Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SPORTSKI NOVINARI U SRBIJI SVE VIŠE UGROŽENI Featured

SPORTSKINOVINARI

Izvršni odborAsocijacije sportskih novinara Evrope (AIPS Evropa) na sastanku u Austriji razgovarao o problemima suočava „sedme sila“ u svom radu. Predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Predrag Milinković informisao kolege iz AIPS Evropa o sve težem položaju sportskih novinara u Srbiji.

Sportski funkcioneri, navijači, prete novinarima. teški uslovi za rad elektronskih medija koji koji nisu nosici TV i radio prava (non-right holders), Ne poštuju se članska karta USNS, akreditacije se izdaju ljudima koji nisu članovi ni jednog novinarskog udruženja, istako je Milnković.

U izveštaju Milinkoviča matičnoj organizaciji(USNS) ne pominje se diskriminatorski polažaj novinara u Srbiji, sramotne privatizacije medija, ponižavajuće niske plate, gaženje i gašenje elektronskih medija, televizija i radija u Srbiji, pretnje, napadi, ucene...

Nestručni, udvorice i poltroni svih formata, i naravno pr lica -telali, danas vršljaju i vladaju srpskim pa i sportskim novinarstvom. To je obaveza Milinkovića da kaže na narednom skupu već na proleće u Mađarakoj, a u međuvremenu da to i svojim i delovanjem IO USNS pokuša da spreči ubuduće, konačno zašititi organizaciju od lažnih politkantski isfabrikovanih novinara.

Učesnici sastanaka Feldenu i Klagenfurtu su konstatovali da je položaj sportskih novinara posebno u zemljama tranzicije sve više ugrožen.

Neki klubovi žele da kontrolišu šta objavljuju mediji preko izdavanja odnosno neizdavanja akreditacija, što utiče na kredibilitet i slobodu izražavanja „sedme sile“. Peticija za zaštitu prava radio reportera na fudbalskim utakmicama koja je prošle godine upućena Parlamentu Evrope još uvek nije razmatrana u Briselu, ali se očekuje da uskor bude na dnevnom redu..

Sednicama u prisustvovao je predsednik Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) Đani Merlo i 11 članova IO AIPS Evrope: Janis Daras (Grčka), Čarls Kamenzuli (Malta), Lev Rosošik (Rusija), Mark Ventuljak (Francuska), Ginter Pfajstlinger (Austrija), Murat Agdža (Turska), Marina Vite (Holandija), David Naert (Belgija), Eldar Ismailov (Azerbejdžan), Nastasja Marinina (Belorusija) i Predrag Milinković (Srbija). Nedostajao je samo Italijan Đanfranko Kopola. Specijalni gosti bili su predstavnici udruženja sportskih novinara Švajcarske,Žanin Žižerl, Nemačke, Hans Joakim Cvingam, Slovenije Jože Zidar, Hrvatske Nikola Lipovac i Mađarske Đerđi Sološi.

Ovom proilikom je potvrđeno Kongres AIPS Evrope u Budimpešti biti održan od 26-29. marta, a Izborni Kongres Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) u Seulu i Pjongčangu u prvoj polovini maja 2017.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas