Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

APSURDI SRPSKOG SVETA SPORTA I FUDBALA Featured

fudbal u blatu-696x464

Srpski svet sporta žigosan je godinama unazad nizom svojevrsnih apsurda. Favorizovanje ljubimice, sada predsednika nekad premijera, gubi svaki racionalan smisao. Kriminal i pljačka prisutni posebno u srpskom fudbalu neviđenih razmera na volšeban način ostaju nevidljivi. Policija tužilaštvo i pravosuđe rade... Uhapšen je  fudbalski  sudija Jagodinac Srđan Obradović(42) zbog sumnji da je zloupotrebio službeni položaj. Dosudio je dva penala u Subotici za domaćina, a beogradski mediji tvrde da je pao  na poligrafskom ispitivanju. Danas će  ponovo biti saslušan, i sud  će odlučiti, predekana ili odbrana sa slobode. To je isti čovek koji je prošle godine priznao gol postignut ne sa Autokomande već sa Karaburme, a utakmica je odigrana na "Marakani".

Pojedinci prepoznati čak i na poternicama Interpola, poznati po " legalnim transakcijama" sa fudbalerima, bežanju iz zemlje, šamaranju dece, pisanijama  svakojakih saopštenja, klevatanju  i baljezgarijama, danas imaju status fudbalskih bogova. Zaštićeni su pred zakonom kao beli medvedi, iako ogrezli u kriminal i korupciju do guše.

Pelecer korupcije i kriminala se sa vrha piramide i prestonice se prenosi  na manje  štetočine ogrezle u "istom poslu". Prisutni su svim  sredina širom Srbije, ali su za policiju, tužilaštvo i sudovi i dalje nevidljivi.

Hoas i anarhija u fudbalu ovih dana se zataškavaju privođenjem i padom na poligrafu fudbalskog sudije.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, policija je uhapsila Srđana Obradovića (42), osumnjičenog da je zloupotrebio službeni položaj. . Prilikom privođenja i saslušanja u policijsko odeljenje za borbu protiv korupcije, Obradović nije prošao  poligraf. Danas sledi novo saslušanje, a mediji  prenose  apsurdnu izjavu jednog predstavnika "sedme sile"  da se iza  "slučaja Obradović"  krije niko drugi do Tomislav Tole Karadžić. Taj isti "predstavnik" je sa danas neistomišljenicima iz omiljenog mu kluba, vodio  višegodišnju hajku, da smeni "Tola lopova". Uspeo je  "postavio"  ga je za počasnog predsednika FSS, a "ludom" Milojku sad ni Kokeza  nije po volji.

Fudbal u Srbiji odvano nije "najvažnija sporedna stvar na svetu"  već baza kriminala i korupcije, sredstvo za bogaćanje pojedinaca, kojima niko ne sme, i ne može ništa. Režira se sve, od Subotice, Novog Pazara, Pirota, Vranja, Niša, Valjeva, i naravno  Surdulice.

Demonstracija sile i moći aktuelne fudbalske i sve druge vlasti je odluka da se finale Kupa  igra na oranici i stadionu za  kapacitetom od 3.000 mesta, umesto pred punim stadionom.

Ne sme se dozvoliti nikako da na finalu Kupa bude 10 puta više partizanovaca, nego li brojnih u svakom pogledu zvezdaša koji dan ranije prisutnih  na proslavi titule. Kao i sve prehodne i poslednja je osvojena pošteno, što i nije bilo teško. Najteži protivnik je  izbušen spolja i iznutra.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, i pored prezimiljavanja u Evropi "domaćinskom politikom je  dug vrtoglavo porastao i hita ka cifri  bolje obavešteni kažu od 30 miliona evra. Taman da bude za trećinu veći od komišijskog, na volšeban način istopljen preko noći. Partiizanu oduzet stadion, ostao je bez trenera, najboljih igrača. Sve što je vredelo oterano je i ili prodato u bescenje. Najbolji fudbaler pored golmana Stojkovića je  Saša Ilić , starac Fočo" ušao pre 4,5 meseca u petu deceniju. Sale ide na SP u Rusiju. Sreća je samo kao Deki Stanković kao posmatarač. Voljom Vučelića, Vazure, Ilijeva ... crno belom svetu je uskraćeno tričavih 60 miliona evra koliko danas vredi Andrija Živković, plaćen 2,5 miliona evra da ode iz Partizana pre dve godine.

Nada uvek poslednja umire. Pao je pijani pop u Vrelu sa 2,6 promila alkohola. Pao je fudbalski sudija Obradović. Pašće kad tad i svako ko radi samo za sebe,milinoeri, paraziti, štetočine, centri troška.  Sa   narodom se nije šaliti. Dokaz je preko noći ukidanje najavljenog harača i dva tehnička pregleda za vozila starijih od 15 godina.

Narod  je podigao glas, zapretio reakcijom,  i odmah je prepoznat. Ministar policije je potvrdio da država odustaje  od "zakona" i izazivanja moguće "tehnički pregled" revolucije.

Sportski i fudbalski  svet i dalje ćuti. Valjda i zbog toga  što većina navija za predsednikovu ljubimicu. A  ovi drugi  pocepani zarad ličnih interesa u tri frakcije će u Surdulicu, ako se kiša  u međuvremenu   ne pokvari  oranicu.

Jedino se danas  u Srbiji sa nebom nije igrati. Uvek će uraditi  po svome, ma šta predsednik mislio i hteo.

A ovozemeljaski apsurdi traju, dok kvazi i dnonovniari klovnovi i klimoglavci ruže časno zanimanje i pretvarajujući ga splačinarenje. Nedostojni su za videti ih, ali s podobni, a to je danas najvažnije biti.

POTOP!

Noje, vrag je odneo šalu. Pripremaj materijal za barku!

I dozvoli mi poslednju želju. Da bar na trenutak odlutam u prošlost. Uz pomoć onih koji su voleli fudbal. Onako iskreno. Naivno i detinjasto. Srcem i dušom, da  uživam kao čovek.

.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas