Menu

zaglavlje

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC SE ČASNO OPROSTIO OD TITULE U LOZNICI

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC …

Valjevski Metalac je veče...

STUDENTSKO NE ODLUCI  O ZATVARANJU STUDENTSKIH DOMOVA U BEOGRADU

STUDENTSKO NE ODLUCI O ZATVARANJU …

foto renne19711 tviterV...

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI  FUDBAL, OSLOBODI VALJEVO ŠTETOČINE  MILANA  MILINOVIĆA!

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI FUDBAL…

Najplaćnije Udruženje g...

PETNICA OD DANAS KONAČNO "RADI"

PETNICA OD DANAS KONAČNO "RADI…

Pandemija korona virusa...

JOŠ 14  POZITIVNIH NA KOVID-19, A DO SADA  U KOLUBARSKOM OKRUGU 368 ZARAŽENIH

JOŠ 14 POZITIVNIH NA KOVID-19, A D…

U Valjevu je registrova...

ABA, SUKOB INTERESA, SILOVANJE ZRAVOG RAZUMA,  VLADA PUTA 4, PLUS ŽOC I NARAVNO ON

ABA, SUKOB INTERESA, SILOVANJE ZRAV…

Nova sezona regionalne ko...

AERO KLUB VALJEVO PRIREDIO NEZABORAVAN  DOŽIVLJAJ MODELARIMA SRBIJE NA AERODROMU U DIVCIMA

AERO KLUB VALJEVO PRIREDIO NEZABORA…

Treći revijalni  sku...

IN MEMORIAM ŽIVOJIN  RADOJEVIĆ-ŽOJA

IN MEMORIAM ŽIVOJIN RADOJEVIĆ-ŽOJA

Nebeskom timu valjevskog ...

U SUBOTU SKUP AVIO MODELARA SRBIJE NA AERODROMU U DIVCIMA

U SUBOTU SKUP AVIO MODELARA SRBIJE …

Poslednje subote juna A...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

"PRVI "UZBUNJIVAČ" U SRBIJE SAM BIO JA DUŠKO VUJOŠEVIĆ" Featured

dusko vujosevic foto STARSPORTfoto Starsport       Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević ogradio se od intervjua datom za portal Mondo  zbog  cenzurisanja  i izacivanja  dela u kome  kritički govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj ulozi „u rušenju JSD Partizan“.

Ograđivanje Vujoševića je osvanulo u listu Danas „jer želi da javnost Srbije bude obaveštena o tome“.

"Objavljena verzija intervjua je cenzurisana i želim da obavestim čitaoce u Srbiji da se odričem tako objavljenog intervjua. Sve što sam govorio o ulozi Aleksandra Vučića o rušenju klubova JSD Partizan nije objavljeno. Isto tako, nije objavljena ni moja zamerka treneru KK Partizan Andrei Trinkijeriju što je nekritički i udvorički predsednika Vučića nazvao velikim sportašem", naveo je Vujošević.

Dugogodišnji trener Košarkaškog kluba Partizan, a sada rumunskog Kluža, istakao je za Danas da su novinar i kamerman Monda „prešli dug put i došli u Kluž“, msleći da  „da znaju kod koga dolaze“.

"Novinar i kamerman Monda ponašali su se prijateljski i razgovor je bio prijatan ali to nije bila privatna poseta i privatna priča već razgovor za javnost. Molim čitaoce da imaju na umu da ovako cenzurisan razgovor nisam autorizovao i da je ovako deformisan objavljen bez moje volje", kategoričan je Vujošević.

Vujošević je u obraćanju za "Danas"  rekao sve šta je  ispričao u intervjuu, a što čitaoci portala Mondo nisu mogli da vide.

"Kada sam pomenuo Trikijerija, kritikovao sam njegovu izjavu da je Vučić veliki sportaš. Kakav je on sportaš? NJegovo najveće sportsko dostignuće je kada je lupio bananu desetogodišnjem detetu. On jeste ljubitelj sporta, ali isključivo Crvene zvezde. On favorizuje Zvezdu, posebno finansijski, a to pokazuju i rezultati

Proslavljeni i uvek buntovni trener  je podsetio  šta se desilo  2012. godine.

"Kada su naprednjaci došli na vlast“ Partizan bio državni šampion u gotovo svim sportovima, „dok je prošle sezone iz Sportskog društva Partizan jedino kuglaški klub bio prvi“.  Vučić je čovek sa koncentrisanom moći, koji ne samo da favorizuje Zvezdu već nije uspeo da uspostavi sistem finansiranja vrhunskog sporta. Ko će i koliko novca dobiti zavisi od političkog uticaja, Vučićevog trenutnog raspoloženja ili ćefa" kao i uvek sa svoj stav argumetuje  Vujošević.

Prema rečima Vujoševića vrhunski sport u Srbiji se delom finansira i novcem iz sumnjivih tokova.

"Jedan od razloga zbog kojeg nisam više trener u Srbiji je i to  što mi je otvoreno  predočeno da ako ovde budem bio trener, Partizan neće dobiti sponzorstva. Što se tiče politike, bio sam jedan od prvih „uzbunjivača“ govoreći o svim pošastima ove vlasti. Sada sam to ostavio drugima. U intervjuu koji je cenzurisan pričao sam samo o pogubnom uticaju politike na sport. A to je, podvlačim, nedostatak sistema finansiranja vrhunskog sporta, prema rezultatima, uspesima i potrebama", ističe Duško Vujošević.

Ovaj je došao da vas uništi

Slavni trener kaže da mu je još 2012. , dok je bio predsednik JSD Partizan, tadašnji predsednik FK Partizan Dragan Đurić preneo izjavu tada aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je „ovaj (Vučić) došao da vas uništi“. „To se, nažalost, pokazalo kao tačno“, smatra Vujošević.

Mondo bez komentara

Na pitanje Danasa da prokomentariše navode Duška Vujoševića o cenzuri, novinar Monda Pavle Knežević koji je radio intervju, odgovorio je da „nema komentar“. Inače, Mondo je osnovao Telekom Srbija, ali trenutna vlasnička struktura ovog internet portala je nejasna, iako poznavaoci prilika tvrde da ovo državno preduzeće i dalje stoji iza njega.

Objava lista Danas 4.01.2020.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas