Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVSKI SPORTSKI USPESI NA BLAGOVESTI Featured

1VALIS BGDSijaset događaja u svetu sporta obeležilo je vikend u znaku slave Blagovesti, zanimljivo je osim fudbala na "malim terenima" mlade Valjevke i Valjevci su se borili  za pobede  izvan svog grada.

Plivači "Valisa" su nastupali na međunarodnim mitinzima  "11. April" u Beogradu  i  Užicu gde su osvojili nova odličja, i potvrdili svoj napredak.

U Beogradu  je  iz  40 klubova iz Italije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije plivao  321 takmičar. Za Valis je plivalo 8 takmičara,
Ženska štafeta u disciplini 4k100m slobodno je osvojila zlatnu medalju, a nastupila je u sastavu: Ristić, Radojević, Tomašević i Todorčević.1VALIS BGD zenska stafeta 11 April

Do zlata je stigla i ženska štafeta u disciplini 4k100m mešovito, a nastupile su: Radojević, Damnjanović, Tomašević i Todorčević. Mešovita štafeta u sastavu: Todorčević, Ristić, Stefanović i Dašković je osvojila srebrnu medalju.
Pojedinačno je najuspešniji bio Simon Stefanović  i to  u disciplini 100m slobodno je bio drugi,dok je na 50m slobodno i 200m slobodno bio  treći.
U Užicu u konkrenciji   15 klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije sa ukupno 261 plivačem. "Valis" je nastupio sa  mlađim plivači, ukupno 24.takmičara, predvođena trenerima Branislavom Kovačevićem i Nemanjom Radovićem.
Nina Pantelić  je bila najbolja u svojoj kategoriji u disciplinama 50m slobodno i 50m leđno, a dobila je i pehar kao drugolasirana takmičarka za uzrast od 8 do 11 godina. Nemanja  Pavlović je bio prvi na 50m slobodno, dok je Ognjen Pavlović  bio najbolji u disciplini 50m leđno. U istoj disciplini u svojoj kategoriji je najbolji bio i Živković Đorđe, Ilić Teodora je stigla do zlata u disciplini 50m delfin, a Maša Radojević na  50m leđno. Sergej Srećković je bio najbolji u svojoj kategoriji u disciplini 50m prsno.1VALIS DECA UZICEDo srebrne medalje u disciplini 50m slobodno su stigli: Jana Mitrović, Ilija Kovačević i Petar Stojanović. U disciplini 50m prsno drugoplasirani u svojim kategorijama su bili: Teodora Ilić , Maša Radojević  i Mihailo Ilić. U disciplini 50m delfin  do srebra su stigli Mina Nikolić, Ognjen Petronijevići Ilija,  a u disciplini 50m leđno: Natalija Kovačević, Jana Mitrović  i Petar Stojanović.
Treći u svojim kategorijama su bili: u disciplini 50m slobodno Đorđe Živković, na  50m prsno Nemanja Pavlović i na  50m delfin Nikola Đurić.

                        TARI ČULIĆ NAJBRŽA U ŠIDU NA MONTIBAJK KUPU SRBIJE 

1tara culic

Na montibajk Kupu Srbije u Šidu jedina Valjevka, mlađa poletarka Tara Ćulić je pobedila u konkurenciji mlađih poletarki.

U Šidu nisu vozile sestre Ratković iz porodičnih razloga. Tara Čulić od 2019. vozi  za BK Avala, a u Šidu iako na startu u drugom redu se probila do vodećih i trku završila  ispred svih konkurentkinja u društvu trojice prvolasiranih dečaka svog uzrasta.

Član BK OUTDOOR iz Valjeva Boško Petrović u kategoriji masters je bio odličan treći, a kadet takođe Valjevac  Bogdan Angelovski  član BK  Sputnjik nekadašnjeg šampiona Zorana Jelića, je osvojio drugo mesto.Lazar Angelovski je bio kod mladjih poletaraca, Borislav Đurić peti, Obojica su članovi BK SPUTNJIK

 

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i BK Jednota IZ Šid,  MTB Kup Srbije 2019. u izletištu Lipovača je ispunio očekivanja. U obe konkurencije vozili su mlađi poletarci,  poletarci, mlađi kadeti, kadeti,  kadeti, kadetkinje i CFA, kadeti, mastersi, žene i žene juniorke, seniori i juniori. Takmičari su vozili  isključivo mountain bike bicikle.

                                  NA DRUGOM  KROSU FRANJO MIHALIĆ TRI ODLIČJA ZA AK VAK

1vak bgd fm 2Mali atletičari članovi AK VAK Valjevo njih šest na  drugom krosu Franjo Mihalić u Beogradu su svojili tri odličja. Milan Marković(2006) je pobedio na 1.000 metara, kao i  Lazar Andrić(2008) u trci na 600 metara. Matija Ristić (2010. godište) je bio treći u trci na 300 metara.  Tamari Panić(2008) je za malo izmakla medalja, i bila je četvrta. Stefan Tešič(2004) je bio šesti  na 1.500m, kao i Dimitrije Gajić(2008) na 500 metara.

NIZ USPEHA RUKOMETAŠA I RUKOMETAŠICA TRAJE

U Prvoj ligi Centar rukometaši Metalac Gorenja su posle  četiri prolećne pobede zabeležili i drugi remi i to na terenu lidera u Petrovcu na Mlavi 31:31. Narednog vikenda u Valjevo stiže pored Sloge i PKB-a takođe kandidat za prvo mesto, Smederevo.  Za očekivati je novi uspeh i nastavak sjajne prolećne serije. RK Metalac Gorenje trenutno ima 21 bod, šest manje od Sloge i PKB-a,a pet od Smederevaca.

Rukometašice  ORK Metalac 2105  nisu imale težak zadatak u Kostolcu u 13.kolu Prve lige Centar. Pobedili su nejaki Rudar 36:21, i formalno su dalje u trci za viši rang. Formalno, jer vodeći Mladi radnik(pobedio u oba meča Valjevke) i Beograd( pobedio u Valjevu) imaju 4 boda prednosti(24).U 14.kolu u Valjevo stiže  slabi Voždovac.

MRTVA TRKA MAĆVE I ŽELJE SE NASTAVLJA

Na "malim" terenima ništa novo. U zoni Kolubara-Mačva Železničar u Divcima pobedio domačina 3:0, a  Mačva iz Bogatića petardirala Rađevac, a valjevski Radnički vreba svoju šansu. Pobedio je 1:0  Vrelo sport i zaostaje tri boda za vodećima.

A ekipa sa Petog puka i dalje samo tri boda u  zaostatku za vodećima. Ribnica i ljiški Spartak postaju "razjarena goropad". "Najbezobrazniji" Ljižani su lako pobedili otpisanu OFK Osečinu 3:1,  a Mioničani, Ribnica je posle tri pobede remizirala, i to kraj Ribnice sa Brezovicom 1:1.Zadrugar je u Lajkovcu pobedio Radnički iz Klubaca 3:1.

U Okružnoj ligi Mladost iz Dračića i Rubrireza  ruše redom rivale, kao i Kolubara 2, dok su ZSK, Brđanac  i Tešnjar poraženi.

.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas