Menu

zaglavlje

UMESTO U PARTIZAN ILI U VALJEVO ĐORĐE LAZIĆ IDE U LUČANE

UMESTO U PARTIZAN ILI U VALJEVO ĐOR…

Valjevski fudbalski int...

ZLATIBORSKA OPOMENA NA KVADRAT !

ZLATIBORSKA OPOMENA NA KVADRAT !

foto Marko Dozet Po tr...

NEUSPELI“DESANT” NA DIVCE ZA POVRATAK U BOLJI ŽIVOT AERO KLUBA VALJEVO!

NEUSPELI“DESANT” NA DIVCE ZA POVRAT…

 Uzurpacija „grupa g...

REFERENDUM I PRIVATIZACIJA  SPAS ZA SPORT I VALJEVSKU DECU!

REFERENDUM I PRIVATIZACIJA SPAS ZA…

 Stigla nam je 201...

JUČE NIKADA NE MOŽE BITI SUTRA!

JUČE NIKADA NE MOŽE BITI SUTRA!

 Juče nas vuče za ru...

SREĆNA NAM NOVA 2018. GODINA!

SREĆNA NAM NOVA 2018. GODINA!

Svima što nas pratite, ...

VALJEVSKI TANDEM "VASĐUK" ZA KUP "RADIVOJA KORAĆA"

VALJEVSKI TANDEM "VASĐUK"…

  FOTO NINKO ANDRIĆ...

USPELA REVIJA U ZVORNIKU, METALAC I BEZ MIKULIĆA VEČERAS

USPELA REVIJA U ZVORNIKU, METALAC I…

U Zvorniku je održan 21...

Prev Next

ISKRENE ČESTITKE NA USPESIMA U 2017. GODINI ZAPOSLENIMA, GRAĐANIMA VALJEVA I SRBIJE. SREĆNA NOVA 2018. I BOŽIĆNI PRAZNICI! HK Krušik a.d.

VESELO, ZDRAVO, ČISTO I NARAVNO SREĆNO U 2018. VAŠ JKP VIDRAK VALJEVO

ŽIVOT JE VODA! SREĆNI NOVOGODIŠNJI I BOŽIĆNI PRAZNICI! VAŠ JKP VODOVOD VALJEVO

"VALJEVSKO" ZA RADOST I SREĆU U 2018! VALJEVSKA PIVARA VAM ČESTITA NOVU GODINU I BOŽIĆ!

"BOG JE SILAN LJUBAV SVE MOŽE" Featured

POP1

Foto:Protojerej-stavrofor Nenad Andrić sa ocem Nektarijem u Grčkoj

Na međunarodnom književnom konkursu "Miloš Crnjanski “u Austriji, organizatori su : Kulturno društvo „Zlatna reč“ – „Srpska kruna“ Austrije i Srpsko slovenačko kulturno humanitarno društvo „Sretenje“ iz Slovenije, u konkurenciji 354. autora sa 1062. rada, za najuspešnijeg je proglašen  rad Olivera Jankovića “Poslednji san SAN – Milošu Crnjanskom"). U kategorija – Kratka priča priznanje je pripalo Valjevcu Nenad Andriću za “Kosovsku brojanicu”

Stručni žiri u sastavu: dr. Vjera Rašković- Zec( Beč), prof. dr Volfgang Rorbah( Beč), prof. dr. Kaplan Burović – akademik( Ženeva) je je odabrao 200. autora čiji će radovi biti objavljeni u Zborniku „Miloš Crnjanski“ – Austrija.

Zainteresovani za prisustvo promociji Zbornika „Miloš Crnjanski“ u Beču, 1 i 2 decembra 2017. godine, mogu se prijavti na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Protojerej-stavrofor Nenad Andrić je rođen 1976. godine u Valjevu. Osnovnu školu „Braća Nedić“ je završio u zavičajnom selu Dragijevici i u Osečini. Petogodišnju Bogosloviju Svetog Save završio je u Beogradu 1996. godine, pet godina kasnije postaje nastavnik verske nastave. Rukopoložen je u čin đakona 5/18. februara 2001. godine u manastiru Soko Grad od strane Episkopa šabačko valjevskog g. Lavrentija, a zatim iste godine u čin jereja u manastiru svetog Nikolaja u Leliću. Bio je starešina crkve i paroh u Banji Vrujci i Valjevu gde je vršio dužnost i sekretara Crkvene Opštine.

Trenutno je na dužnosti urednika i voditelja radio emisije manastira Ćelija „Tavorski Zvuci“, u realizaciji Radio Istočnika, medijskog glasila Eparhije valjevske. Sabrat je hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu i saradnik Svetog manastira Ćelije. Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski g. Milutin odlikovao ga je činom protojereja-stavrofora 2008. godine. Član je Udruženja književnika Srbije (UKS).POP2

Protojerej-stavrofor Nenad Andrić Objavio je knjige: „Život čuda, akatist i molitve Sv. Nektarije Eginski“, Zadužbina „Sveti otac Justin Ćelijski“, (2012), Putopis „U sretanje svetom Nektariju Eginskom Čudotvorcu“, (autorsko iz- danje, Valjevo, 2015), „Iscelitelj“, (autorsko izdanje, 2016, Valjevo). „Svetac i vodeničar“, autorsko izdanje, Valjevo, (2017) Dobitnik je prve književne nagrade na Regional nom takmičenju „Glasovi Melpomene“, u Beogradu 2017. godine. Oženjen je Katarinom Ninković sa kojom ima sina Nemanju

Nenad Andrić ostaje dosledan u svojoj filosofiji života i svog delovanja.

Trudi da propoveda i ličnim gestom da ukaže  na dobro, i da sa kolegama sveštenicima ima ljubav za sve, i zato u svakom čoveku gleda dobro. Greh osuđuje ali i grešnika voli kao sve ljude, jer greh je zlo.

"Bog je silan i ljubav može sve", poručuje Nenad Andrić.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas