Menu

zaglavlje

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

Proteklo veče na Istoku...

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO SREBRO AK VALJEVO

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO …

Zaključak doajena Srpsk...

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE  U SERIJU POBEDU

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE U SERIJU …

Posle dva startna neuspeh...

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBNOM ĆILIMU POBEDE UDAHNUŠE ŽIVOT VALJEVSKOJ KOŠARCI

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBN…

 Nekome su potrebne ...

VALISOV VRTIĆ DERE  BRE!

VALISOV VRTIĆ DERE BRE!

  Premijerni nast...

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA SLEDI?

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA…

Kad izgubiš od boljeg, ...

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆU IZ SOMBORA

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆ…

Valjevski Metalac šampion...

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA POBEDNIČKU ENERGIJU VEČERAS  ĐOKIĆEVOM METALCU

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA PO…

KK Metalac na terenu s...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

TAMNAVA I UB SLAVE POBEDNIKE ANTIFAŠISTE I OSLOBODIOCE Featured

1subnor ub spomenici

Polaganjem  cveća na spomenik  oslobodiocima Uba i Tamave na centralnom ubskom trgu i potsećanjem na  3. oktobar 1944.  obeležena je 75.godišnjica oslobođanja od fašističkih okupatora  i domaćih izdajnika.

"3. oktobar je jedan je  u nizu datuma časne istorije, borbe i pobede ljudi  slobodarskog duha i časnog karaktera, uvek na  na strani dobra i ljudskosti, pravde i istine" podsetio je predsednik OO SUBNOR-a Ub Dragan Lukić.

1subnor dragan u sredini ubTokom četvorogdišnjeg Narodno oslobodličkog rata  982 Tamnavca  su položila svoje živote za slobodu,  a  Milan Munjas i  Rajko Mihajlović narodni heroji, Sveta Popović i dr Radoje Mijušković, Čeda Todorović su bili na čelu slavne epopeje,  časne i herojske borbe za slobodu.

Više od dve decenije   revizori istorije pokušavaju da  zlo proglase dobrim.

1subnor ub 1 svet rat

U   ime svih časnih ljudi, boraca, heroja naših predaka  iz  vremena Drugog svetskog rata i svih ratova u kojima su se borili i stradali za slobodu istićemo i danas: "Zlo  su bili neljudi, okupatori od vremena Turaka, do Balkanskih ratova Prvog i Drugog svetskog rata i oni što su nas bombardovali 1999.  Partizani i komunisti su se borili za slobodu. Pobedili su zlo  fašiste, naciste, četnike, ljotićevce, nedićevce i sve druge  sluge okupatora i izdajnike svog naroda", rečeno je na skupu u Ubu  i  nedvosmisleno poručeno.

 "Danas  bi neki da  zlo i dobro izjednače. Dobro su u Drugom svetskom ratu bili časni borci za slobodu,  komunisti i partizani. Vlast radi to što radi, ali ćud naroda je naroda je nepredvidiva.  Iskra slobode se u trenu pretvori  u revoluciju  i dugovi tiranije  godinama i decenijama gomilani se naplaćuju  na isti način kao i u Drugom svetskom ratu. To  mora da zna svaka vlast koja ne radi u interesu svog naroda. Živimo i radimo u složenim vremenima. Znamo šta nam je zadatak i kao i sve druge boračke organizacije borićemo se naredne godišnjice i jubileje obeležimo u miru,  radu, uspesima i sreći svih časnih ljudi".

Smrt fašizmu sloboda narodu!

 Ub su jedinice NOV Jugoslavije iz Prve proleterske divizije  i Treće Krajiške brigade oslobodile u nezadrživom jurišu u noći izmedju 2. i 3. oktobra 1944. godinei nastavile svoj pobednički pohod ka Beogradu. Svečanosti  u Ubu su prisustvovali  članovi palih boraca za slobodu predstavnici SUBNOR-a Ub u odsustvu  predsednika opštine Darka Glišića  zamenik Saša Jovanović - Džajić, predsednik Skupštine opštine Aleksandar Damnjanović,  delegacija Sekcije Prve proleterske,  Okružnog odbora SUBNOR-a za Kolubarski okrug, političkih partija SPS, SNS, Nove komunističke partije, Pups-a Uba, zatim predstavnici Udruženja Jugoslovena iz Lajkovca, OO Subnora Valjevo, Bajina Bašta, Adaševci, Laćarak, Erdevik,  Martinci, "20. decembar" iz Vranića.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas