija zatraže hitan prijem u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike kako bi zahtevali reviziju svih inspekcijskih kontrola medija u vlasništvu porodice Radomirovića na koje je skretao pažnju. Uslediće i odlazak u Ministarstvu kulutre i informisanja kako bi razgovarali o teškom materijalnom položaju novinara i medijskih radnika.

Među prisutnima na razgovorima Jovice Vasića i predstavnika novinarskih udruženja, sindikata i Fondacije bio je vlasnik „Narodnih novina“ Vitko Radomirović, kao i predstavnik Misije OEBS u Srbiji Miroslav Janković.

Jovica Vasić je zapretio da ukoliko njegovi zahtevi ne budu ispunjeni, ponovo stupa  u štrajk gkađu.

Vasić je započeo štrajk glađu „ogorčen  položajem novinara” i postupcima inspekcije rada, gluve na sve njegove dopise o radu na crno u ovom niškom mediju”

Vasić je u više navrata upozoravao  da se u “Narodnim novinama” „materijalni položaj i uslovi rada novinara izuzetno pogoršali otkako je pre desetak godina porodica Radomirović kupila ovaj medij“.

Vitko Radomirović, je vlasnik  „Narodnih novina“  i RTV Belami, TV Soko Banja, TV Blace i novina  „Sloboda“  iz Pirota i „Timok“ iz Zaječara.

"Gazde" privatizovanih medija u Srbiji tokom 2015. doveli su novinare u većini kupljenih medija  u  sitaaiji, da sa "platom na dođem ti minimalac" da posle  sramnih privatitacija, napuste svoja radna mesta.

Radio Valjevo kupljeno  27.novembra 2015. je jedan u nizu  primera "uspešne" privatizacije državnih medija u Srbiji! 

Svi zaposleni, njih 11 su   pritisnuti  "lepim životom i  praznim obećanjima napustili ovu medijsku kuću osnovanu 27. novembra 1967. godine, i svoja prava na nesiplaćene zarade ostvaruju sudskim putem. Radio Valjevo  emituje "specijalni" program  sa nepoznate lokacije van Valjeva.

Na kraju valja primetiti, da su se zaštitnici" novinara obreli u Nišu tek 10-ok dana od početka štrajka, Jovice Vasića, i da danas osim izdavanja saopštenja nema ni jednog validnog dokaza da pokušavaju da štite interese i prava srpskog novinarstva,uz napomenu da dobro žive, čak šta više,  na visokoj nozi kao zaštitinci novinarskog esnaga.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas