Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IN MEMORIAM –ACA DRAGIĆEVIĆ Featured

aca dragićević 1 3 18Pobeđivao je jer posedovao energiju pobednika, talenat, znanje, umeće i srce lava, svuda gde je stizao, ali je poslednju, životnu bitku izgubio. Bolest je bila jača. U večnost se preselio večnost, drag čovek, ljudina u duši Aca Dragićević(1962-2018).

Vrstan košarkaš, rekoh već lav na terenu, Aca je bio je as u vreme kada to nije bilo lako biti. Košarkaška bajka iznedrila je karakter pobednika, i još nešto što je postojalo i posle košarke, ljudskost.

Iz svoje Mioniice gde je na betonu zavoleo i naučio mnogo bitnih detalja magične igre pod obručima, ubacujući loptu u koš sa  Marjanom, Murom, Šutulom, Kolom,Tasom, Pištom, Žunjom... stigao je ni manje ni više, pravo u najveći, Partizan, da bi kasnije sa puno uspeha   nosio i dres Metalca.

Nije ostao u košarci iako je imao sve uslove da bude vrstan stručnjak.

Ljudina u duši, privržen porodici, odsutan iz valjevske košarke po okončanju karijere, nepozvan, nije video sebe u klubu godinama otrovanom nepotizmom, negativnom selekcijom, a pre svega nakaradno uspostavljenim sistemom vrednosti.

Imao je svoj komentar za današnji Metalac.

"Ljudi su tu da vrate život “ubijenom”Metalcu. Valjda će se nekad dozvati pameti. Ja nisam taj koji će bilo koga da ruši".

U svojoj karijeri Aca Dragićević je odigrao mnogo sjajnih mečeva, a najviše su prijale pobede u večitim derbijama tadašnje SFRJ.

U jednom od njih u Palati sportova na Novom Beogradu je praktično sam “odrao” Zvezdu.

Dizao se pod svodove Palate sportova i nemilice punio koš crveno belih za ovacije i delirijum radosti partizanovaca. Ubacio kada je bilo napotrebnije 20-ak koševa i na prečac osvojio srca pristalica crno belih.Odbrana i skok šut su bili ubitaćno Acino oružje. I da se zna, u to vreme sa Acom su za Partizan igrali: Goran Grbović, Danko Cvjetičanin, Arsenije Pešić, Nebojsa Zorkić a rastao je i tom timu vanzemaljaca i jedan Saša Đorđević.aca dragićević  i bora

Košarkaška bajka iz Partizana je nastavljena u Valjevu i u Metalcu sa Đurom,Marjanom, Sašom Rajićem, Kalabom, Matijom, Sinđelićem, i momcima čije vreme tek je dolazilo, Vladom Đokićem, Duškom Đukanovićem, Markom Radojičićem... Aca je sjajno u Partizanu sarađivao sa Borom Džakovićem, a u Metalcu Lukom Stančićem, Zoćom Kovačevićem, Mikom Pitom, Ikicom...

Kćer Ljubica i supruga Zorica u ovako teškom času imaju razloga za ponos. Imale su  odanog i voljenog  Acu, uvek skromnog i  njemu svojstvenom smirenim   i iskrenim osmehom poštovanja i radovanja, što je u prilci da da im bude privržen i samo njihov.

Ljubica i Zorica, i  svi koji su   poštovali Acu Dragićeviča  danas su ga ispratili na put bez povratka, da ih i dalje voli, ali i igra nebesku košarku sa Zoćom, Lukom, Kepcom, Mikom Pitom...

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas