Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVAC RAŠA MARKOVIĆ ODJAVIO MILINOVIĆA! Featured

1raša marković

U fudbalskoj ligi muljanja i nameštaljki  bez kraja, i ovog maja usledio je (ne)očekivani debakl luzera nezabeleženog u istoriji valjevskog fudbala u agoniji od kada se fudbal igra u Valjevu, a to je tek 100 i nešto više godina. Za lajkovačku senzaciju pobrinuo se Valjevac Raša Marković, nepobodan za valjevske fudbalske "eksperte" novi trener Železničara.

Što Valjevo i narednog leta neće imati prvoligaša odgovorna je vlast što dozvoljava Milanu Milinoviću da godinama ruši sve decenijama stečeno u valjevskom fdubalu.

U ozbiljan valjevski fudbal posle smehotresne karijere u društvu sa i oko Stare valjevske zelene, i kluba sa imenom  Stari grad,  Milinović je zakoračio  preko Vidoja Vujića u najveći valjevski klub Budućnost, i traje zahvaljujći siključivo politici, sa kraćim prekidima skoro dve decenije. Kod žutih direktor, zahvaljujći crvenima, a na prvom mestu Stanku Terziću je imenovan za predsednika FK Budućnost 12. jula 2012. godine. Na kraju druge godine predsednikovanja je ugasio FK  Budućnost, a jak poput svog mentora, samo na rečima, oduvan je po ko zna koji i ovog kišnog i vetrovitog 7.maja 2017. godine, samo sa  druge  lokacije. Ovoga puta na  lajkovačkom brdu.

U Lajkovac poznatom po Markovićima, Draganu privredniku  i političaru, i Belom Radovanu vrsnom novinaru pa još priznatijem književniku, zaljubljeniku u odbojku, stigao je krajem aprila Valjevac, nekad otpisan od nedodoriljivog  Radovan Raša Marković. Već pomirene sa ispadanjem u zonu posle odlaska lajkovačkog "Murinja" sa klupe, Raša se latio se posla uveren da još uvek nije sve izgubljeno.

Po svim parametrima zaribaloj lajkovačkoj "dizelki" Želji, dete valjevske  Budućnosti i golgeter u vreme dok fudbal u Valjevu bio živ, a potom i trener bez prave šanse,  Raša Marković je na volšeban način "upalilo motor".

Juče je ponizio  svoje Valjevce, i vratio "deo duga" valjevskom "Berluskoniju u pokušaju". 

Probudio je nadu da Želja se može izbeći ispadanje u zonu. Na drugoj strani trener sa profi licencom plaćen duplo više, naravno narodnim parama, od svakog valjevskog doktora što leči narod, je potpisao sebi otkaz.

Danas zahvaljući Raši Markoviću ceo Lajkovac veruje u opstanak svog fudbalskog mezimčeta Železničara, a Valjevo pali krpi da luzerska uprava i naravno preplaćeni gubitnik Dejan Nikolić konačno postanu prošlost samo ružna valjevskog fudbala !

Dizelka je je na brdu oduvala  snove i zalupila odškrinuta vrata Prve lige  projektu valjevske politike FK BK 2014 pobedivši ga sa 4:3!

Dva puta u vođstvu strateg valjevskog tima nije prepoznao kako prevariti i dotući rivala. Miloš Rašević može mnogo, juče je postigao dva gola, ali nije mogao baš sve sam. BK 2014 osim postignutog gola nije stvorila šansu u drugom poluvemenu!

Želja je koristeći neverovatne greške Valjevaca uspeo da u protvnički šesnasterac, anulira i minus (1:2, 2:3) a zatim oskoljen shvativši konačno s kim ima posla, stigne  do pobede od  4:3 !

Pravi trener bi čuvao  vođstvo, prevari suparnika, povlačenjem pred svoj gol, a zatim   smrtonosnim oružjem kontrom  za svakoga ko krene grlom u jagode, rešio meč. Ali umesto fudbala u drugom poluvremenu osim postignutog gola iz prekida valjevski tim nije  stvorio izgledniju priliku. Lopta su  "uhapisli" Lajkovčani. a Valjevci su alibi igrom bili na nivou lošeg zonaša, dok je Želja samo fajtom i željom ličio na potencijalnog srpskoligaša.

Gledano pojedinačni kvalitet igrača BK 2014 ima  neuporedivo jači tim od  Železničara, gladijatorski borbenog, posebno  u drugom poluvremenu kada je gost iz Valjeva svojom greškom ostao sa 9 igrača, i naravno  golmanom bonusom na golu.

Bez ponajboljih Markovića i Lazića Želja je pored valjevskih statista pred kraj meča golom Pjevića bez treniga čak tri nedelje, uspeo da pobedi raštimovani, demotivisani, i fudbalski devastirani tim iz Valjeva.

Fenjeraš Želja je Valjevcima 4 puta zatresao mrežu, kao i rivalu iz Zubinog Potoka Mokroj Gori.  a u preostalih  7 mečeva ovog proleća je postigao jo 4 gola!

Mogao je na lajkovačkom brdu još koji put biti savladan bonus golman, a što nije  bilo više golova u mreži Valjevaca razlog je puka sreća!

I ova sezona je okončana neuspešno poput svih pre u kojima se za sve u klubu pitao MIlan Milinović.

Izdanak ne onog sa beogradske Karaburme, već valjevskog Terzića, sada penzionisanog bivšeg gradonačelnika, je definitivno ugasio!

Ponovo je u.ro motku, a Cana nema da ga vadi i obećava narodu "Milanče će se popraviti". A da ga kojim slučajem ne snađe govnjiva motka, valjalo bi štpo pre  da sa društvom iz Une pređe na lakše igre, tablić, domine, a može i šah samo ako nađe sebi ravnog partnera.

Danas je novi dan - Markovdan pa posle slavskog ručka kako i dolikuje MIlane Milinoviću, kreni stopama svog fubalskog gurua Stanka Terzića, i batali ono znam da voliš, ali što  nikad nisi znao da radiš.

Ako si čovek, konačno prepusti fudbal Valjevcima!

Ima ih mlađih, borbenijih, namazanijih, ali i odgovornijih i stručnijih da posao započet tvojim dolaskom nastave i konačno ga dovrše, odnosno donesu rezulat dostojan renomea kluba koji si ugasio FK Budućnost, našu Staru damu iz parka Pećina!

Mačva te je "profircala" pre godinu dana, a na drugi Đurđevdan 2017. je overila plasman u fudbalsku elitu Srbije. Jedan od ključnih ljudi u stručnom štabu je i nekada  golman kakav si ti želeo  da budeš,ali nisi uspeo,  Valjevac Nikola Žerajić.

Posle debakla na Voždovcu se dostojanstveno povukao  grof iz Mojkovca Miodrag Božović, preuzevši odgovornost za poraz toliko fatalan da je titula državnog projketa sada pod znakom pitanja.

Idi i ti, Milane Milinoviću  sve ti je oprošteno !

A za utehu da ti bude, i da je BK 2014 kojim slučajem pobedio u Lajkovcu od Prve lige ne bi bilo ništa, jer Radnički ima veštije  igrače od tebe i tvojih pajtosa, ali ne za šah i  domine.

Potvrda je previše da bi se bavili analizom trgovine na relaciji Kragujevac, Šapine, Ljubić,  Smederevo, Mihajlovac...

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas