Menu

zaglavlje

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKOG NOVINARA DEJVIDA AJKA

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKO…

foto Vikipedia Humano...

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RADNU OBAVEZU DOBIJA OTKAZ UGOVORA O RADU"

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RAD…

Povodom objave bivše ...

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VAZDUHOPLOVACA NA AERODROMU U DIVCIMA

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VA…

Aero klub Valjevo prosl...

"TEATAR APSURDA" OD BEOGRADA DO VALJEVA I NARAVNO REČ PREDSEDNIKA

"TEATAR APSURDA" OD BEOGR…

Državni revizor je potv...

MENDŽMENT HK KRUŠIK REAGOVAO NA PISANJE "DANASA" I ASNS FABRIKE rike

MENDŽMENT HK KRUŠIK REAGOVAO NA PIS…

Povodom pisanja dnevnog...

INFANTINU I LOBERU SE "SMEŠI"  SUDBINA PLATNIJA I BLATERA

INFANTINU I LOBERU SE "SMEŠI…

   Izvor: Gett...

MATE PARLOV:NIJEMAC ME ODVEO NA SVETSKI TRON, GDE NEMA NACIONALIZMA!

MATE PARLOV:NIJEMAC ME ODVEO NA SVE…

Pre 12 godina 29. jula ...

IN MEMORIAM MIROSLAV BEGOVIĆ-MIMA

IN MEMORIAM MIROSLAV BEGOVIĆ-MIMA

 foto fszrs Posle ...

IN MEMORIAM MIRKO MARINKOVIĆ

IN MEMORIAM MIRKO MARINKOVIĆ

Bitku sa teškom bolešću...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

"MEDIJIMA KRITIČARIMA VALJEVSKE VLASTI MRVICA, ILI NULA NARODNIH PARA" Featured

uns logo

Posle raspodele novca po konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja Grada Valjeva u 2019. godini, i činjenice da su najmanje novca(ili čak ni jedan dinar prim aut) dobili portali kritički nastrojeni prema gradskoj vlasti, oglasilo se i Udruženje novinara Srbije

"Rešenje o raspodeli sredstava medijskim projektima u Valjevu, 25,marta portali ocenuju kao „farsu“, „očitu nameštaljku“, bogaćenje naprednjaka“, odnosno da je novac dodeljen „gradonačelnikovim ljudima“.

U Rešenju stoji da je 7,3 miliona dinara dobio 21 medijski projekat,od 42 prispela, za pojedine valjevske portale sporno je što su novac za informisanje Valjevaca dobili mediji koji nisu iz ovog grada, već su iz Šapca, Beograda, Niša…

Novac projektima sa iste beogradske adrese – Džona Kendija 51.

Tri podnosioca projekta su dobila ukupno 1,6 miliona dinara na konkursu u Valjevu na istoj su adresi u Beogradu - Džona Kenedija 51 na trećem spratu, stoji na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Reč je o preduzećima „Info 24 Media“ i „In network solution“, kao i Udruženju građana „Zajedno do jednakosti“, a koji nemaju iste vlasnike. Njihovi vlasnici su Zorica Jelača i Marko Aćimović.

Napadnuti Marko Aćimović koji se predstavlja novinar Radio Valjeva dobio skoro milion dinara!

Beogradska preduzeća „Global Media Broadcast“ i „Info 24 media“, čiji je vlasnik Marko Aćimović dobila su 910 hiljada dinara na ovom konkursu.

Inače, preduzeće „Info 24 Media“, koje je dobilo pola miliona dinara, osnovano je 22. januara ove godine, odnosno dva dana pre raspisivanje konkursa.

Marko Aćimović je krajem januara 2019. godine napadnut  ispred Gradske uprave Valjeva na protestu „Udruženja boraca rata od 1990. godine“ dok se tražila ostavka gradonačelnika Valjeva, objavio je tada sajt televizije N1. Na sajtu ove televizije stoji da je Marko Aćimović novinar Radio Valjeva. Inače, Radio Valjevo  je  od marta 2018. godine je u stečaju.

UNS se raspitivao kod kolega iz Valjeva za Aćimovića i dobio odgovor da ga ne znaju kao novinara.

Podsetimo, portal „Blic“ 2012. godine objavio je da su Aćimović i Zoran Majdak, vlasnik kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, uhapšeni zbog sumnje da su preko svojih medija „opljačkali građane kroz lažne SMS nagradne igre za oko 32 miliona evra“.

Udruženje građana „Zajedno do jednakosti“ i „In network solution“, čija je vlasnica Zorica Jelača na ovom konkursu dobili su ukupno 1.100.000 dinara.

Inače, preduzeće „In network solutions“ izdavač je portala kolubarski.info.

Na ovom portalu objavljivani su tekstovi protiv novinarke kolubarske.rs Darije Ranković sa navodima da je ona „samozvana novinarka“, i da „kontinuinirano neosnovano napada čelnike Srpske napredne stranke“.

Novac i mediju Radoice Milosavljevića.

Na konkursu Grada Valjeva 220 hiljada dinara dobilo je i preduzeće „Sos kanal plus“ iz Beograda, čiji je vlasnik kruševački biznismen Radoica Milosavljević.

Podsetimo, ovo preduzeće nedavno je dobilo regionalnu dozvolu za televizijsko emitovanje sa Avale.

Na ovom konkursu 210 hiljada dinara dobio je i projekat preduzeća „Media advertising” d.o.o. iz Beograda. Vlasnik ovog preduzeća je Aleksandar Milutinović, inače direktor „Sos kanala plus“, stoji na sajtu APR-a. Milutinović je od avgusta 2017. godine većinski vlasnik TV Apatin.

Najmanje novca portalima kritički nastrojenim  gradskoj vlasti.

Podnosioci projekta „Kolubarske“ d.o.o. iz Valjeva i Slavica Savić Vujanac PR Veb portali Vamedia iz Valjeva dobili su najmanje iznose na konkursu - 60 hiljada, odnosno 50 hiljada dinara. Portali kolubarske.rs i Vamedia objavljuju tekstove u kojima se kritikuje gradska vlast.

Inače, preduzeće „Kolubarske“ iz Valjeva izdavač je portala kolubarske.rs. Glavna urednica ovog portala je Darija Ranković.

Podsetimo, UNS je 2017. godine tražio od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebio frekvenciju zato što je na svakih 15 minuta na ovom radiju čitano pismo Zorana Majdaka u kojem su vređani portal kolubarske.rs i Darija Ranković.

Majdak je januara 2016. godine na ovom radiju, na svakih 15 minuta, emitovao saopštenje u kojem je urednici portala kolubarske.rs pretio krivičnom prijavom jer je objavila izjavu zamenika gradonačelnika da su vlasnici Radio Valjeva tražili novac iz gradskog budžeta za plate zaposlenih u novembru i decembru 2015. godine.

Novinarki portala Vamedia Slavici Savić Vujanac je jula 2018. godine bio onemogućen rad jer je odbornik SNS-a na sednici Skupštine Valjeva tražio da prestane da kuca na tastaturi „zato što se ona čuje“.

UNS ne pominje portal mojsvetsporta.net do 2019. nije udostojen ni jednim dinarom od komisije. Nije prihvaćen  projekat "Svi smo mi deca jednog sveta sporta, ljudskosti i ljubavi"

1GRAD VALJEVO

Iako pored kritike vlasti zbog podrške Centrima troška u svetu spota, nudi način kako da valjevska deca svojim aktivnostima u toku leta u svom gradu zarade dovoljno novca za celokupni sport Grada Valjeva. U bliskoj budućnosti, baš tim novcem kroz letnje sportske igre, bila bi izgrađena  Valjevska Arenu, sa  sportskim objektima i šoping poslovnim centrom.

Portal Moj svet sporta jedini u Gradu Valjevu kritikuje vlast zbog štetočinskog delovanja parazita u tri Centra sportska troška. "SPORTSKE AKTIVNOSTI" u tri kluba svode se na neodgovorno i štetoćinsko trošenje novca namenjenog sportu. Ovakvom politikom KK Metalac je pred nestajanjem zbog utvrđenog nenamenskog trošenja novca u 2018.

U komisiji za dodelu i direktorka valjevskog muzeja.

Rešenjem  Grada Valjeva formirana je komisija za ocenu medijskih projekata u sastavu: Miloš Lazić, Danijela Ivanković, Aleksandar Simić, Jovan Stojić i Jelena Lekić-Nikolić.

U Rešenju stoji da su svi novinari, osim Lekić-Nikolić mastera u kulturi.

UNS su u Gradu Valjevu rekli da je na predlog Udruženja elektronskih medija “ComNet” izabran Miloš Lazić, na predlog Društva novinara Niša Danijela Ivanković, a na predlog PROUNS-a Aleksandar Simić.

Prema saznanjima UNS-a Aleksandar Simić novinar je Studija B, Miloš Lazić lista „Srpski telegraf“, a Jovan Stojić novinar u penziji. Inače, Jovanu Stojiću su u martu odbornici Skupštine Grada Valjeva dodelili godišnju nagradu ovog Grada za informisanja i društveno angažovanje.

Jelena Lekić-Nikolić prema javno pretraživim podacima direktorka je Narodnog muzeja u Valjevu.

Sporna javna nabavka za informisanje Grada Valjeva

Podsetimo, koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Lokal Pres) zbog raspisivanja javne nabavke za medijski sadržaj upozorila je Grad Valjevo da finansiranje usluge informisanja nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i tražila od gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da obustavi ovu javnu nabavku.

Grad Valjevo 6. marta raspisao je javnu nabavku „za usluge informisanja javnosti“ u iznosu od 4,15 miliona dinara kojom se traži „praćenje i izveštavanje o radu organa Grada Valjeva, javnih preduzeća i ustanova“, kao i da se ove informacije „mogu objavljivati i više puta dnevno, a na zahtev naručioca,

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas