Menu

zaglavlje

LJUBAV I LJUDSKOST MIŠE TUMBASA  POMIRILI I UJEDINILI  NEPOMIRLJIVE

LJUBAV I LJUDSKOST MIŠE TUMBASA PO…

U danu kada je objavlje...

11 IL-76 DONELI LJUBAV I POMOĆ BRATSKE RUSIJE, STIŽE I SRPSKA POMOĆ IZ MOSKVE

11 IL-76 DONELI LJUBAV I POMOĆ BRAT…

Svih jedanaest ruskih av...

PUTIN SRPSKOJ BRAĆI DANAS ŠALJE JOŠ PET IL-76  POMOĆI

PUTIN SRPSKOJ BRAĆI DANAS ŠALJE JOŠ…

Treći i četvrti dan apr...

PRE ZORE VALJEVSKA MLADOST STIŽE ZA OSMEH GENERACIJE 65+

PRE ZORE VALJEVSKA MLADOST STIŽE ZA…

Najnovijom uredbom Vlad...

NOVE NAREDBE I PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA U VALJEVU

NOVE NAREDBE I PREPORUKE KRIZNOG ŠT…

Štab za vanredne situacij...

11 ILJUŠINA 76 BRATSKE POMOĆI DANAS I SUTRA U SRBIJI

11 ILJUŠINA 76 BRATSKE POMOĆI DANAS…

Ogromna pomoć srpskom n...

"RUSI DOLAZE"

"RUSI DOLAZE"

  "U Srbiju konačno...

AKCIJA PRIVREDNIKA ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI VALJEVSKOM ZDRAVSTVU

AKCIJA PRIVREDNIKA ZA PRIKUPLJANJE …

  Humanitarna akcij...

KORONA VIRUS!

KORONA VIRUS!

Predsednica Vlade Srbije ...

MOLITVENI OPROŠTAJ OD VLADIKE MILUTINA U HRAMU VASKRSENJA HRISTOVOG

MOLITVENI OPROŠTAJ OD VLADIKE MILUT…

Odlazak svedoka žive ve...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

VRATIĆE SE LASTE ŽIVOT OSMEH I RADOST Featured

1va opsta b va 1

U vreme vanrednog stanja  kada je naše Valjevo broj jedan u SR Srbiji  u odnosu na broj stanovnika po broju zaraženih korona virusom, i po  broju izlovanih takođe prednjači, stižu najave da  nevidiljivi neprijatelje preti sve više. 

Beogradski, Kolubarski i Nišavski okrug su najveža žarišta. Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević, danas je rekla  da će naredna 24 sada uslediti odluka o stavljanu ovih okruga u karantin.

 O svemu muk bez kraja nije vrh tišine  valjevskih zvaničnika, komandanata, zamenika i ostalih  iz ŠZVS.

Nema oglašavanja informacije, vesti.

Opšta bolnica   Valjevo  ima stručne i odgovorne, požrtvona ei ihrabre infektologe, epidemiologe, anesteziologe, hirurge, pulmologe, medicinske sestre, tehničare,  konačno direktora  Opšte bolnice Valjevo.1va opsta bbolnica infektivno

Dom zdravlja vrhunske  lekare opšte medicine.  

O trenutnom stanju sa korona virusom struka je uskraćena da govori.

A nas obične smrtnike, a i novinare pored interesovanja za zdravlje pacijenata zanima i zdravlju lekara, medicinskih sestara, i ostalog medicinskog i nemedicinskog osoblja, jer to su naši prijatelji i više od toga. Ima li dovoljno lekova,  medicinske opreme, maski, rukavica, dezinfekcionih sredstava.

"Jako bitna" informacija stiže iz  Štaba za vanredno stanje (ŠZVS) da vojska čuva Opštu bolnicu Valjevo!

Vojnici, momci sa puškama na ramenu, bez prsta na okidaču, kao i svi mladi ljudi  prepoznaju  trenutak  i sa dežurnima na ulazu u bolnicu ljudski, normalno pitaju sve po "pe esu". Iz ruku dežurnog portira uzimamo telefon. Stiže zeleno svetlo PR-a  da možemo da ovekovečimo zdanje  u kome se bije bitka u uz božju pomoć i verom da ćemo svi, i oni i mi pobediti, i živeti.

Zna li ko iz ŠZVS  za koliko života?

Znam samo da je svaki dragocen  kao i svih  što se bore da ih im sačuvaju.

“Situacija ozbiljna, ali ona je sasvim pod kontrolom” je odgovor zvaničnika  što primaju platu za priču okruglo pa na ćoše.

Na sajtu Vlade Srbije - Statistika COVID-19  sve infomacije.

Konačno posle toliko čekanja usledilo je pitanja beogradskih novinara na konferencijama u Palati Srbija. 

Saznajemo da sitaucija u našem Valjevu nije dobra.

Šta je sa Valjevom?

Još uvek nikome iz ŠZVS ne pada na pamet da kaže: Šta se dešava, koliko  je ljudi ugroženo, ko je u opasnosti, možemo li, kada i kako  ćemo li pobediti nevidljivog?

Mart  za  novinare u novom  vanrednom stanju četvrtom od 1991, 1999, 2003, do ovog 2020. u nekad Jugoslavije, a  danas Srbije,  je bio i ostao izazov, najteža i najodgovornija  potraga za istinom.

Tuku nas umišljene neznalice, nemilosrdno. Meteorskom kišom neistina, dezinformacija, dodvaračkih poluistina pogane medijski prostor.

A samo novinari, isključivo novinari  su stvarna meta  vlasti, pored već targetiranih lažnih neprijatelja "opozicije", u bitištetoćina i  bliskih saradnika vlastodržaca.

Novinari samo u samo jednom "problemu". Uvek su  "protiv vlasti" slepe, pohlepne, licemerne, i naravno ohole i nadobudne, što traži samo poslušne  i nznalice.

Oslonjeni jedni na druge, a sve nas je manje, tražimo put do informacije i istine. Put je uvek drugačiji, a ide pored redovnih  i maršruta i  posrednim kantaktima, snimcima, fotografijama sa društvenih mreža, uz pomoć  insajdera...

Uvek se neko nadje na izvoru informacija, i eto istine najdragocenijeg neprocenjivog bogatstva koju  bi da prepusti na sud javnosti svaki časni  i odgovorni profesionalac- novinar.

  Ponavljam, Opšta bolnica Valjevo ima najbolje stručnjake, najhrabrije naše sugrađane. Svakodnevno su izloženini rizicima da svoju odgovornost i posvećenost plate najskupljom cenom, svojim životima.

Apluzi , apluzi se nižu  iz večeri u veče za lekare i medicinske radnike junake za sva vremena. Svako od njih je založio svoj život da bi spasavao tuđi. Tako  nesvesno posvećen da shvati da je već postao,  JUNAK.

Valjevo ima vhhunske, infektologe, epidemiologe, anesteziologe, hirurge, pulmologe, lekare opšte medicine, medicinske sestre, tehničare...

Mora  neko od tih odvažnih Hipokartovih zavetnika ponekad  da se oglasi, jer njihova reč je melem, lek, đumbir što leči svašta, pa možda ubije i korona virus.

Znamo da su preumorni, iscrpljeni, ali su nam preko potrebni da razmenimo energiju misli pozitivna osećanja, da ih obodrimo i na kraju sutra, da  svi budemo srećni pobednici.

Kao i oni verujemo da će se desiti čudo neviđeno, i da ćemo čim okopni i nestane ovaj  beli otrovni sneg sa Suncem dolaska proleća  ponovo biti zajedno srećni što pobedismo nevidljivog i vidljivog neprijatelja.

Zajedno može sve, zar ne, makar i sa korenčićem gorkog đumbira, jer  kažu da pomaže, možda nas i  pogura u rušenju pošasti što nas steže.

Istrajni discilinom i verom u sebe pobedećemo, svi zajedno !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas