Menu

zaglavlje

I DAČIĆ PREPOZNAO U ĐORĐU MILANOVIĆU POBEDNIKA I GRADONAČELNIKA VALJEVA

I DAČIĆ PREPOZNAO U ĐORĐU MILANOVIĆ…

Valjevski socijalisti iak...

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA

Nema završetka Evrolige i...

IZ BAJKE "DRUGA PRILIKA" IZOPŠTENI GVOZDENOVIĆ DOŽIVEO GOSPODSTVO

IZ BAJKE "DRUGA PRILIKA" …

  Posebnu privile...

STANOVI U VALJEVU ZA 20 PROGNANIH PORODICA

STANOVI U VALJEVU ZA 20 PROGNANIH P…

Na svečanosti u valjevs...

JUGOSLAVIJA  ŠAMPION SVETA PRE POLA VEKA

JUGOSLAVIJA ŠAMPION SVETA PRE POLA…

I pre pola veka bila je s...

ANTIFAŠIZAM STJEPANA FILIPOVIĆA, SIMBOLA OTPORA I SLOBODARSKIH VREDNOSTI ŽIVI

ANTIFAŠIZAM STJEPANA FILIPOVIĆA, SI…

Ispred grandioznog spomen...

BRANISLAV NEDIMOVIĆ: POTREBNA PODRŠKU VALJEVA VUČIĆU I GOJKOVIĆU

BRANISLAV NEDIMOVIĆ: POTREBNA PODRŠ…

foto sns U društvu Lazara...

LOKALNI FRONT VALJEVA RUŠI "ZIDOVE TAJNI"

LOKALNI FRONT VALJEVA RUŠI "ZI…

foto loklani front  ...

KANDIDAT PREDSEDNIKA SRBIJE LAZAR GOJKOVIĆ POZVAO SVE U BORBU ZA NAŠE  VALJEVO

KANDIDAT PREDSEDNIKA SRBIJE LAZAR G…

Kandidat za gradonače...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

TAMNAVA I UB SLAVE POBEDNIKE ANTIFAŠISTE I OSLOBODIOCE Featured

1subnor ub spomenici

Polaganjem  cveća na spomenik  oslobodiocima Uba i Tamave na centralnom ubskom trgu i potsećanjem na  3. oktobar 1944.  obeležena je 75.godišnjica oslobođanja od fašističkih okupatora  i domaćih izdajnika.

"3. oktobar je jedan je  u nizu datuma časne istorije, borbe i pobede ljudi  slobodarskog duha i časnog karaktera, uvek na  na strani dobra i ljudskosti, pravde i istine" podsetio je predsednik OO SUBNOR-a Ub Dragan Lukić.

1subnor dragan u sredini ubTokom četvorogdišnjeg Narodno oslobodličkog rata  982 Tamnavca  su položila svoje živote za slobodu,  a  Milan Munjas i  Rajko Mihajlović narodni heroji, Sveta Popović i dr Radoje Mijušković, Čeda Todorović su bili na čelu slavne epopeje,  časne i herojske borbe za slobodu.

Više od dve decenije   revizori istorije pokušavaju da  zlo proglase dobrim.

1subnor ub 1 svet rat

U   ime svih časnih ljudi, boraca, heroja naših predaka  iz  vremena Drugog svetskog rata i svih ratova u kojima su se borili i stradali za slobodu istićemo i danas: "Zlo  su bili neljudi, okupatori od vremena Turaka, do Balkanskih ratova Prvog i Drugog svetskog rata i oni što su nas bombardovali 1999.  Partizani i komunisti su se borili za slobodu. Pobedili su zlo  fašiste, naciste, četnike, ljotićevce, nedićevce i sve druge  sluge okupatora i izdajnike svog naroda", rečeno je na skupu u Ubu  i  nedvosmisleno poručeno.

 "Danas  bi neki da  zlo i dobro izjednače. Dobro su u Drugom svetskom ratu bili časni borci za slobodu,  komunisti i partizani. Vlast radi to što radi, ali ćud naroda je naroda je nepredvidiva.  Iskra slobode se u trenu pretvori  u revoluciju  i dugovi tiranije  godinama i decenijama gomilani se naplaćuju  na isti način kao i u Drugom svetskom ratu. To  mora da zna svaka vlast koja ne radi u interesu svog naroda. Živimo i radimo u složenim vremenima. Znamo šta nam je zadatak i kao i sve druge boračke organizacije borićemo se naredne godišnjice i jubileje obeležimo u miru,  radu, uspesima i sreći svih časnih ljudi".

Smrt fašizmu sloboda narodu!

 Ub su jedinice NOV Jugoslavije iz Prve proleterske divizije  i Treće Krajiške brigade oslobodile u nezadrživom jurišu u noći izmedju 2. i 3. oktobra 1944. godinei nastavile svoj pobednički pohod ka Beogradu. Svečanosti  u Ubu su prisustvovali  članovi palih boraca za slobodu predstavnici SUBNOR-a Ub u odsustvu  predsednika opštine Darka Glišića  zamenik Saša Jovanović - Džajić, predsednik Skupštine opštine Aleksandar Damnjanović,  delegacija Sekcije Prve proleterske,  Okružnog odbora SUBNOR-a za Kolubarski okrug, političkih partija SPS, SNS, Nove komunističke partije, Pups-a Uba, zatim predstavnici Udruženja Jugoslovena iz Lajkovca, OO Subnora Valjevo, Bajina Bašta, Adaševci, Laćarak, Erdevik,  Martinci, "20. decembar" iz Vranića.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas