Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

„ALI BABINO JATO" VRAĆA OTETO BLAGO SVOM VALJEVU! Featured

 1987 aerodrom divciAko Vidoje Vujić, čovek koji je bio u mogućnosti da kupi sve što poželi u Valjevu i plati na svoj način, kaže: Oteto prokleto, mora da se gradu vrati aerodrom u Divcima“ jasno je da sve što vredi u i oko grada na Kolubari, ne može, na  TOLIKO PUTA već viđen način,opet da bude oteto, a potom prodato zna se kome i zašto, bud zašto!

Otimači „zlatnog kovčega““ su osmislili već toliko puta viđen scenario i žele da za 200.000 dinara dobiju narodno dobro, vredno koliko li milona evra ! 

Aerodrom u Divcima i skoro 30 hektara zemljšta, nekretnine, hangar, zgrada  sa radionicom, učionicima za obuku pilota, jedriličara, padobranaca, modelara, restoranska sala, spavaonice, tank za gorivo danas urušeni, ali i dalje bogatstvo!

Sve to bi pojedinici  da prisvoje, bud zašto. Poslednja procena, taj koji je to uradio bi trebalo već da je iza rešetaka, je da vrednost doseže neverovatnih 200.000 dinara!?

Učenici i naslednici Radice Popova, Milana Torbice, Rasima Skarepa, Verice i Joce Tanskovića, Branka Teodorovića-Brankića, Mije Pekmezovića, Branislava Đerića, i nekad kolege Milivoja Đokića, Slavka - Kepe – Teodorovića, Zorana Jovanovića-Piškina, Rada - Čapara-Markovića... su danas   javno potvrdili svoju odlučnost da njih 40, izopštenih članova insistira da  Aero klub Valjevo  i sve što mu pripada bude vraćeno gradu, Valjevkama i Valjevcima.

13. novembra, ispunjena je ključna formalnost. Zahtev za organizovanje vanredne Skupštine je uručen na vrlo nezgodnom mestu odgovornom licu, upisanom u Agenciji za privredene registre (APR).

Odgovorno lice Aero kluba Valjevo  sa svojim istomišljenicima nema izbora. Rok za sazivanje vanredne Skupštine ističe 29.novembra.

Sazivači pres članovi AERO KLUBA VALJEVO sa stažom u vazduhoplovstvu za duboki naklon i respekt, u nameri da najave "utakmicu" iako zbunjivani  „čudnim“ pitanjima, umišljenih predstavnika „sedme sile“ da mogu da pitaju, odgovaraju i presuđuju, su izdržali atak, i pojasnili neobaveštenima da za svaku "utakmicu" postoji najava i odjava!

Kako nalaže pravilo službe najavili su meč  života za Aero klub Valjevo.

Ali Babino jato njih 40-oro  žele kao nekad da u Divce ponovo sleće na stotine malih avoina, da Valjevo bude domaćin kao nekad iinternacionalnih avio relija, da se održavaju takmičenja u padobranskim skokovima, paraglajdingu...

Ključ svega  vraćanje kluba i aerodroma pod okrilje Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Valja počistiti đubre sa aerodroma... a zatim zasukati rukave i iz međunarodnih fondova početi sa obukom novih generacija, avio modelara, jedrilčara, padobranaca pilota, paraglajderista.

Ali Babini letači su sigurni u pobedu znanja, dostojanstava, časti i odgovornosti, nad zlom i pošasti što bi od Srbije da napravi Smrdiju.

Većinska grupa članova Aerokluba Valjevo za sada njih „samo“ 40 od ukupnog formalnih 57 članova je sigurna i ishod „meča“.AERO KLUB SVI 1Duboko su uvereni da će i gradska vlast prepoznati svoj zadatak, i potvrditi da je servis građana, a ne sluga pojedinaca koji bi da se obogate preko noći, „legalnom“ pljačkom narodne imovine.

Vanredna Skupština će biti u svakom slučaju, bude li htelo, ili ne, aktuelno rokovodstvo.

Suočavanje sa stvarnošču lakše će im biti u društvu imena koja su proslavila grad Valjevo i vazduhoplovni sport.

Ali Babine letače na ćilimu iz bajke predvodi elita valjevskog vazduhoplovstva.

Zoran Raković, padobranac je osvojio samo 42. odličja za Ero klub Valjevo.

Milivoje Petrović i Miodrag Živković su 1995. bili akteri  Ssvetskog prvenstvu u Aeroreliju, učesnici Evropskih, Balkanski šampionata, trostruki prvaci Jugoslavije u Aeroreliju, osvajači na desetina od medalja na teritoriji eks SFR Jugoslavije i Srbije.

Predrag Milošević, prvak Jugoslavije u jedriličarstvu i akrobatskom letenju.

Kosana Vićentijević, se takmičila ispred AK Valjevo u padobranstvu.

Akuelna uprava ima u opticaju 10 članova kluba, od kpojih je jedan iz Rume(trenutno živi u Nemačkoj), a dva su se pridružila Ali Babinom jatu, u zahtevu za vanrednu Skupštinu. Jedna od inovacija verifikovana u Statutu je da bio neko bio član kluba, mora da plati godišnju članarinu od 10.000 dinara.

Olivera Knežević je postala pilot baš na Aerodromu u Divcima  podsetila je na uzroke nezadvoljstva radom aktuelnog  UO Aero kluba Valjevo.AERO KLUB PEDJ I OLIVERA KNEZ

„Prvo, više od 10 godina Aero klub Valjevo nije organizovao ni jedan letački dan.Klub nije dveniju i više član VSS. a 90% vazduhoplovnih aktivnosti se dešava pod okriljem VSS. Država najveći novac za sve Aero sportove daje VSS. Ako ste član imate mogučnost da konkurišete za organizovanje Aero mitinga,  samo članovi VSS mogu da učestvuju na takmičenjima. Klub ne postoji.

Osim što mladi ljudi ne znaju da Aeroklub postoji Olivera  je  podsetila na još neke propuste aktuelnog rukovodstva.

„Članovi AK nemaju uvid u odluke uprave kluba.Sednice se dešavaju iza zatvorenih vrata, a na skupštine se ne pozivaju članovi, Pola poslovnog i hangarskog prostora se izdaje za mizernu sumu od 150 eura, a članovima kluba se ne dozvoljava da svoje letelice drže u hangaru ni pod kojim uslovima. Neki od članova čak svoje letelice drže u drugim gradovima, jer uprava ima svoja pravila. Klubska radio stanica je sakrivena već više od 2 meseca, čime se direktno utiče na bezbednost Avio saobraćaja. Ozbiljan prekršaj za predsednika koji je vojni pilot i koji bi morao da zna koliko je za avijaciju važna radio stanica.

Statut Aero kluba nije usklađen sa zakonom,podsetila je   Kovačević.

“U  slučaju inspekcijske kontrole klubu bi donelo veću materijalnu štetu. Stoga smo odlučili   da se obratimo Upravnom Odboru Aerokluba Valjevo,a umesto odgovora dobijamo tužbe, primamo policijske prijave i osporava se naše članstvo u Aero klubu Valjevo“,

Slogan svih 40 letača je : “Da Aero klub Valjevo vratimo gradu Valjevu ”

„Kada govorimo o ciljevima i radu mi klub vidimo kao otvorenu organizaciju gde su svi koji imaju želju da učestvuju i pomognu dobrodošli. Želimo da članovi Aerokluba rade na afirmaciji mladih ljudi, da ljubav prema modelarstvu, padobranstvu, jedriličarstvu, paraglajdingu, motornom letenju razvijamo i propagiramo po obdaništima i šklolama. Da na aerodrom dolaze deca i upoznaju čari vazduhoplovstva. Želimo da se obratimo za pomoć raznim organizacijama  da se servisiraju letelice i da se vrši obuka budućih letača.Hoćemo da se modelarska sekcija vrati na Aerodrom Divci, gde pripada. Bez dileme smo, sve odluke moraju biti transparentne i uslovi da budu za sve isti. Da na svom web sajt informišemo javnost o dešavanja i odlukama donetim u klubu. Želimo da se imovina kluba izdaje javnim oglašavanjem, a ne iza zatvorenih vrata. Konačno, da ponovo budemo članovi naše kuće VSS i da konkurišemo i organizujemo Aeromitinge, takmičenja, letačke dane“, poručila je pilot  Olivera Knežević ispred večinskog članstva Aerokluba Valjevo

O dešavanjima u Aeroklubu Krušik obavešteni su Vazduhoplovni Savez Srbije i Upravni Odbor kluba i naravno čelnici grada Valjeva.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas