Menu

zaglavlje

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

Proteklo veče na Istoku...

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO SREBRO AK VALJEVO

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO …

Zaključak doajena Srpsk...

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE  U SERIJU POBEDU

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE U SERIJU …

Posle dva startna neuspeh...

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBNOM ĆILIMU POBEDE UDAHNUŠE ŽIVOT VALJEVSKOJ KOŠARCI

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBN…

 Nekome su potrebne ...

VALISOV VRTIĆ DERE  BRE!

VALISOV VRTIĆ DERE BRE!

  Premijerni nast...

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA SLEDI?

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA…

Kad izgubiš od boljeg, ...

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆU IZ SOMBORA

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆ…

Valjevski Metalac šampion...

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA POBEDNIČKU ENERGIJU VEČERAS  ĐOKIĆEVOM METALCU

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA PO…

KK Metalac na terenu s...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

U UBU 20 STANOVA ZA IZBEGLIČKE PORODICE Featured

UB SECA1

foto Dragana Nedeljković


U prisustvu ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića Ubu su danas uručeni ključevi stanova za 20 izbegličkih porodica iz Hrvatske i BiH. Na Sandića imanju trospratna  zgrada je građena novcem iz petog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić je danas najsrećnijim ljudima u Srbiji poželeo da ovaj dan bude novi početak u sigurnoj,  mirnoj i boljoj budućnosti.

"Srbija je posvećena u pomaganju i zbrinjavanju izbeglih sa prostora bivše SFRJ, a Regionalni stambeni program u Srbiji (RSP) obezbedio je sredstva za rešavanje stambenih potreba do sada za 3.528 izbegličkih porodica, a objekti se grade se na više od 40 lokacija. Trosparatnica na Ubu je izgrađena za samo deset meseci, RSP je donirao 415.690 evra, a e lokalne samouprave obezbedile su 14 miliona dinara. Cilj je da u Srbiji ne bude ni jedna izbeglička porodica" istakom je Dačić i zahvalio se drugom čoveku SNS predsedniku opštine Ub Darku Glišiću, za trud da sa svojim saradnicima obezbedi deo sredstava, zemljište i prateću infrastrukturu za stambeni objekat na Sandića imanju.UB DACIC1foto Dragana Nedeljković

Evropska unije je ponosna što je najveći donator Regionalnog stambenog pograma i nastaviće da ga podržava dok svi ljudi ne dobiju krov nad glavom, poručio je danas u Ubu ambasador i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Narodna poslanica iz Tamnave Ivana Nikolić je poručula da i na ovaj način Republika Srbija potvrđuje posvećenost u rešavanju izbegličkih problema.UB ZENSKO 1foto Dragana Nedeljković

Srbija izvršava zahtevnu moralnu obavezu, odgovorno i jedinstveno na republičkom i lokalnom nivou, ulažući značajna sredstva da bi se rešili problemi izbeglica. Ovo je kompleksan, zahtevan i dugotrajan proces, ali mi danas, kao država i lokalna samouprava, potvrđujemno koliko smo sposobni i spremni da rešavamo najteže probleme", istakla Ivana je Nikolić.

  Zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji, Džozef Melot je takođe izrazio ponos što je ova organizacija partner u Regionalnom stambenom programu.

Novi stanovi nisu samo domovi, već i prilika da dvadeset porodica ponovo izgradi svoje živote nakon toliko godina provedenih u raseljenju", rekao je Melot.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić zahvalio svim partnerima i donatorima, uz čiju se podršku RSP sprovodi punim kapacitetom širom Srbije.

U ime porodica koje su dobile ključeve od stanova, prisutnima se obratila majka troje dece Milana Nikolić(30).

UB MILANA NIKOLIĆ 1foto Dragana Nedeljković

iki dan jer počinjemo novi život i od srca se zahvaljujem što ste nam pomogli da nakon 24 godine dobijamo krov nad glavom", Milana, u zagrlaju svoje dece

Nakon obraćanja zvanica, stambena zgrada u ubskom naselju Sandića imanje svečano je otvorena, a vrpcu su presekli Ivica Dačić, Ivana Nikolić, Sem Fabrici i Džozef Melot.

UB STANARI1foto Dragana Nedeljković

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji projekat Republike Srbije, BiH, Crne Gore i Republike Hrvatske, ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima zemalja EU i SAD.

UB 1 2

foto Dragana Nedeljković

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas