Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JANJIĆ POKRADEN, ZLATNA RUKAVICA BABIĆU Featured

1boks dusan janjicZlatna rukavica na 61. reviji u Nišu je pripala bokseru Loznice Nenadu Babiću u  superteškoj kategoriji (više od 91 kilograma) boljem od  Kedija Agnesa sa Sejšelskih ostrva.

Ipak sve istinske ljubitelje boksa zabolela je sportska napravda!

Bokser Metalca Dušan Janjić u prvom meču finala Zlatne rukavice  je na domaćem terenu bukvalno pokraden, i sprečen da osvoji najveći trofej u srpskom boksu.

Propisno  je izbockao direktima i krošeima lepršavog Marokanca Bendada. Istpostvilo se po sudijama  da su  brze noge, prosto je trčao po ringu bežeći  od Janjića, refleks i eskivaže, a često hvatanje rivala i nedozvoljeno saginjanje, čak i jedna javna opomena zbog brojnih prekršaja, i tek po koji udarac više vredeli od pregršt preciznih krošea i direktnih udaraca i telo i glavu koje je uputio  bokser Metalca. Po svim kriterijumima poraženi je NAGRAĐEN pobedom i zlatnom medaljom, sramnom sudijskom odlukom 3:1.

Žiri u sastavu:Mirko Puzović,Dragomir Vujković,  Ace Rusevski, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Fazlija Šaćiirović, Bratislav Ristić i Miodrag Perunović je  kraju revije je peglao sudijske greške, odlukom da  Janjića proglasi najboljim srpskim bokserom turnira.

Biserni su bili i komentator TV Arena, i stručni konsultant Mujo Bajrović do te mere neupućeni i zaboravni pa su u borce muva( do 52kg) kategorije, prebacili u  pero laku(do 57kg). Posebno su bile iritantne zlonamerne tvrdnje o navodnoj nespremnosti Janjića i pogrešnom načinu vođenja borbe boksera Metalca sa  Marokancem .

Najbolji  strani  borac Šamil Askerov iz Rusije. Najborbeniji par su Srbin Petar Prokić i Rus Aleksej Zobnji, dok je Rusija najbolja reprezentacija. Posebnu nagradu za afirmaciju i promociju boksa dobio je novinar RTS-a Petar Denda. Na 61. Zlatnoj rukavici nastupilo je više od 80 boksera. Specijalni gost  je  Jovan Džakula pre tačno 50 godina (1968) osvajač „Zlatne rukavice“. Džakula se poklonio niškoj publici i pozdravljen je ovacijama.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas