Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"PRVI "UZBUNJIVAČ" U SRBIJE SAM BIO JA DUŠKO VUJOŠEVIĆ" Featured

dusko vujosevic foto STARSPORTfoto Starsport       Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević ogradio se od intervjua datom za portal Mondo  zbog  cenzurisanja  i izacivanja  dela u kome  kritički govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj ulozi „u rušenju JSD Partizan“.

Ograđivanje Vujoševića je osvanulo u listu Danas „jer želi da javnost Srbije bude obaveštena o tome“.

"Objavljena verzija intervjua je cenzurisana i želim da obavestim čitaoce u Srbiji da se odričem tako objavljenog intervjua. Sve što sam govorio o ulozi Aleksandra Vučića o rušenju klubova JSD Partizan nije objavljeno. Isto tako, nije objavljena ni moja zamerka treneru KK Partizan Andrei Trinkijeriju što je nekritički i udvorički predsednika Vučića nazvao velikim sportašem", naveo je Vujošević.

Dugogodišnji trener Košarkaškog kluba Partizan, a sada rumunskog Kluža, istakao je za Danas da su novinar i kamerman Monda „prešli dug put i došli u Kluž“, msleći da  „da znaju kod koga dolaze“.

"Novinar i kamerman Monda ponašali su se prijateljski i razgovor je bio prijatan ali to nije bila privatna poseta i privatna priča već razgovor za javnost. Molim čitaoce da imaju na umu da ovako cenzurisan razgovor nisam autorizovao i da je ovako deformisan objavljen bez moje volje", kategoričan je Vujošević.

Vujošević je u obraćanju za "Danas"  rekao sve šta je  ispričao u intervjuu, a što čitaoci portala Mondo nisu mogli da vide.

"Kada sam pomenuo Trikijerija, kritikovao sam njegovu izjavu da je Vučić veliki sportaš. Kakav je on sportaš? NJegovo najveće sportsko dostignuće je kada je lupio bananu desetogodišnjem detetu. On jeste ljubitelj sporta, ali isključivo Crvene zvezde. On favorizuje Zvezdu, posebno finansijski, a to pokazuju i rezultati

Proslavljeni i uvek buntovni trener  je podsetio  šta se desilo  2012. godine.

"Kada su naprednjaci došli na vlast“ Partizan bio državni šampion u gotovo svim sportovima, „dok je prošle sezone iz Sportskog društva Partizan jedino kuglaški klub bio prvi“.  Vučić je čovek sa koncentrisanom moći, koji ne samo da favorizuje Zvezdu već nije uspeo da uspostavi sistem finansiranja vrhunskog sporta. Ko će i koliko novca dobiti zavisi od političkog uticaja, Vučićevog trenutnog raspoloženja ili ćefa" kao i uvek sa svoj stav argumetuje  Vujošević.

Prema rečima Vujoševića vrhunski sport u Srbiji se delom finansira i novcem iz sumnjivih tokova.

"Jedan od razloga zbog kojeg nisam više trener u Srbiji je i to  što mi je otvoreno  predočeno da ako ovde budem bio trener, Partizan neće dobiti sponzorstva. Što se tiče politike, bio sam jedan od prvih „uzbunjivača“ govoreći o svim pošastima ove vlasti. Sada sam to ostavio drugima. U intervjuu koji je cenzurisan pričao sam samo o pogubnom uticaju politike na sport. A to je, podvlačim, nedostatak sistema finansiranja vrhunskog sporta, prema rezultatima, uspesima i potrebama", ističe Duško Vujošević.

Ovaj je došao da vas uništi

Slavni trener kaže da mu je još 2012. , dok je bio predsednik JSD Partizan, tadašnji predsednik FK Partizan Dragan Đurić preneo izjavu tada aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je „ovaj (Vučić) došao da vas uništi“. „To se, nažalost, pokazalo kao tačno“, smatra Vujošević.

Mondo bez komentara

Na pitanje Danasa da prokomentariše navode Duška Vujoševića o cenzuri, novinar Monda Pavle Knežević koji je radio intervju, odgovorio je da „nema komentar“. Inače, Mondo je osnovao Telekom Srbija, ali trenutna vlasnička struktura ovog internet portala je nejasna, iako poznavaoci prilika tvrde da ovo državno preduzeće i dalje stoji iza njega.

Objava lista Danas 4.01.2020.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas