Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U SRBIJI NOVA 54 SLUČAJA OSOBA ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM, TESTIIRANJA ZA DVA DANA Featured

 1va paune 24 3 19

 U Srbiji registrovana nova 54 slučaja zaraženih korona virusom, i sada ih je 302 potvrđeni je na sajtu covid 19.rs

Na  redovnoj konferenciji za medije ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas na konferenciji za medije  rekao da je da je u poslednja 24 sata testirano 94 građana, od kojih je pozitivno na korona virus bilo njih 54. Od tog broja 27 je na bolničkom lečenju a 21 na respiratorima.

"Do sada je izlečeno i pušteno svojim kućama 15 pacijenata", rekao je Lončar.

Na sajtu covid19.rs navodi se da je do danas u Srbiji testirano ukupno 916 osoba.

Ministar je najavio je da če u roku od dva tri dana  preći na novi metod borbe protiv korona virusa, i to posle konsultacija sa kineskim lekarima,

"Testiraćemo  više ljudi. Izdat je nalog svim Domovima zdravlja da obezbede  još jedan objekat sa posebnim ulazom u kome je rengen i aparat za laboratoriju gde će dolaziti svi pacijenti određeni za testiranje" pojasnio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Kineski stručnjaci su kao i mi menjali strategiju na određeno vreme kako se situacija razvijala i smatraju da bi bilo dobro strategiju promeniti na ovaj način. Mi napadamo virus, da ga identifikujemo i da se borimo sa njim. To će krenuti u roku od dva dana, dok pripremimo sve što je neophodno. Sa kineskim stručnjacima dogovaramo se oko testiranja i svih projekata koje moramo da uradimo u ovom vremenu", naglasio je Lončar.

Epidemiolog Predrag Kon je povodom snega koji je napadao tokom noći  i danas u Srbiji rekao da svi virusi opstaju na niskim temperaturama uprkos pričama da kada je hladno da virusi ne deluju.

"Koliko se zadržava na snegu virus, verovatno duže nego na toplom vremenu, ako je uopšte dospeo do snega. Kako će se ponašati sa snegom, nisam mnogo razmišljao, ali ne vidim da je to nešto tako opasno ako se posle toga temeljno operu ruke, kao i posle svega što se dodiruje", pojasnio je dr Kon.

Infektolog dr  Ivana Milošević sa Infektivne klinike u Beogradu navela je da testovi u privatnim laboratorijama nisu na tip virusa covid 19 već na prethodno poznate tipove korona virusa i da se testiranje trenutno radi samo na Torlaku, a uskoro će i na Kliničkom sistemu Srbije.

Povodom slučaja da je preminula žena koja nije imala prethodna oboljenja i da je na respiratoru trenutna osoba od 35 godina, Milošević je rekla da „medicina nije matematika“.

" Kada se povuče crta, nikada nije stroga granica. Kada kažemo stariji, slušala sam iskustva stranih ekspereata i kod njih su stradali najviše stariji i oni koji su imala neka druga oboljenja. Međutim, uvek postoji izuzeci. Bolest je takva da, nažalost, može uvek da iznenadi, rekla  dr Milošević, naglasivši da  su ključni simptomi kada građani moraju obavezno da se jave svom lekaru ukoliko imaju ubrzano ili otežano disanje i kratak dah.

Epidemiolog Kon je na to dodao da ovi brojevi još nisu strašni imajući u vidu da smo tek u 19. danu, ali da su upozoravajući i da je veoma bitno da se od sada svaki registrovan slučaj korona virusa izoluje.

"Nova stvar je da će prilikom svakog slučaja morati da se testira svaki član porodice i svaki kontakt sa zaraženim, naglasio je Kon i kasnije dodao da se pretpostavlja da bi virusom u ovom trenutku moglo da bude zaraženo izmešu 1.500 i 3.000 ljudi a koji nisu potvrđeni.

Savez društava psihoterapeuta Srbije organizovao je širom zemlje mrežu psihoterapeuta i psihoterapeuta pod supervizijom,a građani mogu da ig kontrakiraju čim osete potrebu za novonastale situacaije.

Građani Srbije će i preko Vibera moći da se informišu o svim detaljima vezanim za vanredno stanje u SR Srbiji  zbog korona virusa.

Pandemija virusa korona izazvala je obustavljanje industrijskih aktivnosti, što je dovelo do privremenog pada nivoa zagađenja vazduha širom sveta,

.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas