Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

GODINA OVA BIĆE ZA KRUŠIK IZ SNOVA! Featured

1mladj stoji

Posle 2016. godiine  najuspešnije u novijoj   istoriji ponovo valjevskog giganta srpske vojne industrije, sa realizacijom od 50 miliona dolara, i ostvarenom  dobiti od 500 miliona dinara, generalni direktor Holding korporacije  Krušik a.d. Mladen Petković najavljuje  u  2017. rušenje rekorda iz osamdestih prošlog veka.  Krušik je u to vreme sa gotovo 10.000 zaposlenih u fabrici, i još 1.000 širom SFRJ ostvario rekordan nivo realaziacije od 76 miliona  dolara.  Sa 2.500 zaposlenih do kraja 2017.godine, a trenutni prosek plate u 2016. je 46.200 dinara, planira se izvoz vredan 80 miliona dolara, a na prvom mestu početak rada dva nova proizvodna pogona !

U Krušiku ne kriju zadovoljstvo ugovorenim poslovima za 2017. godinu. Generalni direktor Mladen Petković vidi do kraja 2017. šansu za istorijske proizvodne uspehe.

1mp sedi

" Očekujemo da ostvareni izvoz  bude najbolji u celoj istoriji Krušika, da nadmaši rekordnih 76 miliona iz 80-ih godina prošlog veka, i to sa skoro četiri puta manje zaposlenih u odnosu na ono vreme. Krušikovi partneri su  SAD, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Vijetnam... Amerikanci su najveći kupci proizvoda iz “klasičnog minskog programa”, po kojem je Krušik poznat u svetu".

Tek započeta  2017. godina biće u znaku  nastavka obnove fabrike posle Nato agresije, ali i završetka dva vitalna objekta.

"Povećavamo proizvodne kapacitete, i kada je reč reč o programu po kome smo poznati širom sveta. Radimo na razvoju raketnih sredstava. Imamo potpisanih ugovora u vrednosti od 100 miliona dolara, što znači će da nam polovinu ukupnih prihod doneti raketni program, gde u principu vidimo izvore rasta prihoda, zaposlenosti  i svega drugog.

U 2016. je izgrađena fabrika raketnih motora, a započeta je i gradnja nove kapislane. U  pItanju sve dve  velike investicije.

"Prva investicija se odnosi na fabriku  raketnih motora, na postoru Nato bombama  srušene  Alatanice. Druga faza je pri samom kraju. Očekujemo da  u prvoj polovini ove godine bude instalirana,  oprema za raketni program. Radimo na obnovi proizvodnje raketnog programa. Obnovili smo proizvodnju nekih raketa koje su se nekada radile u Krušiku.Neke smo  samo modernizovali, a neke rakete ćemo  po prvi put biti proizvoditi u našoj fabrici” 15 05 KRUSIK  VUCIC I MLADJA 1

Do proleća će počeće sa radom i nova kapislana, za koju je premijer položio kamen temeljac 14.maja 2016.

"U kapsilani će se raditi program kapisli, koje su faktički substitucija uvoza i to za  potrebe fabrika iz odbrambene industrije Srbije,  “Prvog partizana” i nove fabrika u Uzićima kraj Užica. Rad na razvoju novih proizvoda temelj je budućnosti  Krušika".

Pored prozvodnih kapacieta potrebna je i posvećenost stručnom kadru, na čemu insistira aktuelni menadžment  Krušika.

"Mi posedujemo izezetno stručan, i odgovoran kadar u fabrici, ali starosna struktura nije najpovoljnija. Zaposlili  smo veliki broj mladih inžinjera i lica sa srrednjom školom, tehnčkog smera. Pokušavamo koliko god je to moguće da znanje starijih prenesemo na mlađe".

Osnov svakog rada je obezbeđenja zarada  za pristojnu egzistenciju.

"Trebalo je proći trnovit put od 2013. do danas. Prva zarada u 2013. nije bila redovna,a nisu se plaćale ni obaveze, doprinosi, porezi , i sve drugo što proističe iz zarade prema državi. Tokom 2014. smo bili prinuđeni da uvedemo i minimlac kako bi obezbedili bar neku zaradu redovno, naravno sa sve pripadajućim porezima i doprinosima. Danas je prosečna zarada u Krušiku 46.200 dinara, nešto iznad republičkog proseka. Redovna je, isplaćuje u dan.

Ono što je evidentno i impresivno za u HK Krušik je rast broja zaposlenih.

"Od 2014, do kraje 2016, zaposleno je 1,100 ljudi. Samo 725 smo primili u 2016. Trenutno HK Krušik ima 2.241 zaposlenog, a do kraja tek započete godine, planiramo ukupno oko 2.500 zaposlenih. U toku je prijem  120 novih radnika mašinske struke, ali i elektro i mašinskih inženjera. Krušik je kompanija spremna da prihvati i motiviše svakog mladog čoveka ako želi da radi, uči, i konačno živi od svog rada" zaključuje za naš portal post novogodišnju priču generalni direktor HK Krušik Mladen Petković, mlad, stručan, ambiciozan čovek, sportski nastrojen, posebno kada je reč o najmlađima.

Taj detalj što valja iskoristiti, ali ne zloupotrebljavati, što je je do sada praksa  svih politkanstki ubačenih elemenata u sport, posebno u dve rupe bez dna, dva centra troška u  najpopularnijim  sportovima, fudbalu u košarci, gde se pitaju spremni  samo da troše nikad zarađeno, sa uvek poznatim (d)efektima,i bez obaveze da polože račune za svoja (ne)dela!

I na kraju podsećanja radi valja istaći: HK Krušik je u 2016. za nagrađen i brojnim  priznanjima!

1krusik2017

Posebno valja izdvojiti Svetsku nagradu za posvećenost kvalitetu u Zlatnoj kategoriji na Međunarodnoj  Svetskoj Konvenciji u Parizu 15.oktobra 2016. godine !  

U Holding Korporaciji Krušik a.d. je   Business Initiative Directions (BID) je prepoznao doprinos u smislu rukovođenja, kvaliteta, inovacija i izvrsnosti i  svrstao je  top kompanije posvećene kvalitetu svojih proizvoda!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas