Menu

zaglavlje

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PENDRECI,  U JOVANJI KOLO,A POLICIJSKI ČAS OD PETKA !?

7JUL 202O: U BEOGRADU SUZAVAC I PEN…

Na ivanjdanskoj noći 7....

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IMA LI SPASA VALJEVU!?

ŽESTOKO SNS POLITIKANSTVO U FSS, IM…

Kampanja FSS i dodela fud...

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA PODIJUMU TRKE NA UŠĆU

NIKA RATKOVIĆ PONOVO SA ZLATOM NA P…

Na drumskom Kupu Srbije...

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "POJELI" SKORO TREĆINU SEZONE KUPANJA U U SRC PETNICA

KORONA I KASNI DOLAZAK LETA "P…

Tek 1.jula, sa mesec dana...

POLA VEKA OD ODLASKA  VALJEVCA BOBE MILOVANOVIĆA BESMRTNOG GOSPODARA ČOVEKOLJUBLJA I BICIKLIZMA

POLA VEKA OD ODLASKA VALJEVCA BOBE…

Pre 50 godina 4.jula 1970...

VALISU(2006)  FINALE ŠAMPIONATA SRBIJE A VALJEVU SLEDEĆA SEZONA

VALISU(2006) FINALE ŠAMPIONATA SRB…

Dok gledamo silovanje zdr...

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC SE ČASNO OPROSTIO OD TITULE U LOZNICI

I PORED NOVE KRAĐE ŠAMPION METALAC …

Valjevski Metalac je veče...

STUDENTSKO NE ODLUCI  O ZATVARANJU STUDENTSKIH DOMOVA U BEOGRADU

STUDENTSKO NE ODLUCI O ZATVARANJU …

foto renne19711 tviterV...

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI  FUDBAL, OSLOBODI VALJEVO ŠTETOČINE  MILANA  MILINOVIĆA!

VUČIĆU ZA POČETAK NAM VRATI FUDBAL…

Najplaćnije Udruženje g...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

PADA ODLUKA RSS O PROŠIRENJU SVIH RUKOMETNIH LIGA Featured

arkus skupstina 21 5 2020foto ARKUS   Nakon višečasovne rasprave u kojoj su učešće uzeli klubovi i rukovodstvo saveza, doneta je odluka da klubovi ARKUS lige ne prihvataju odluku UO Rukometnog saveza Srbije o proširenju lige sa 14 na 16 klubova

"Odluka Skupštine ARKUS lige će biti prosleđena Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije od koga se traži preispitivanje odluke o proširenju lige uz obrazložen stav svih klubova" stoji u saopštenju objavljne na ARKUS sajtu.

Bombastično  imenovanje Tonija Đerone za selektora rukometne reprezentacije Srbije nije gurnulo pod tepih mora se reći sramnu odluku UO RSS da se ponište prvenstva, a sve lige prošire za dva člana.

Na skupštinskom zasedanju  Asocijacije rukometnih klubova Superlige (ARKUS) klubovi su dvotrećinskom većinom rekli NE odluci UO RSS,zatražili da sve ostane po starom jer ionako očajnu Super ligu Srbije besmileno je širiti.

Današnjem zasedanju  predohodile su ostavke predsednika UO ARHUS lige i predsednika  Vojvodine Milana Đukića na  članstvo u UO, a isti potez  povukao je predsednik pančevačkog Dinama Stojan Radanović, rezigniran odlukom da se liga poništi, Zvezda ne ispadne. a Pančevcima uskrati titula jer do kraja lige ostalo je samo jedno kolo.

Kršenje Statut,  gde jasni piše da se sistem takmičenja menja dve godine unapred je osnov za moju ostavku u UP RSS je ratlog ostavke  Stojana  Radanovića.

U ARKUS ligi podsećaju na to da su bili za poništenje prvenstva, da niko ne bude proglašen za prvaka i da nema ispadanja iz lige. I da to važi i za niže lige.

UO RSS je odlučio da svaku ligu proširi za dva člana. Još prošlog petka su iz ARKUS lige poručili da imaju dve opcije: da zbog odluke UO RSS promene svoj statut ili da takmičenje vrate Savezu. Videćemo šta će odlučiti klubovi.

Članovi  ARKUS lige su: Vojvodina, Metaloplastika, Dinamo, Železničar, Partizan, Novi Pazar, Dubočica, Rudar, Spartak, Šamot, Kikinda, Obilić, Proleter i Crvena zvezda. Podsetimo, Vojvodina i Metaloplastika nisu igrali u Superligi jer su učestvovali u SEHA ligi. Tek u plej-ofu za prvaka priključili bi se Dinamu, Železničaru, Partizanu i Novom Pazaru. Ali sve je prekinuto 15. marta.

Asocijacija rukometnih klubova Super lige (ARKUS) osnovana je 2019. godine.
Po prvi put su se klubovi organizovali, osnovali svoju asocijaciju i registrovali kao posebno pravno lice. Rukometni savez Srbije je vođenje lige poverio ARKUS-u i taj potez se smatra pozitivnim iskorakom po ugledu na rukometno najrazvijenije zemlje.Prvi predsednik ARKUSa je bio Milan Đukić iz Novog Sada, koji i dalje obavllja tu dužnost. Organi ARKUSa su Skupština, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sekretar.Organi ARKUS lige su Direktor lige, Pomoćnik direktora lige za sudijska pitanja, Marketing menadžer.

  Opcija UO RSS da za popunu svih liga može konkurisati svako ko uplati od 400.000 do 20.000 dinara, zavisno od ranga u kome bi se u baražu borio da igra, je na udaru.

Klubovi koji bi u da igraju baraž treba da se izjasne do 26.maja za koju ligu konkurišu, i naravno da uplate kotizaciju.

Valjevski ženski rukometni klub Metalac u trenutku prekida prvi u Prvoj ligi - Centar je već uplatio kotizaciju  od 100.000 dinara za baraž koji vodi u Super B ligu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas