Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PROMOVISANA EKS YU BOKSERSKA LIGA SA VALJEVSKIM METALCEM! Featured

1REGIONALNA LIGA BOKS2017

  Eks Jugoslavija živi, zahvaljujći sportu. Pored  Regionalne  lige eks jugoslovenskih republika u košarci, vaterpolu i rukometu osnovana je i bokserska liga na istom nivou. U   novosadskom SPENS-u zvanično je promivisana Regionalna bokserska lige eks Jugoslavije.

Učesnici su : Metalac –Lazarevac, Vojvodina (Novi Sad) –Spartak(Subotica), i Loznica iz Srbije, zatim  Slavija (Banja Luka) i Radnik (Bijeljina) iz Bosne i Hercegovine, Pink Panter(Štip) iz Makedonije, i najorganizovaniji i najbolji klub iz Hrvatske, Sesvete.

Iskusni sportski radnik Jurica Runtić iz Hrvatske je izabran za predsednika Regionalne lige sa 7 klubova koja startuje 4. i 5.marta.

Runtić je svestan značaja posla i težine zadatka za sve učesnike, vezan pre svega za  uspešnu organizaciju  boks mečeve i moguće  potencijalne probleme.

„Neće nam biti lako, ali sam uveren u uspeh posle svega što sam imao prilike da čujem i vidim  od ljudi,  poput mene, spremnih da se uključe u pionirski posao osnivanja posle  košarkaške, vaterpolo, rukometne sada i Regionalne lige u boksu“ kaže Runtić.

Prvi predsednik je na promociji Regionalne lige istakao  da će ovo takmičenje biti  i najveća šansa za talente uvek prisutne u nekadašanjim republikama SFRJ.

„Talenata je uvek bilo i biće. Siguran sam da će Regionalna liga podstaći afirmaciju mladih boksera iz klubova učesnika. Bez ulaganja nema uspeha i rezulata. Iza svakog uspeha stoji mukotrpan rad. Eto nam svima prilike da vratimo stari sjaj boksu kroz  ekipno takmičenje “

Bezbednost svih aktera na mečevima biće ključni zadatak organizatora - učesnika Regionalne lige nije propustio da istakne u Novom Sadu Runtić

„Bokserska publika je najdisplinovanija, ali moramo biti na oprezu jer ima pojedinaca sa „posebnim manirima“. Bezbednost je prioritet“

Na kraju Runtić je istakao značaj srpskih klubova u učešću u Regionalnoj ligi i  uputio i poruku bokserskom Valjevu.

„Srbija ima najviše predstavnika u Regionalnoj ligi, skoro polovinu, znači najveći je nosilac brojnih obaveza. Čuo sam od sportskih kolega u Hrvatskoj da su Zadar, Cibona, Cedevita i svi klubovi iz eks Jugoslavije srdačno i toplo dočekani u Valjevu, i ispraćani aplauzima bez obzira na ishod košarakaških mečeva tokom dve sezone igranja Metalca u ABA ligi. Čestitam Valjevcima što su prepoznali značaj Regionalne bokserske lige, ali Lazarcu koji je prepoznao snagu Valjeva. Boks ima tradiciju u Valjevu dugu 90 godina, Metalac je iznedrio brojne šampione i sa nekim novim ljudima traži ponovo svoje mesto pod Suncem. Siguran sam da će uspeti da vrati staru slavu boksu iz 60-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Hvala Valjevu što podržava boks“ , zaključio je prvi predsednik Regionalne lige Jurica Runtić

Predlog Dušana Pantelića osnivača i predsednika BK Lazarevac učesnici lige su prihvatili pa će BK Lazarevac i i valjevski Metalac imati zajedničku ekipu.

Valjevci će na svoje veliku radost imati čast i zadovoljstvo da pozdrave aktere prvog meča Metalac –Radnik (Bjeljina) 5.marta u Hali sprtova „15.septembar“.

Pripreme su za premijeru  u Regionalnoj ligi uveliko teku. U sali za trening vežba se pakleno, stižu i novi majstori ringa da se uključe u tim ambiciozan da pobeđuje.

Posle skoro dve decenije iz“ privremene penzije“ na "radnom  mestu" će ponovo biti se stari ring, deo magije što nosi boks . Valja ga najpre dobro pregledati i utvrditi u kakvom je stanju, ojačati stubove, bude li potrebe zameniti dotrajale delove, konopce, filc i, podlogu na kojoj će plesati momci željni slave i šampionskih trofeja.

Posle prinudnog „odmora“ bez žurbe valja raditi   danonoćno i  ponovo oživeti boks.

Podsećanja radi valja reći da je  prvi bokserski meč u Valjevu je održan 1927. godine u leto (Ilindan, 2. avgust), ili u jesen (Mioljdan, 12. oktobra) a u ring su ušli  Valjevac  Čedomir Čeda Ivanovića i rumunski profesionalac Jan.Meč je u šest rundi je održan je u hotelu Sekulić, i dalje na istom mestu, ali pod drugim imenom, u Knez Miloševoj kod Sata. Pobedio je Rumun.
Usledili su mečevi u u hotelu Grand,a organizator je bio Svetozar Sveta Mitrović – Bata, pred Drugi svetski rat i osnivač prve škole boksa. a sa momcima su radili Bata Mitrović - Bata i Čeda Ivanović.

BK Metalac od početka šesdestih prošlog veka ispisao  istoriju boksa YU boksa: Vicešampion Jugoslavije, vratio se u YU elitu sredinom osamdestih sa rekordom nad rekordima na jednom meču u hali sportova "15,septembar". Preko 4.000 poklonika boks pratilo meč sa Ivangradom, a u finala Kupa koju godinu kasnije u Parku Pećina na otvorenom je bilo duplo više gledalaca!.

Boks je  bio sport dstojan svakog poštovanja   do pred kraj devedestih 20.veka

1bkm95

Posle toga povremeno smo u Valjevu viđali  revijalne nastupe i po neki meč profesionalaca.

Neki novi “klinici” su zagrizli da ga boksu vrate i srce i dušu,  jednostavno život.

Veruju u sebe, i ne plaše se izazova. Žele i rade da Metalac ponovo bude klub dostojan renomea Regionalne lige.

Da bi uspeli za početak ih ne treba samo osporavati i mora se biti  strpljiv.

Dovoljna je lepa reč savet, po neka donacija, Otvorena podrška je najvažnija.

Već 5.marta je   premijera i nastup Metalca u Regionalnoj ligi.

Protivnik će biti Radnik iz Bijeljine. Uslediće serija mečeva do 28.maja a nastavak lige sledi u septembru i trajaće do decembra 2017.

1BOKS METALAC RADNIK PLAKAT

Šta reći na kraju osim Srećno junaci u ringu i pored ringa!

A, vi sportska elito, majstori ringa svih generacija  i najbolji navijači, ljubitelji boksa na svoja “radna mesta” 5. marta, i ne štedite dlanove i grla. 

1boks anto

1danic

1tomasevic

                                                                                              Napred Metalac !

1boks pecina

                           Jugoslavija  zahvaljujući ljudima sa integritetom iz sveta sporta, sada  i boksa ponovo živi !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas