Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

LOKALNI FRONT O "NEČASNIM MEDIJSKIM POSLENICIMA U VALJEVU" Featured

 

Lokalni-front

Umesto većine "prezaposlenih" držača mikrofona, telefona i ostalih snimača zvuka,odnosno pr i dobošara, bukvalno oglasne table vlasti, čast izuzecima naravno, na stanje u valjevskom okupiranom novinarstvu osvrnuli su se momci iz valjevskog Lokalnog fronta Ljubomir Radović i Đorđe Petković(desno na slici).

“Nečasni medijski poslenici” Radio Valjevo i portal Kolubarski.info, su gradonačelnikovi “medijski promoteri" upozoravaju momci i Lokalnog fronta. Raspisivanja javne nabavke za medijski sadržaj nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima nemaju dileme u Lokalnom frontu.

Aktivista Lokalnog fronta i samostalni odbornik u Skupštini Grada Valjeva Ljubomir Radović podseća na “pljačkašku” privatizaciju Radio Valjeva, sada “fantomsku firmu u stečaju godinama bez ikakvih prihoda.

Radović kaže da je državi kao novom(starom prim. aut.) vlasniku Radio Valjeva vraćena “prazna ljuštura” odnosno pravo na emitovanje programa godinama zloupotrebljenog da "govori" sve što naruči direktno gradonačelnik, Slobodan Gvozdenović, i najbliži mu saradnici, a sve to plaćaju građana Valjeva.

"Godinama se od Valjevaca naplaćuju emitovane reklamne poruke i oglasi. Ništa od toga nije došlo na račun firme u stečaju – Radio Valjeva”, tvrdi Ljubomir Radović potvrđujući svoj stav primerima da gradonačelnik “sa svojom najužom ekipom, novcem Valjevaca čašćava nečasne medijske poslenike tzv. Radio Valjeva i portal Kolubarski.info”.

“U julu 2018. godine bezočno su me napali, plasirajući bezočne laži. Radio prenosi sednice Skupštine, ali postaje muzički program kada se u raspravu uključi neko od opozicionih odbornika… Tokom oktobra 2018. godine, u programu Radija, iznet je čitav niz lažnih optužbi, izmišljotina i nesuvislih konstrukcija Slobodana Gvozdenovića o tobožnjem uticaju bivšeg zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića na Lokalni front Valjevo… U skladu sa zakonom zatražili smo od Radio Valjeva snimak emitovanog izlaganja govorljivog gradonačelnika. Nismo ga dobili. Zatražili smo, opet po zakonu, da objave naš odgovor. Nisu ni to učinili. Mogli smo, naravno, da tužimo Radio Valjevo. Ali, koga bismo tužili? Radio Valjevo je fantomska firma u stečaju, godinama bez ikakvih prihoda”, tvrdi aktivista valjevskog Lokalnog fronta i nezavisni odbornik u Skupštini Grada Ljubomir Radović, podseća da nije moguće pretpostaviti da li se radi o Radio Valjevu u postupku prodaje ili još jednom Radio Valjevu na drugoj frekvenciji, koji program emituje iz predajnika na zgradi Gradske uprave.

“Slično smo tražili i od “nezavisnog”, verujte tako piše, “nezavisnog” portala Kolubarski.info. Naravno, nisu nam odgovorili. Jedino što su ipak učinili bilo je da posle izvesnog vremena uklone tekst o Draganu Jeremiću i Lokalnom frontu”, podsetio je Radović ne zaboravljajući da se osvrne na “gradonačelnikovo medijsko promovisanje u korist Valjeva”

"Gvozdenović je iz budžeta ranije plaćao intervjue u milionskim iznosima listu Alo, Srpskom telegrafu i Kuriru, ali nema informacije koliko košta gostovanja gradonačelnika u jednočasovnim emisijama na televiziji Studio B, gde ima obavezu da predstavlja sve svoje sugrađane bez razlike, a ne da uvredljivom rečima vređa neistomišljenike.

O uslugama informisanja po ceni od 4,1 milion dinara kroz javnu nabavku, koju je raspisao Grad Valjevo govorio je Đorđe Petković.

"Ovde je ne samo o kršenju porcedure več i o kršenju zakona. Zakon o informisanju i medijima lokalne samouprave informisanje kaže jasno da se mediji mogu finansirati samo konkursom za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja. Takav konkurs je već raspisan i trenutno je u toku, a za njega je opredeljeno 7.3 miliona dinara”, podseća Petković i nagoveštava mogućnost da se na ovaj način određenom mediju poklanja novac, od čak 4 miliona dinara.

“Evidentna je namera da se tačno određenom pravnom licu dodeli ovaj ugovor. Na strani 6. i 7. su opisani “Dodatni uslovi” koji ponuđači moraju da ispune da bi, po mišljenju stručnjaka u lokalnoj samoupravi, mogli da konkurišu i pružaju “uslugu informisanja” . Ponuđač mora da ima godišnji prihod preko 7 miliona, mora da je je u prethodnoj godini pružao medijske usluge sličnog tipa u iznosu preko 1 milion, da se pružalac nalazi u nacionalnoj mreži za emitovanje programa na osnovu ugovora, te da se taj program vidi i čuje u celoj Srbiji, Nišu, Beogradu i Novom Sadu. Dakle i radio i televizija. I visokotiražni štampani dnevnik, kao i pet internet portala”, precizirao je delove javne nabavke Petković i konstatovao da su reference potpuno nebitne za informisanje javnosti u Valjevu i građana Valjeva.

"Raspisivanja javne nabavke za medijski sadržaj kako to čini lokalna samouprava uperena je protiv osnovnih principa uspostavljenih zakonom, kao što su sloboda medija, medijski pluralizam i ostvarivanje javnog interesa. Namera je da sprovođenje partijske i lične kampanje uz prelivanje javnog novca u privatne džepove na nezakonit način. Kako drugačije objasniti činjenicu da sporni tender nije povučen ni posle zahteva i reagovanja čak 5 novinarskih udruženja”, potvrdio je Petković bez dileme da će uskoro biti poznato za koga je raspisan nezakoniti tender.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas