Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PIŠTOLJ I ŠAMARI UMIŠLJENIH NASPRAM RADOSTI I POBEDA DECE SPORTA Featured

 senjak 2008

Uspesi dece dela valjevskog sveta sporta naspram neviđne papazjanije u "elitnom" svetu sporta   su obeležili vikend za nama. Grčki fudbalski šampionat je prekinut posle neuspelog pokušaja gazde Paoka da lošu sudijsku režiju u meču za titulu gazda PAOK-a   spreči “na svoj način". Utrčao je naoružan u teren i poručio sudiji "Gotovo si"

A koji dan ranije videsmo cirkuziranje u srpskom svetu fudbala. Da se zataška krađa bodova Vojvodini rivalu predsednikove “ljubimice”, umesto eleminacije “pevaca” što kukuriču" večitima  je “preki sud” u svom besmislu postojanja skinuo po dva boda.

Desiše se potom moćan Napredak i nemoćni  Čukarički. Sledi šabačka odiseja lidera sada samo na +12.

Za tri dana dva puta će Šabac videti ono što Valjevo neće skoro ni u snovima.

Šabački fudbalski maršal Ivica Kralj, tvorac novog uzleta Provincijskog Urugvaja” je dao pred beogradske izbore podršku predsedniku. Pa šta igraće Mačva fudbal, i u Kupu u sredu po Suncu, a u  nedelju pod reflektorima. U oba meča će pokušati nemoguće. Pitanje uvek prisustno, da li će biti neki penal? Naravno da hoće, bude li potrebe.

Dok Šabac živi svoju fudbalsku bajku, valjevski košmar i agonija beskrajno traju.

Bez isključenog njih   21 je pokušavalo na Krušiku prošle subote da igra fudbal na Krušiku. Desila se pobeda  gostiju, ali više boli šamar čovečiću što reče na glas šta misli. Udaren je na očigled službenog lica na dužnosti, plaćenog da brine o zaštiti reda i mira.

Kad paraziti izgube glavu sve je moguće, pa čak i ovakve gadosti nekog što vlast imenuje da radi ono čemu nije dorastao.

Šta je naredni korak umišljenog voljom vlasti javne ličnosti, nije teško predpostaviti, ali  da vidimo prvo hoće li biti reakcije plaćenih da rade svoj posao.

Lepog u valjevskom svetu sporta je na sreću bi mnogo više.

Eto baš u tom fudbalskom Šapcu valjevska deca sve pobediše i za vikend odlaze u Smederevsku Palanku da dokažu da su bolji od Šumadinca, Čačana, Kraljevčana, Užičana...

Nema taj “maleni” Senjak 20 miliona na raspolaganju svake godine da se bahati i cirkuzira kao prepovlašćeni klub milionera, sposobnih da fudbal unize i obesmisle do neviđenih granica.

Imena dečaka tek ušlih u svoje 10  leto:Timotića, Polića, Bogdanovića, Žunjića, Obradovića, Uroševića, Terzića, Sajića, Đurića,Vasiljevića, Pantića, Raševića,Liknića, Gacina... su mnogo važnija jer pomenuti dečaci vole fudbal na prvom mestu.

Možda će neko i uspeti, sigurno ne svi. Ali svaka im čast što pobediše rivale iz Loznice(3:1), Šida(3:0) i Sremske Mitrovice(4:1). Oni su bogatstvo, ali će kao i neki pre njih za Beograd, jer fudbal odavno ne stanuje u Valjevu.

Lepše je fudbalu  “kaže” na Ubu u Lajkovcu, a od pre neki dan  i u Divcima.

Pored fdubalu u valjevskoj košarci postoji samo jedna “bela lađa”. Kao i ona fudbalska pretovarena je milionima narodnih para.

Za razliku od fudbalske potopljene još u septembru prošle godine, košarkaška “bela lađa” je prošle subote izbegla debakl u poslednjem trenutku, posle svega viđenog u 2018-oj.

Košarka je kolektivni sport, i traži pet glava na terenu.

Kad se to dešava, i “maestro” rasporedi partiture članovima orkestra, rivali  redom  padaju.

Tragedija košarke što na osnovu tuđeg rada i uspeha otac i sin miljenici vlasti pripisuju sebi sve,  i dele  tuđe, nikad zarađeno, što im ne po kom osnovu ne pripada.

Na drugoj strani svi koji što rade i uče decu košarci su kao i u fudbalu  marginalizovani.

Istinski šampioni su ispisali  već istoriju valjevske odbojke Od jeseni eto nam  elite, a klinci iz OK VA 014 u svom uzrastu se sve više liče na “matore” jer "peglaju" sve rivale redom.

Ženska odbojka je već ostvarila istorijski uspeh. Želja iz Lajkovca je osvojio Kup Srbije, a posle toga i dve Valjevke Tanja Krakowska i Ljilja Ranković doneše Kanu 20-i Kup Francuske! 

Ovo samo da se zna gde bi Valjevo kad bi htelo moglo danas da bude u svetu ženske odbojke.

Na Lajkovčanke su se  ugledale  Ubaljanke. Zahvaljujući  Valjevkama, u hali sportova 15.septembar pao je lider iz Novog Sada, Ubu je  otvoren koridor  za elitu srpske odbojke.

Dva prvoligaša u ženskoj odbojci za Valjevo su previše, ali tako će biti od jeseni.

Od oktobra  ćemo gledatu gradski derbi Valjeva i Srbijanke 014 trentno lidera Prve B lige. Konačno i po prinadležnostima srozane na mimimilac rukometašice ORK Metalac drugoplasirane su u Prvoj ligi grupa Centar.

A klub je praktično tek obnovljen. Sa parama ovih sa "belu lađu"  potpisuju  da će za dve godine igrati Ligu šampiona!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas