Menu

zaglavlje

JANUARSKA PREMIJERA POTVRDILA DA SLEDI GODINA ODBOJKAŠKOG PREŽIVLJAVANJA

JANUARSKA PREMIJERA POTVRDILA DA SL…

foto ok va014 U svetu o...

U ALEKSINCU OBEZGLAVLJENI METALAC BEZ SRCA NEMOĆAN

U ALEKSINCU OBEZGLAVLJENI METALAC B…

  Radni dan osakati...

NAJLEPŠA NAJAVA SVETOSAVASKE TRKE SREBRO  MARKOVIĆA U BEOGRADU

NAJLEPŠA NAJAVA SVETOSAVASKE TRKE S…

foto vak014  Na otvo...

SPECIJALKA ZA TUTULE VALJEVKA TANJA GRBIĆ U MAĐARSKOJ

SPECIJALKA ZA TUTULE VALJEVKA TANJA…

Valjevka Tanja Grbić(31...

MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNO NAJBOLJA U SUBOTICI

MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNO NAJBOLJA U…

U Subotici na prvom Kupu ...

DVA FINALA ZA PIONIRKU I KADETA SK "VALJEVO 1880" U KVALIFIKACIJAMA ZA KUP SRBIJE

DVA FINALA ZA PIONIRKU I KADETA SK …

Streljački klub Valjevo p...

ACA KOVAČEVIĆ I RATKOVIĆI OBELEŽILI  JUBILARNO 10. VALJEVSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST

ACA KOVAČEVIĆ I RATKOVIĆI OBELEŽILI…

"Bogojavljensko plivanj...

"BOG SE JAVI" NAŠ METALAC NA SVU ZLOBU I PAKOST SLAVI!

"BOG SE JAVI" NAŠ METALAC…

Na Krstovdan dva sata koš...

OD GRADA VALJEVA  ŠAMPIONIMA DRŽAVE CELE BK METALAC SRAMNIH 2,1 MILIONA DINARA!?

OD GRADA VALJEVA ŠAMPIONIMA DRŽAVE…

Tumačenjem i primenom kri...

IN MEMORIAM  MILOVAN STEPANDIĆ - STEPI

IN MEMORIAM MILOVAN STEPANDIĆ - ST…

Rođeni  Šapčanin M...

Prev Next

ČESTIMO NOVU 2020. GODINU I ŽELIMO VAM SREĆAN BADNJI DAN I BOŽIĆ NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK, NEIMARI HK KRUŠIK VALJEVO

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

"PRVI "UZBUNJIVAČ" U SRBIJE SAM BIO JA DUŠKO VUJOŠEVIĆ" Featured

dusko vujosevic foto STARSPORTfoto Starsport       Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević ogradio se od intervjua datom za portal Mondo  zbog  cenzurisanja  i izacivanja  dela u kome  kritički govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj ulozi „u rušenju JSD Partizan“.

Ograđivanje Vujoševića je osvanulo u listu Danas „jer želi da javnost Srbije bude obaveštena o tome“.

"Objavljena verzija intervjua je cenzurisana i želim da obavestim čitaoce u Srbiji da se odričem tako objavljenog intervjua. Sve što sam govorio o ulozi Aleksandra Vučića o rušenju klubova JSD Partizan nije objavljeno. Isto tako, nije objavljena ni moja zamerka treneru KK Partizan Andrei Trinkijeriju što je nekritički i udvorički predsednika Vučića nazvao velikim sportašem", naveo je Vujošević.

Dugogodišnji trener Košarkaškog kluba Partizan, a sada rumunskog Kluža, istakao je za Danas da su novinar i kamerman Monda „prešli dug put i došli u Kluž“, msleći da  „da znaju kod koga dolaze“.

"Novinar i kamerman Monda ponašali su se prijateljski i razgovor je bio prijatan ali to nije bila privatna poseta i privatna priča već razgovor za javnost. Molim čitaoce da imaju na umu da ovako cenzurisan razgovor nisam autorizovao i da je ovako deformisan objavljen bez moje volje", kategoričan je Vujošević.

Vujošević je u obraćanju za "Danas"  rekao sve šta je  ispričao u intervjuu, a što čitaoci portala Mondo nisu mogli da vide.

"Kada sam pomenuo Trikijerija, kritikovao sam njegovu izjavu da je Vučić veliki sportaš. Kakav je on sportaš? NJegovo najveće sportsko dostignuće je kada je lupio bananu desetogodišnjem detetu. On jeste ljubitelj sporta, ali isključivo Crvene zvezde. On favorizuje Zvezdu, posebno finansijski, a to pokazuju i rezultati

Proslavljeni i uvek buntovni trener  je podsetio  šta se desilo  2012. godine.

"Kada su naprednjaci došli na vlast“ Partizan bio državni šampion u gotovo svim sportovima, „dok je prošle sezone iz Sportskog društva Partizan jedino kuglaški klub bio prvi“.  Vučić je čovek sa koncentrisanom moći, koji ne samo da favorizuje Zvezdu već nije uspeo da uspostavi sistem finansiranja vrhunskog sporta. Ko će i koliko novca dobiti zavisi od političkog uticaja, Vučićevog trenutnog raspoloženja ili ćefa" kao i uvek sa svoj stav argumetuje  Vujošević.

Prema rečima Vujoševića vrhunski sport u Srbiji se delom finansira i novcem iz sumnjivih tokova.

"Jedan od razloga zbog kojeg nisam više trener u Srbiji je i to  što mi je otvoreno  predočeno da ako ovde budem bio trener, Partizan neće dobiti sponzorstva. Što se tiče politike, bio sam jedan od prvih „uzbunjivača“ govoreći o svim pošastima ove vlasti. Sada sam to ostavio drugima. U intervjuu koji je cenzurisan pričao sam samo o pogubnom uticaju politike na sport. A to je, podvlačim, nedostatak sistema finansiranja vrhunskog sporta, prema rezultatima, uspesima i potrebama", ističe Duško Vujošević.

Ovaj je došao da vas uništi

Slavni trener kaže da mu je još 2012. , dok je bio predsednik JSD Partizan, tadašnji predsednik FK Partizan Dragan Đurić preneo izjavu tada aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je „ovaj (Vučić) došao da vas uništi“. „To se, nažalost, pokazalo kao tačno“, smatra Vujošević.

Mondo bez komentara

Na pitanje Danasa da prokomentariše navode Duška Vujoševića o cenzuri, novinar Monda Pavle Knežević koji je radio intervju, odgovorio je da „nema komentar“. Inače, Mondo je osnovao Telekom Srbija, ali trenutna vlasnička struktura ovog internet portala je nejasna, iako poznavaoci prilika tvrde da ovo državno preduzeće i dalje stoji iza njega.

Objava lista Danas 4.01.2020.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas