Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ČASNI KRST U RUKAMA MILICE PERINČIĆ ZA VERU PORODICU I PRIJATELJE Featured

1časni krst milica  osmehfotografije Dragan Krunić i Željko Bošković

Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje obeležen je širom Srbije tradicionalno, plivanjem za Časni krst.

U valjevskom kraju za Bogojavljenski Časni krst plivalo se na reci Gradac u Valjevu, na bazenima u Vrujicuma, Sankoviću, Ubu, Osečini.

Ispred Berkove brane sa leve obale u ledeni Gradac vinulo se 40 najodvažnijih, a medju njima su bile I dve hrabre dame i grupa đaka Tehničke škole "Milica Pavlović -Dara", sa profesorom fizičkog vaspitanja..

1časni krst pop i narod

1časni krst plivaju

1čk m u vodi

Kavaljerski kao i pre nekoliko godina Valjevci  su prepustili prvo mesto Milici Perinčić iz Valjeva, medicinskoj sestri u Službi anastezije Opšte bolnice Valjevo.1časni krst m 2 i pop

Plivala sam za veru, porodicu, za zdravlje i sreću, za brata i za sve najbliže prijatelje. Prvi put plivam u ovakvim uslovima, nisam se ni posebno spremala. Sve ovo što mi se danas dogodilo mnogo znači”, rekla je Milica po izlasku iz ledenog Gradca sa Časnim krstom u rukama, dok su joj stizale čestitke sa svih strana.

1časni krst milica i deca 3

1čk m i m

1čk mmmm

Tradicionalnom Bogojavljenskm plivanju prethodili su sveta liturgija, osvećenje vode u gradskom Hramu Vaskrsenja Hristovog, i litija do brane Gradcu.1časni krst litija

Časni Bogojavljenski krst u vodu Gradca spustio je protonamesnik Filip Jakovljević, arhijerejski zamenik episkopa valjevskog Milutina.1časni krst čamac i pop

Plivanje za Časni krst pratilo je više stotina građana.1čk ambijent

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je sin moj i njega poslušajte".

Danas se u u svim crkvama i hramovima  osvešćuje voda, a narod je uzima i nosi kućama, jer se veruje da ima duhovna i lekovita svojstva. Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas