Menu

zaglavlje

"BOG JE SILAN LJUBAV SVE MOŽE" Featured

POP1

Foto:Protojerej-stavrofor Nenad Andrić sa ocem Nektarijem u Grčkoj

Na međunarodnom književnom konkursu "Miloš Crnjanski “u Austriji, organizatori su : Kulturno društvo „Zlatna reč“ – „Srpska kruna“ Austrije i Srpsko slovenačko kulturno humanitarno društvo „Sretenje“ iz Slovenije, u konkurenciji 354. autora sa 1062. rada, za najuspešnijeg je proglašen  rad Olivera Jankovića “Poslednji san SAN – Milošu Crnjanskom"). U kategorija – Kratka priča priznanje je pripalo Valjevcu Nenad Andriću za “Kosovsku brojanicu”

Stručni žiri u sastavu: dr. Vjera Rašković- Zec( Beč), prof. dr Volfgang Rorbah( Beč), prof. dr. Kaplan Burović – akademik( Ženeva) je je odabrao 200. autora čiji će radovi biti objavljeni u Zborniku „Miloš Crnjanski“ – Austrija.

Zainteresovani za prisustvo promociji Zbornika „Miloš Crnjanski“ u Beču, 1 i 2 decembra 2017. godine, mogu se prijavti na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Protojerej-stavrofor Nenad Andrić je rođen 1976. godine u Valjevu. Osnovnu školu „Braća Nedić“ je završio u zavičajnom selu Dragijevici i u Osečini. Petogodišnju Bogosloviju Svetog Save završio je u Beogradu 1996. godine, pet godina kasnije postaje nastavnik verske nastave. Rukopoložen je u čin đakona 5/18. februara 2001. godine u manastiru Soko Grad od strane Episkopa šabačko valjevskog g. Lavrentija, a zatim iste godine u čin jereja u manastiru svetog Nikolaja u Leliću. Bio je starešina crkve i paroh u Banji Vrujci i Valjevu gde je vršio dužnost i sekretara Crkvene Opštine.

Trenutno je na dužnosti urednika i voditelja radio emisije manastira Ćelija „Tavorski Zvuci“, u realizaciji Radio Istočnika, medijskog glasila Eparhije valjevske. Sabrat je hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu i saradnik Svetog manastira Ćelije. Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski g. Milutin odlikovao ga je činom protojereja-stavrofora 2008. godine. Član je Udruženja književnika Srbije (UKS).POP2

Protojerej-stavrofor Nenad Andrić Objavio je knjige: „Život čuda, akatist i molitve Sv. Nektarije Eginski“, Zadužbina „Sveti otac Justin Ćelijski“, (2012), Putopis „U sretanje svetom Nektariju Eginskom Čudotvorcu“, (autorsko iz- danje, Valjevo, 2015), „Iscelitelj“, (autorsko izdanje, 2016, Valjevo). „Svetac i vodeničar“, autorsko izdanje, Valjevo, (2017) Dobitnik je prve književne nagrade na Regional nom takmičenju „Glasovi Melpomene“, u Beogradu 2017. godine. Oženjen je Katarinom Ninković sa kojom ima sina Nemanju

Nenad Andrić ostaje dosledan u svojoj filosofiji života i svog delovanja.

Trudi da propoveda i ličnim gestom da ukaže  na dobro, i da sa kolegama sveštenicima ima ljubav za sve, i zato u svakom čoveku gleda dobro. Greh osuđuje ali i grešnika voli kao sve ljude, jer greh je zlo.

"Bog je silan i ljubav može sve", poručuje Nenad Andrić.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas