Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KRUŠIK I VALI STOP DO 27.APRILA, GORENJE BI OD DANAS U TROSMENSKI RAD Featured

1krusik va 08 4 2020

Pandemija korona virusa primorala je  rukovodstvo i danas ponovo najvećeg i moćnog kolektiva pored svih nevolja HK „Krušik“,sve zaposlene od 13.aprila pošalje na prinudni odmor naredne dve nedelje, odnosno do 27.aprila. Ćarapana "Vali" je na stend baju kao i Krušik, a   treći kolektiv po broju zaposlenih  Gorenje kineske kompanije Hisense bi trebalo danas  13.aprila da nastavi proizvodnju u tri smene posle tronedeljne   pauze izazvane korana virusom.Sindikat ima drugi stav.

HK Krušik    28-og dana od   proglašenja  vanrednog stanja u Srbiji za sve zaposlene zatvara kapije.

"Od uvođenja vanrednog  stanja zaposleni u HK “Krušik” su u većini pogona, ali sa manjim brojem zaposlenih izvršavali planirane radne zadatke" , kaže generalni direktor dipl. ing. mašinstva  Vladan Lukić.

"Od 3.100 u obe smenje radilo  je 830 radnika. Zaposleni su imali  obezbeđenu zaštitnu oprema, maske rukavice, dezinfekciona sredstva. Po dolasku i prilikom odlaska na  posao i u toku  proizvodnog procesa, sprovođene  su sve  mere dezinfekcije i zaštite od eventualne zaraze korona virosom", ističe Vladan Lukić.

HK Krušik je i sa 830 radnika realizovao sve poslove  u ovom periodu ugovorene   prema kupcima. Radnicima kojima su ugovori na određeno vreme istekli poslednjeg dana marta, produženi su osim nekolicine, nepoštovalaca radne discipline, neopravdano izostalih sa posla”, poruka je generalnog direkora Vladana Lukića.

U narednih 14 dana i na ovaj način HK Krušik će pokušati značajno ubrza put do pobede  ratu se nevidljivim protivnikom kovidom -19.

"VALI" STAO 23.MARTA, A KAO I KRUŠIK NASTAVLJA RAD 27.APRILA

U valjevskoj fabrici za proizvodnju čarapa i ženskog rublja, popularnoj čarapani,  u Beloševcu "Vali" (Va Ly) deo  multinacionalnog  italijanskog lanca "Goldn Lejdi" (Golden Lady) sa trenutno više od 1.500 zaposlenih prvog dana vanrednog stanja su prekinuli rad. Posle prvih sedam dana, čekanja  na razvoj situacije se radilo dva dana  po 6 sati, da bi u sredu 23.marta proizvodnja  u zvanično  obustavljena.  

Onog trenutka kada je rukovodstvo shvatilo da se sa "đavolom" nije igrati, 8-og dana od uvođenja vanrednog stanja  i pored svih mera zaštite  rukovodstvo fabrike je obavestilo  zaposlene da se vraćaju na posao 27.aprila.   

GORENJE U SRED PANDEMIJE BI OD DANAS DA SE RADI U TRU SMENE 1gorenje odozgo

Rukovodstvo  kompanije Hisense Gorenje  posle tronedeljnog  prekida proizvodnje u valjevskoj fabrici sa 1.400 zaposlenih , ODLUČILO JE da DANAS i pored  pika epidemije  korona virusa u Valjevu,  nastavi sa radom.

U onedeljak  13.aprila svi zaposleni su pozvani da dođu na posao.

Stav SSMS(Samostalni sindikat metalaca Srbije) upućen poslodavcu Upravi Hisense/Gorenje,je da se  početak rada odloži do 26.04.2020. godine, zaključno sa tim datumom, a rad otpočne 27.04.2020. godine zbog ulaska u period  vrhunca epidemije,najrizičnijeg za zaposlene.

Radnici su zabrinuti za  svoju bezbednost, uz napomenu da svako ko bude zaražen ili se zarazi, ima  pravo da protiv kompanije podnese tužbu nadležnom Sudu, zbog  neadekvatnog postupanja Poslodavca i dovođenja u situaciju da izgubi život.

Drugi bitan razlog je I policijski čas  i mogućnosti da  po prestanku policijskog časa radnici odlaze na posao, a po završetku posla u “kućni zatvor” što uskraćuje privatni život na štetu zaposlenog,

Rad u ovakvim okolnostima I  ograničenjima nije primeren, niti prioritetan istuču u   Sindikatu  navodeći da se pored preduzetih mera od strane poslodavca (dezinfekcija, maske I rukavice) jedan broj zaposlenih inficirao virusom COVID-19, te je tako doveden u situaciju da 28 dana mora da provede u javnim centrima za lečenje.

U Gorenju ima ima dovoljno zaštitne opreme, i a u fabrici dovoljno materijala za nastavak proizvodnje.

Rukovodstvo je posle samo pet dana od uvođenja  vanrednog stanja obustavilo proizvodnju u  svim svojim fabrikama u Evropi. 

Dodatna preventivna mera obustave proizvodnje je posledica  odgovorne politike  kineske  kompanija čvrsto rešene  da  na ovaj način zaštiti sačuva  zdravlje svih zaposlenih.

U Gorenju su od uvođena vanrednog stanja svi radnici u proizvodnji  imali u svakoj od  tri smene   tri para hiruških rukavica, i dezinfekciona sredstva za sebe i radnu površinu, U proizvodnji su koristili  svoje proizvodne  rukavice iz kompleta htz opreme.

Jedini dodatni problem ne od juče, u proizvodnoj hali je neregulisana, odnosno neadekvatna ventilacija.

U protekle tri nedelje bilo je dovoljno vremena da se proizvodne hale kancelarijski prostor i "menza" odnosno sve fabrike  kompanije Hisense Gorenje dezinfikuju i tako dodatno spreči i najmanja  mogućnost pojave i uticaj korone virusa.

Za očekivati je da i taj detalj bude ispoštovan. Pored dezinfekcije radnog prostora zaposlene može sačekati i merenje telesne temparature prilikom dolaska na radno mesto - u fabriku za proizvodnju rashladnih uređaja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas