Menu

zaglavlje

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PENDRECI,  U JOVANJI KOLO,A POLICIJSKI ČAS OD PETKA !?

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PEN…

Na ivanjdanskoj noći 7....

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IMA LI SPASA VALJEVU!?

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IM…

Kampanja FSS i dodela fud...

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA PODIJUMU TRKE NA UŠĆU

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA P…

Na drumskom Kupu Srbije...

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "POJELI" SKORO TREĆINU SEZONE KUPANJA U U SRC PETNICA

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "P…

Tek 1.jula, sa mesec dana...

POLA VEKA OD ODLASKA  VALJEVCA BOBE MILOVANOVIĆA BESMRTNOG GOSPODARA ČOVEKOLJUBLJA I BICIKLIZMA

POLA VEKA OD ODLASKA VALJEVCA BOBE…

Pre 50 godina 4.jula 1970...

VALISU(2006)  FINALE ŠAMPIONATA SRBIJE A VALJEVU SLEDEĆA SEZONA

VALISU(2006) FINALE ŠAMPIONATA SRB…

Dok gledamo silovanje zdr...

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC SE ČASNO OPROSTIO OD TITULE U LOZNICI

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC …

Valjevski Metalac je veče...

STUDENTSKO NE ODLUCI  O ZATVARANJU STUDENTSKIH DOMOVA U BEOGRADU

STUDENTSKO NE ODLUCI O ZATVARANJU …

foto renne19711 tviterV...

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI  FUDBAL, OSLOBODI VALJEVO ŠTETOČINE  MILANA  MILINOVIĆA!

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI FUDBAL…

Najplaćnije Udruženje g...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

FINANSIRANJE VALJEVSKOG INFORMISANJA BAHATOST ILI SAMO "DOMAĆI ZADATAK" Featured

medijski mrakNovac za medijske projekte novinarima Valjeva iz budžeta Grada namenjen slio se najviše u džepove Zorice Jelače i Marka Aćimovića, direktno povezanim sa Zoranom Majdakom, pre mesec dana je potvrdio nezavisni internet portal Kolubarske.rs.

Pomenute persone posluju sa gradom Valjevom i gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem naplaćujući različite usluge "informisanja", od pripreme tekstova za sajt Grada na mesečenom nivou od 50.000 dinara, i za izveštavanje sa šahovskog turnira Memorijal "Momčilo Gvozdenović Triša"... podsećaju Kolubarske.rs i identifikuju dobitnike

 Polovina novca iz valjevskog budžeta otišla je licima iz Džona Kenedija 51 u Beograd, tvrdi portal Kolubarse.rs i podseća.

"Iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja opredeljeno je 7,3 miliona dinara, dok je za usluge informisanja "kupljene" kroz javnu nabavku izdvojeno 4.140.000 dinara, što ukupno iznosi 11.440.000 dinara. Od tog iznosa 6.150.000 dinara dobila su preduzeća Zorice Jelače i Marka Aćimovića.

 Preduzeće Global Media Broadcast, sa 1000 dinara uloga osnovano 13.02.2018. godine, i vlasnik i direktor Marko Aćimović, je dobilo je 410.000 dinara za projekat "Gojazno nije zdravo".

 Preduzeće Info 24 Media, sa 1000 dinara uloga osnovano 22.01.2019. godine, i direktor i vlasnik takođe Marko Aćimović je dobilo je 500.000 dinara za projekat "Gradske teme Valjeva".

 Preduzeće In Network Solution, sa 1000 dinara uloga osnovano 14.07.2017. godine, direktor i vlasnik je Zorica Jelača je dobilo je 400.000 dinara za projekat "Glas za jednakost".

 Zorica Jelača je i zastupnik Udruženja građana "Zajedno do jednakosti", koje je osnovano 30.05.2018. godine, koje je dobilo je 700.000 dinara za projekat "Bela kuga – naša briga".

 Zanimljivo je i to da su, prema podacima Agencije za privredne registre (APR), na istoj adresi Džona Kenedija 51 Beograd, i preduzeće Marka Aćimovića i preduzeće Zorice Jelače i Udruženje građana čiji je zastupnik Zorica Jelača.

 Pored 1,1 milion dinara za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, beogradsko preduzeće Zorice Jelače je iz budžeta grada Valjeva dobilo 4.140.000 dinara za usluge informisanja javnosti.

 To nije sve, jer je valjevskog budžeta deo novca dobio i Radoica Milosavljević, tvrde Kolubarske.rs

"SOS kanal" je iz Beograda, a sa 100 dinara uloga ga je  osnovao 8.01.2018. godine, vlasnik i direktor Aleksandar Milutinović, dobio 220.000 dinara za projekat "Budućnost na planeti".

 Vlasnik SOS kanala plus je Radoica Milosavljević, poznat kao kupac pre četiri godine osam televizija za 280 hiljada evra, a za koga se tvrdi da je blizak sadašnjem direktoru BIA i funkcioneru SNS-a Bratislavu Gašiću.  Aleksandar Milutinović je vlasnik i direktor i preduzeće Media advertising iz Beograda koje je dobilo 210.000 dinara za projekat "Nas je 10 %".

I to nije sve tvrde Kolubarske.rs.

"Sa projektom "Podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom" Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena ART JK Valjevo, iz budžeta Grada je sufinansiran sa 220.000 dinara. Nenad Kudić je očuh Borka Aleksića, prvog šefa kabineta gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića i potpredsednik Gradskog odbora SNS. Aleksić je trenutno zaposlen u Gradskoj uparvi kao inspektor za sport, ali je "nezvaničan" šef kabineta gradonačelnika Valjeva.

 Komisija je prvo podelila novac, pa je potom, navodno, ocenjivala projekte zaključuju Kolubarske.rs

 "Načelnik Gradske uprave Jelica Panjković-Tešić donela je rešenje o dodeli sredstava iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na osnovu predloga Komisije za ocenu projekata, koja je od 45 pristiglih izabrala 21 projekat.

 Sudeći prema zapisniku sa održane sednice, Komisija je prvo podelila novac za 21 projekat, pa su "potom potpisali izjavu da nisu u sukobu interesa niti da obavljaju javnu funkciju", pa su "nezavisno i pojedinačno za svaki projekat, izvršili bodovanje i ocenjivanje", a nakon toga Komisija je donela zaključak u kome se predlaže načelniku Gradske uprave da se u 2019. godini sufinansira 21 projekat.

 Zanimljivo je da su članovi komisije samo za projekte sa kojima su konkurisala preduzeća Zorice Jelače i Marka Aćimovića, napisali "projekat je dobro postavljen i definisan" ili "projekat je jasno i precizno definisan" ili "projekat je dobro definisan i jasno su predstavljeni ciljevi i aktivnosti" ili "projekat je jasno definisan".

 Predsednik Komisije za ocenu projekata bio je Aleksandar Simić(sportski novinar prim aut.) TV Studio B, zatim Miloš Lazić novinar Srpskog telegrafa, Danijela Ivanković novinar i predsednik upravnog odbora Društva novinara Niša, Jovan Stojić penzionisani valjevski novinar, Jelena Lekić-Nikolić, master u kulturi, direktor Narodnog muzeja Valjevo.

 Svoj potpis na zapisnik sa sednice Komisije za ocenu projekata, koja je počela 13. marta u 11 časova a završena u 19.30 časova, pored članova, stavila je i sekretar Komisije Mirjana Goloskoković" zakljujuju Kolubarske.rs.

Umesto komentara citiraću Sigmunda Frojda : "Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida", mada i još dve narodne izreke imaju smisla u sveopštem otvorenom ataku na nezavisne medije u Srbiji: "Šta ko radi sve sebi"  i "Ničija nije gorela do zore" 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas