Menu

zaglavlje

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KROVU EVROPE!

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KR…

Leta 2021. godine  ...

IN MEMORIAM DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

IN MEMORIAM DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

foto: Starsport©Velikan...

15.SEPTEMBAR PONOVO PRAZNIK VALJEVA, OD DANAS I DRŽAVE!

15.SEPTEMBAR PONOVO PRAZNIK VALJEVA…

  Više od šest &nbs...

U MIONICI POTPISAN PRVI SPORAZUM U OKRUGU O SARADNJI SA PREDUZETNICIMA

U MIONICI POTPISAN PRVI SPORAZUM U …

U Mionici je potpisan S...

NOVE MEDALJA ZA AERO KLUB VALJEVO I BUĐENJE JEDRILIČARSTVA

NOVE MEDALJA ZA AERO KLUB VALJEVO I…

Septembar što traje&nbs...

MIONICA - SRPSKA MONCA, VODEĆA VAROŠ SPORTSKE I SVAKE DRUGE VAROŠKE SRBIJE!

MIONICA - SRPSKA MONCA, VODEĆA VARO…

Kad imaš vlast narodnu ...

NOLE U NEDELJU  IGRA NAJBITNIJI MEČ U ISTORIJI TENISKOG SPORTA!

NOLE U NEDELJU IGRA NAJBITNIJI MEČ…

  Nole svetski, a&n...

NA USEKOVANJE 1.MEMORIJALNI BOKS TURNIR "SLOBODAN LAZIĆ - DULE CIMER"

NA USEKOVANJE 1.MEMORIJALNI BOKS TU…

  Valjevo decenijam...

NOLE POČISTIO RIMSKOG “ĆEKIĆARA”, SLEDE SAŠA I DANULUŠKA PA 21. GREND SLEM

NOLE POČISTIO RIMSKOG “ĆEKIĆARA”, S…

Jutrošnji peti trijumf&...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IZLILE SE JABLANICA, PERAJICA, KRIVOŠIJA I RABAS Featured

1va so 1

Večeras u 20,07 iz kabineta gradonačelnika Valjeva stiglo je saopštenje novim  štetama posle izlivanja Jablanice i još nekoliko rečica u okolinji Valjeva.
Sednicom Štaba za vanredne situacije  je predsedavao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Održana je danas u 15 časova zbog novonastale situacije u gradu, nakon ekstremne kiše koja je pala tokom dana.

U tekstu saopštenjA stoji.
 
"Reke Ljubostinja, Rabas, Krivošija i Perajica su se izlile u delovima svojih tokova i prema prvim procenama oštetile su puteve, izlile su se u njive, dvorišta, a prijavljeno je i ulivanje vode u nekoliko podruma i kuća. Rečeno je da je naložena evakuacija porodice iz kuće u Popučkama, u blizini Krivošije, koja je uvek na udari kada se izlije ova rečica. Ipak, nakon ekstremno velike, ali kratkotrajne kiše, voda se brzo povlači u korita. Saobraćaj na putu za Šabac se odvija bez zastoja, nakon kratkotrajnog prekida.
Gradonačelnik, koji je i komandant Štaba, naložio je da ekipe Komunalne policije, Komunalne i Građevinske inspekcije nakon obilaska terena procene da li su se stvorili uslovi da se i u ovim delovima Grada proglasi vanredna situacija.
Na sednici Štaba za vanredne situacije su podneti izveštaji o stanju na teritoriji grada Valjeva. Iz JKP „Vodovod“ su obavestili da problema sa vodosnabdevanjem ima u Rađevom selu i u Đerdapskoj ulici, a otklanjanje kvarova će početi čim se voda povuče. Cevovod je prekinut na tri lokacije, pošto je voda potkopala put. Most na Milanovića putu u Rađevom selu je oštećen i biće utvrđeno da li je most bezbedan za upotrebu.
Brankovački dalekovod je u prekidu i ekipe Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvar. Prijavljenih kvarova nema u „Telekomu“.
Ekipe „Vidraka“ su već na terenu i uklanjaju nanose od vode, kao i popadalo drveće i granje u Ulici Dimitrija Tucovića, a uskoro će biti oprano i Naselje „Milivoja Bjelice“ u koji se tokom dana izlila voda iz Ljubostinje.
Prokisla je ambulanta u Brankovini, koja funkcioniše u otežanim uslovima, ali prema rečima v. d. direktorke Branke Antić prva naredna velika kiša će onemogućiti rad ambulante.
Tehničari Odeljenja za infrastrukturu su na terenu i utvrdiće stepen šteta koje je današnja kiša pričinila na putnoj infrastrukturi.
Na sednici Štaba je apelovano da građani izbegavaju da se zadržavaju na mostovima ispod kojih prolaze bujične vode, kako ne bi ugrozili svoju bezbednost. Tokom dana je primećeno da su brojni građani sa decom, stajali na mostovima ili u neposrednoj blizini reka, kako bi snimali telefonima, što može biti veoma opasno.
U selu Popučke bujične vode reke Krivošije poplavile su oko šest domaćinstava.Pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona Valjevo uspešno su izveli akciju spasavanja Radovana Obradovića iz bujice i predali ga ekipi Hitne medicinske pomoći.Vrh poplavnog talasa je prošao.
Vodostaj rele Krivošije je u opadanju.Ekipe Vatrogasne spasilačke jedinice spremne su sa pumpama za izbacivanje vode iz poplavljenih objekata.
Situacija se stabilizuje.Grad Valjevo sprovodi mere sanacije", stoji na kraju saopštenja.

U POPUČKMA POD VODOM ŠEST DOMAĆINSTAVA

U selu Popučke bujične vode reke Krivošije poplavile su oko šest domaćinstava.Pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona Valjevo uspešno su izveli akciju spasavanja Radovana Obradovića iz bujice i predali ga ekipi Hitne medicinske pomoći.

Vrh poplavnog talasa je prošao.
Vodostaj rele Krivošije je u opadanju.Ekipe Vatrogasne spasilačke jedinice spremne su sa pumpama za izbacivanje vode iz poplavljenih objekata.
Situacija se stabilizuje.Grad Valjevo sprovodi mere sanacije.
bi ugrozili svoju bezbednost. Tokom dana je primećeno da su brojni građani sa decom, stajali na mostovima ili u neposrednoj blizini reka, kako bi snimali telefonima, što može biti veoma opasno.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas