Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVAC IGOR ĐUKOVIĆ NOVI D'ARTANJAN, OSVAJA FRANCUSKU! Featured

 igor 1

Valjevski internacionalac Igor Đuković(28-204) dosanjao je još jedan od svojih košarkaških snova. Uoči Mitrovdana je  potpisao ugovor i postao član francuskog Tarba, kluba sa ambicijama da za dve sezone igra u elitnoj ligi. Da je ne samo osveženje već značajno pojačanje za tim, dolazak Valjevca u redove Tarba potvrda su i dve blistave pobede, najpre u ligi a zatim i u Kupu Francuske.

Đukoviću su sjajne dve sezone u Portugalu, odlične u sarajevskim Sparsima, desio mu se peh u Kaknju, ali uoči Mitrovdana „nebo se osmehnulo“ i Valjevac se obreo  u Francuskoj.

U foto finišu prelaznog roka, Igor je stigao u  Tarb grad podno Pirineja. Posle viđenog na „druženju“ sa valjevskim „metalcima“ bilo je nagoveštaja da bi mogao zaigrati u svom Valjevu. Ali oklevanje i kalkulisanje, odnosno prazne priče zaduženog za transfer, nikome nisu donele dobro. Na sreću,  usledio je poziv iz Francuske koji se ne odbija.

Igor je srdačno je primljen u Tarbu klubu koji nosi ime grada na jugozapadu Francuske, podno Pirineja u blizini granice sa Španijom.

Od dolaska Valjevca u klub, Tarb tambura rivale.

„Sve je to život. Povreda me sprečila da sa Sparsima krunišemo sezonu istorijskim uspehom kluba. Tokom proteklog leta sanirao sam povredu, dogovorio transfer u Kakanj. Ispostavilo se da  to nijie bio pravi izbor, i usledio je povratak u Valjevo, gde mi je ruku na srce sa porodicim i najlepše. Trenirao sam malo u Metalcu, ali konkretna ponuda, samim tim i dogovor su izostali. Ali srećom desila se Francuska.

Već posle tri treninga valjalo je istrčati na parket i boriti se za bodove.

"Malo besanih noći da se uz pomoć  laptopa nauči što više akcija i kombinacija. Sa ovim “alama“ nema šanse da se „vijam po oblacima“. Momci ne skaču, prosto lete. Oslanjam se na svoje košarkaško umeće, kretnje, postavljanja, osećaj u prostoru, neki svoj štos u igri. Agresivno, tvrdo i jako se igra, maksimalna koncentracija je najbitniji faktor.

Na debiju pobeda i sjajan prijem kod navijača "četvorke" iz Valjeva.igor 2

„ Liga broji 18 klubova. Imperativ pobede, pet poraza u u sedam mečeva, jedan od razloga su povrede tri startera, nije nas sputao. Pobedili smo Souffel 67:56. Za 15-ak minuta na parketu, sam ubacio pet poena i zabeležio 4 skoka. Trudiću se da što pre dupliram i tripliram učinak. Iako je Treća liga svaka utakmica je spektakularna. Pune dvorane, organizovani navijači, zastave, pesma, čirlidersice...Publika me je sjajno primila, a novinari me pozdravljaju rečima: „Bienvenue dans les Pyrenees Igor“.

Sinoć je Tarb izborio plasman u 1/16 finala Kupa Francuske.

„Igrali smo sa Obenom(Aubenas) na Roni u blizina Alpi. U drugom kolu prvenstva su nas pobedili u Tarbu,a sinoć smo ih pregazili 77:58. Moj učinak je bio za nijansu bolji u odnosu na onaj na debiju. Evidentno je da ekipa ima još mnogo prostora za napredak u igri. Potrudićemo se da ostvarimo visoko postavljene ciljeve, bez obzira na lošiji start. Putovanja su duga i iscrpljujuća, jer igra se po celoj Francuskoj, ali kako je nama tako je i rivalima".

Očigledno Francuska prija.

„Grad Tarb je malo manji od Valjeva. Ostavio me je bez daha, kao i Francuska uostalom. Podno Pirineja blizu je Španije, a klima je mediteranska. Grad je krcat  parkovima, zelenilo je na sve strane, a tek koliko je restorana sa izvrsnom hranom. Uživam, ali  tek će biti pravo kada mi stignu moje „devojke“ Ena i Iva", podseća na kraju na važan detalj u novoj epizodi osvajanja Evrope, jedan od kneževa sa Kolubare.

Pored  Igora - D'Artanjana tu su i preostali Atos, Portos i Aramis, odnosno Bojan Tadić, Nikola Kamenica i Nikola  Tomašević.

Odbojkašice Kana Tanja Krakowska – Grbić i Ljilja Ranković su dva cveta na torti valjevskih sportista u Francuskoj.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas