Menu

zaglavlje

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO VALJEVSKI U KRALJEVU

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO …

Košarkaši Metalca, klub...

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, REPREZENTATIVCI SU PONOS KLUBA

SISTEM VK VALIS PREPOZNALA SRBIJA, …

Pored danas najorganizo...

U VALJEVU PRVO PA MUŠKO U 2020. GODINI, A DO BOŽIČA  ROĐENO 17 BEBA

U VALJEVU PRVO PA MUŠKO U 2020. GOD…

Od početka 2021. do naj...

ZAPALJENI BADNJACI DONEŠE SVETLOST  I VERU NOVOROĐENOG HRISTA,  LJUBAV I SLOGU

ZAPALJENI BADNJACI DONEŠE SVETLOST …

Srpska pravoslavna crkv...

BOŽIĆNA  ČESTITKA GRADONAČELNIKA VALJEVA LAZARA GOJKOVIĆA

BOŽIĆNA ČESTITKA GRADONAČELNIKA VA…

Danas je Badnji dan i uoč...

KEVIN DURANT SE POKLONIO KAPITENU SRBIJE MILOŠU TEODOSIĆU!

KEVIN DURANT SE POKLONIO KAPITENU S…

foto BC VIRTUS Košarkaška...

SREĆNA NOVA 2021. GODINA!

SREĆNA NOVA 2021. GODINA!

Hvala Vam što pratite M...

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA GAGIJA I RIKIJA

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA GAGIJA I RIKI…

Dva najmoćnija ratnika st...

NOVOGODIŠNJI POKLON VALISOVE MLADOSTI - KUP REGIONA OSVOJEN NA PETERCE!!

NOVOGODIŠNJI POKLON VALISOVE MLADOS…

U večeri finala Kupa Sr...

OLUJA JE VALJEVO OČISTILA NA DAN, LJUDIMA U AMANET DA MU VRATE ŽIVOT

OLUJA JE VALJEVO OČISTILA NA DAN, L…

  Nebo je prošle no...

Prev Next

SREĆNU, PLODNU I ZDRAVU NOVU 2021. GODINU VAM ŽELE

I ČESTITAJU BOŽIĆNE PRAZNIKE

SA ŽELJOM DA IH RADOSNO I U PORODIČNOM KRUGU DOČEKATE I OBELEŽITE.

NEIMARI I MENADŽMENT HK KRUŠIK VALJEVO

PRIPADNICI ORUŽANIH SNAGA RUSKE FEDERACIJE SVEČANO ISPRAĆENI IZ SRBIJE Featured

vosjka rusije

foto ministarstvo odbrane RS Svečani ispraćaj priređen je danas pripadnicima  Oružanih snaga Ruske Federacije na aerodromu heroj " Milenko Pavlović" u Batajnici.

Od 3. aprila 43 dana  pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije su svojim aktivnostima u medicinskom i ustanovama i vrtićima širom Srbije  pomogli srpskom narodu da se izbori  sa korana virusom na čemu im je Srbija bezgranično zahvalna.   

Ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je da su pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili veoma važan zadatak koji im je naložio njihov vrhovni komandant predsednik Rusije Vladimir Putin.

 "Zadatak je izvršen u skladu sa najboljom tradicijom ruske vojske, stručno i profesionalno. Radili ste posvećeno, odano, u prisnoj i najboljoj saradnji sa svojim kolegama iz Srbije. Ovu ocenu čuo je čitav svet, cela međunarodna zajednica, jer tako su vaš istrajni posao ovde u Srbiji ocenili naši predsednici u telefonskom razgovoru",rekao je ambasador Bocan-Harčenko istakavši da je ovom misijom ojačano prijateljstvo i bratstvo Rusije i Srbije.

"Tradicija prijateljstva i bratstva između Rusije i Srbije i  zajedničke borbe jača i sada kada se suočavaju sa nevidljivim izazovom.  Doprineli ste zaokretu situacije ovde u Srbiji, koja se okrenula na bolje. Najvažnije je što vi ste doneli još jednu jako vidljivu, snažnu i trajnu kariku u dugom lancu saradnje i veze između Rusije i Srbije. Velika zahvalnost izražavam ministru odbrane i srpskoj strani na gostoprimstvu", rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

General-major Mihail Černišov, koji predvodi ekspertski tim Oružanih snaga Ruske Federacije, je istakao da danas prvi združeni odred Oružanih snaga Ruske Federacije napušta “gostoprimljivu Republiku Srbiju”.

 "Zajedničkim naporima Vlade Srbije, Vojske Srbije i združenog odreda Oružanih snaga Ruske Federacije uspeli smo da prelomimo epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom. Uložili smo mnogo napora da izvršimo taj zadatak. Hvala svima vama za snagu i dušu koje ste uložili u izvršavanje ovog zadatka", poručio je general Černišov.

Ministaro dbrane  Aleksandar Vulin je poručio da su vrhovni komandanti dve zemlje  potvrdili još jednom vekovno prijateljstvo dva naroda, koja se nikada nisu razdvajala u dobru, ali su se još ređe razdvajali u zlu.

"Došli ste kad nam je bilo najteže. Srbija je je ima Rusiju uz sebe. Borili ste se, bili ste vredni, uporni, stručni" naglasio je ministar Vulin uveren da kada se bude pisala istorija naših dana, dolazak združenog odreda Oružanih snaga Ruske Federacije i njihova borba neće proći bez zahvalnog sećanja".

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković zahvalio je članovima ruskih timova u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i svoje na “izuzetnom profesionalizmu i uloženom naporu u borbi protiv Kovid-19” i dodao da su “svojim angažovanjem, stručnošću i besprekornim izvršavanjem zadataka pokazali da ruske vojnike i starešine s pravom krase najlepše vojničke osobine”.

"Ruski timovi su tokom boravka u našoj zemlji sarađivali sa pripadnicima ABHO Vojske Srbije i zajednički se borili protiv nevidljivog neprijatelja. Ova iskustva mogu biti od neprocenjivog značaja za obe strane, a vaši i naši pripadnici su za kratko vreme dostigli visok nivo usaglašenosti", rekao je general Cvetković i naglasio da su svi zadaci izvršeni na vreme, da je zajedničko angažovanje doprinelo unapređenju operativnih sposobnosti i kapaciteta za zajedničko izvršavanje zadataka u složenom okruženju.

Ukupno 11 ruskih aviona IL-76 su dovezli u Srbiju sa medicinskim ekspertIma i pripadnicima ABHO Ruske armije dovezli su  specijalna sredstva, u upotrebi samo kada  neprijatelj koristi  oružje za masovno uništenje (nuklearno, hemijsko ili biološko oružje). Reč je o univerzalnom višenamenskom sredstvu aerosolne dezinfekcije - KDA, koje neutrališe bio-patogene u unutrašnjosti zgrade, bolnice ili kasarne i služi za dezinfekciju spoljne sredine kada je u pitanju čišćenje vozila i sredstava individualne zaštite.

Pripadnici ABHO Ruske armije tri puta su delovali u Valjevu i jednom u Ljigu.

VA Rusi SO VA KAMIONI 6 4

VA RUSI I DR MILOSAV

va Rusi 8

„Orlan“ je najsavremenija verzija ovog vozila Čitav kompleks se nalazi na šasiji kamiona KamAZ-53501. Sredstvo je u naoružanje uvedeno 2015. godine. Njegov kapacitet dezinfekcije iznosi oko 90 kvadratnih metara prostora u jednoj minuti. Zahvaljujući svojim gabaritima „Orlan“ bez problema staje u vojno-transportni avion IL-76.foto TANJUG

rusija orlan april maj srbija

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas