Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KINEZI PREPOZNALI VALJEVKE I VALJEVCE KAO STRUČNE I VREDNE LJUDE Featured

 1 g 9

Hajsens  Grupa (Hisense Group) 100 procentni vlasnik Gorenja prepoznala svoj poslovni interes i Valjevo postaje centar za rashladnu tehniku kineske kompanije  u Evropi. Proizvodna linija iz Velenja već je u Valjevu, a prvi uređaji sa  nove linije izlaze već 1.aprila. Nova fabrika Gorenja će  biti izgrađena u Elindu do kraja 2020. godine.

Pošto su u junu 2018. godine postali vlasnici 95,4 odsto vlasništva u Gorenju, Hajsens  Grupa je kupila  i preostale akcije od manjinskih akcionara. Gorenje, nastavlja sa poslovanjem u 90 zemalja sveta, ima 11.000 zaposlenih, i uveliko sledi trend promena u cilju unapredjenja poslovanja i povećanja proizvodnje i profita.

Po preuzimanju kompanije usledile su   ostavke članova Nadzornog odbora Korine Klaudije Graf, Bernarda Čarlsa Paskvijera, Mihe Košaka i Bahtijara Đalila. Njih su zamenili predstavnici Hisensea - Jeguo Tang, Šaoćijan Jia, Huidžong Dai, Caisija Čen, Juling Gao, Sin Liu i Vendžong Liu.

Investicije Gorenja u 2018. godini bile 770 miliona dinara dok je obim proizvodnje iznosio  671.429 komada proizvoda, a   na osnovu čega je ostvaren prihod od 17, 5 milijardi dinara. Ova kompanija trenutno prodaje rashladne uredjaje na tržištima Srbije, Nemačke, Rusije, Češke, Madjarske.

1g 6 men

Na oproštajnoj konferenciji pred valjevskim novinarima direktor Gorenja Valjevo gospodin Simon Kumer, koga će naslediti mašinski inženjer Dejan Milutinović(nezvanično saznajemo kadar SNS prim. aut), kad završi formalnosti oko prelaska iz fabrike kartonaže, na novi posao, je govorio o poslovnim uspesima valjevske fabrike i najavio početak rada nove linije već u aprilu.1gorenje prc1

„U valjevskom Gorenju trenutno radi više od 1.300 ljudi. U 2018, prihod od prodaje rasladnih uređaja je bio preko 17 milijardi dinara. U 2019.godine, čeka na nas preseljenje proizvodnje svih frižidera i posebne linije ugradnih frižidera iz Velenja u Valjevo. Prvog aprila će početi proizvodnja. Do kraja 2020. biće završena nova fabrika u krugu nekadašnjeg Elinda, pa će Gorenje Valjevo biti centar za rashladnu tehniku Hajsens Grupe u Evropi“, rekao je gospodin Simon Kumer, odlazeći direktor Gorenja Valjevo, lično uveren da će dobiti poverenje novih vlasnika i adekvatno radno mesto.1g 7 men

Gospođa Stanka Pejanović članica uprave Gorenja najavila je krupne korake u proizvodnji i proširenju kapaciteta što znači i nova tržišta.

„ Sada ćemo imati pristup novim tržištima i podsticaj stvaranju novog proizvodnog portfolia uz očuvanje i jačanje prisutnosti  strateški važnih proizvoda i brendova Gorenja“, rekla je Pejanović i podsetila   na predstojeće zadatke.1gorenje stanka“ Hajsens Grupa, lider u proizvodnji elektronike i aparata za domaćinstvo na azijskom tržištu, i u skladu sa daljim razvojnim planovima očekuje i unapređenje poslovanja u Srbiji”, najavila je gospođa Pejanović.

Izgradnja nove proizvodne hale kapaciteta 750.000 uređaja godišnje trebalo bi da počne tokom naredne godine, angažovanjem lokalnih dobavljača, a nakon puštanja u rad krajem 2020. upošljavaće dodatnih 1.000 radnika.

Kolektivni ugovor je garant dugoročne stabilnosti i sigurnosti. U decembru 2018. godine potpisan je trogodišnji kolektivni ugovor između kompanije Gorenje Srbija i Samostalnog sindikata metalaca Srbije - Sindikata „GORENJE DOO Valjevo“ i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata - Sindikata „ASNS GORENJE“ Valjevo.
„Ovo je prvi kolektivi ugovor zaključen na nivou kompanije i predstavlja sporazum dve strane, za razliku od Pravilnika o radu koji jednostrano donosi i menja sam poslodavac. Za radnike fabrike i predstavnike sindikata on znači veća prava i dodatnu sigurnost“,   istakla je gospodja Stanka Pejanović.
GORENJE 8 3 19

Novine koje donosi kolektivni ugovor odnose se na povećanje osnovne plate, regresa, naknade za topli obrok, godišnje usklađivanje plate za procenat porasta maloprodajnih cena u Srbiji u prethodnoj godini, dodatne dane godišnjeg odmora za različite kategorije zaposlenih, plaćeno odsustvo, noćni rad i rad u vreme praznika, dodatno osiguranje i brojne druge benefite. Ovaj ugovor predstavlja dobru osnovu za nastavak društvenog dijaloga i garant dugoročne društvene stabilnost i budućih investicija.
Podrška lokalnoj zajednici kroz društveno-odgovorno poslovanje podsetila je  gospodja Aleksandra Kandić vođa kontrole kvaliteta u Gorenju.

GORENJE 1

Kao društveno-odgovorna kompanija, Gorenje je od početka svog poslovanja usmereno na negovanje dobrih odnosa sa zajednicama u kojima posluje. U prethodne četiri godine u Valjevo je uloženo 220.000 evra kroz podršku lokalnim sportskim klubovima, kulturnim institucijama, dobrotvornim organizacijama i pojedincima.
U narednom periodu, pored najavljenog otvaranja novih radnih mesta, kompanija će u sklopu projekta dualnog obrazovanja u Srbiji, u valjevskoj fabrici nastaviti unapređeni program prakse za srednjoškolce i studente, koji će biti u prilici da steknu neophodno iskustvo, uz mogućnost daljeg profesionalnog i ličnog razvoja upravo u Gorenju.

11g 7 menKompanija je izuzetno posvećena  zaštiti životne sredine poštujući najviše evropske standarde i regulativu u ovoj oblasti, uz adekvatno upravljanje otpadom i racionalno korišćenje resursa.

       SINDIKALNA BORBA I PRAVA RADNIKA PRIORITET  

1g 5

Predstavnici zaposlenih u valjevskom Gorenju kažu da plate nisu na zadovoljavajućem nivou, u poređenju sa Krušikom i Valijem dosta ispred po zaradama proizvodnih radnika.

1g 4

Cilj Sindikata je da se u značajnoj meri primanja izjednače.

U Samostalnom Sindikatu ističu  i neplaćanje troškova prevoza svim zaposlenima što je po izmeni Zakona o Radu iz 2014. godine bilo obavezno, a što poslodavac nije sproveo. Kompanija ima obavezu prema zaposlenima za ovu vrstu naknade od 2014. do 2018. godine, tvrde u Sindikatu.

Takođe, Samostalni Sindikat je pokrenuo postupak za utvrđivanje nezakonitosti postupaka Poslodavca, i umanjenja određenih davanja - naknade stimulacije za stalnost na poslu koju kako tvrde, poslodavac protivzakonito umanjuje zaposlenima.

1g 8

Iz Samostalnog Sindikata poručuju da borba za prava radnika nikad neće prestati I da je to jedini put I način do boljitka radnika i većeg profita  Hajsens Grupe, a na obostrano zadovljstvo svih.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas