Menu

zaglavlje

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

    Drugi po ...

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI ZA DOBROBIT BUDUĆNOSTI DECE SRBIJE

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI…

foto fb Posle završne ne...

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRESU NEUROLOGA U OSLU

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRE…

Načelnik neurologije u Op...

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI" NA VALJEVSKI NAČIN

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI…

"Pravila igre" Gradske ...

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZORAN BALJAK"

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZOR…

Zahvaljući momcima sa s...

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ, MAĐARSKA ŠAMPION

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ,…

Foto: waterpoloserbia.o...

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SPLITU, A VALJEVO JOŠ OKLEVA

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SP…

  foto sim srbija&n...

MLADI SRBI  BEZ MEDALJE NA EP U VATERPOLU

MLADI SRBI BEZ MEDALJE NA EP U VAT…

foto VSS Na Evropskom ša...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

NEBESKI VITEZ MILENKO PAVLOVIĆ JE NARODNI HEROJ "JAVLJA TANJUG" Featured

1MIGOOVIII

U četvrtom minutu 13 sata i ovog 4.maja 2019. zagrmeli su motori dva moćna miga 29,  u dva naleta na ivici proboja zvučnog zida. Nadeleteli su Grad  da podsete da je prošlo 20 godina od  žrtve nebeskog viteza našeg vremena. Milenka Pavlovića, Narodnog heroja.

Uvek spreman za žrtvu, heroj Milenko kao i svi poznati i nepoznati i  junaci pre njega žrtvovao je  sebe, nedozvolivši da u neravnopravnu borbu iz Batajnice sa agresorom poleti bilo ko od mladjih  kolega tog 4. maja 1999. godine, jer je znao da povratka nema.

Da je baš Narodni heroj  znamo svi i dokle god Milenkovo i imena ljudi što  herojstvom postaše besmrtni, budemo čuvali u našim srcima uvek će biti nezaboravni Narodni heroji, i  bez odlikovanja države čija je  dužnost da  prepozna heroje i ozvaničo njihova dela, poručio je  danas pred spomenikom pilotu Vojske  Jugoslavije, pukovniku Milenku Pavloviću komandantu  204. lovačkog avijacijskog puka u Valjevu 1999.gradonačelnik,  a danas predsednik Skupštine Grada Valjeva  Milorad Ilić na komemorativnom skupu Milenku Pavloviću kod valjevskog Krušika.1mp kaplar

Posle liturgije sveštenstva SPC iz Valjevske eparhije, intoniranja himne Srbije, majka Radmila,  supruga Slavica, sinovi  i unuci su položili cveće na spomen obeležje sa  predstavnicima VS, Srpske pololicije,  Grada Valjeva, opštine Osečina.

1pavlovici 20 19

Nizom prigodnih manifestacija obeležen je Dan sećanja heroja iz vremena NATO agresije, i na današnji dan drskog agresora  da  jednom od 32 bombardovanja Valjeva  granatira Grad prvi put  u sred  bela dana.

Na predsedniku Srbije je da konačno ispuni zahtev naroda i posthumno odlikuje narodne heroje koji to stvarno i  jesu.

Poput pilota Milenka Pavlovića, Zorana Radosavljevića, i još jedan  heroj sa valjevskih prostora desetar JNA Stojadin Mirković je Narodni heroj, još uvek bez odlikovanja države.

Odvažni desetar je iz transportera vodio borbu sa mnogostruko brojnijom paravojnom hrvatskom formacijom 29.septembra 1991. i junački poginuo pre nego što je starešina  major MIlan Tepić i Kozarske Dubice  poput  slavnog Stevana Sinđeća u kasarni kod Bjelovara minirao i podigao u vazduh skladište oružja JNA ne želeći da ga preda hrvatskim paraformacijama, zengama.

Polaganjem cveća u Deguriću na mestu pada Miga-29 VS 4.maja 1999, kulturnih i sportskih događaja, otvaranjem ulice heroja Milenka Pavlovića, obeležava se 20 godina od kako je pilot i ljudina iz Gornjeg Crnjljeva Milenko  postao besmrtrni Narodni heroj Podgorine, Valjeva i Srbije,  Vojske Jugoslavije i  Srbije, zauvek u srcima Valjevki i Valjevaca.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas