Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BESMRTNI BENEŠ: "JA SAM PARTIZAN MAJKU VAM JEBEM! Featured

Marijan-benes-940

Marijan Beneš(67) besmrtni šampion SFRJ u boksu danas se preselio u večnost.

Marijan je danas odboksovao poslednje minute svoje ovozemaljskog bitisanja. Neustrašivi  gladijator   sa dinamitom u bokserskim rukavicama  preminuo je danas u Banjaluci, u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Beneš je bolovao od Alchajmerove bolesti i već duže vreme borio se kako samo to on zna  i ume. Danas je životnu bitku izgubio.

Marijan Beneš bio je jedan od najboljih jugoslovenskih boksera svih  vremena. Bio je četiri puta šampion Jugoslavije,  12 šuta najbolji u BiH,  a 1973. godine je u Beogradu osvojio titulu šampiona Evrope u poluvelter kategoriji.

Beneš je bio profesinalac je od 1977. Šampion Evrope u verziji Evropkske bokserske federacij e(EBU) 1979. godine. u velter kategoriji postao je Banja Luci  17. marta 1979. godine. Nokautum u je pobedio Žilbera  Koena u 4. rundi osvoji evropski tron. Titulu profesionalnog prvaka je uspešno odbranio četiri puta i na kraju ju je izgubio na poene 1980. godine od VBA šampiona Ajub Kalule u Danskoj.

Teška povreda oka je  okončala je Benešovu boksersku karijeru. Ne zna se tačno iz kog meča je ova povreda proizašla, po nekima 1983. godine u meču protiv Luisa Minčila,[ po drugima Beneš je ovu povredu vukao još od 1979. godine, od borbe protiv Sandija Toresa u Zenici[6]. Tokom karijere, Beneš je imao nebrojeno puno povreda neke od njih za koje se zna su dvadeset šest puta slomljene kosti na različitim mestima. Povrede glasnih žica su uzrokovale da njegov govor postane tih i spor.  Boksom swe počeo bavuri u Tuzli, a slavu je rođeni Beograđanin stekao u Slaviji iz Banaja Luke. Beneš je imao ukupno 39 profesionalnih mečeva, od kojih je 32 pobedio (21 meč nokautom) a šest je izgubio (tri nokautom) i jedan meč je boksovao nerešeno. Ukupno je odboksovao 233 profesionalne runde.

marijan-benes1

Tokokm 90-ih prošlog veka boksovao je još dva egzibiciona meča.

Napisao je  knjigu o sportu "Druga strana medalje". Pisao je i pesme, svirao klavir i vioolinu. Imao je tri brata i sestu Ljiljanu.

Marijan Beneš je neizmerno voleo  ljudskost, a od vremena zla i pošasti za Jugoslaviju  i sve koji su voleli zemlju ljudi raznih vera i političkih ideologija je imao istu poruku.

"U Srbiji sam bio ustaša, u Hrvatskoj  četnik. Ja sa, samo partizan majku vam jebem!marijan-beneš-cb

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas