Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVSKI ŠNEL ŠTRASE SADA PO CENI OD 158 MILIONA EURA POČINJE DA SE GRADI 17.JUNA Featured

snel strasefoto Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Srbije         Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Srbije, JP "Putevi Srbije" i kompanija "Čajna Šandong" potpisali su danas komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, kojim će Valjevo biti povezano sa auto-putem "Miloš Veliki"i regulaciji reke Kolubare.

Ugovor su potpisali mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, direktor "Puteva  Srbije" Zoran Drobnjak i direktorom kompanije "Čajna Šandong" u Beogradu Džang Đančao. Potpisivanju je prisustvovala je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilimetara, a početak radova planiran je za 17. juni.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja, a deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor "Putevi Srbije", a radove će izvoditi kineska kompanija "Čajna Šandong",u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem "Miloš Veliki"i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat. Izvor BETA nije objavila kad je planiran završetak radova.

CENA RASTE KAO PEČURKE POSLE KIŠE!

A još  1.decembra 2016. godine Aleksandar Vučić je prilikom posete fabrici Gorenje  infpormisao Valjevke i Valjevce   da će  biti gradjene brze trake -  šnel štrase  Popučke-Nepričava.

Prilikom posete Divčibarama u decembru 2019. godine predsednik Vučić je  najavio skori početak radova, ali bez preciznog datuma

Pre današnjeg potpisivanja komercijalnog ugovora  ministarka Mihajlovoć je u januaru 2020. najavila  da martu počinje izgradnja brz saobraćajnice koja će spojiti Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki.

Projekat predviđa da 17 kilometara brzih traka, posle izlaska iz Valjeva, idu novom trasom do lajkovačke petlje i auto-puta.

Polovinom aprila(20.04.2018)  Vlada  Republike Srbije  donela odluku da gradi brzu saobraćajnicu sa četiri trake od Valjeva do auto-puta na Koridoru 11.

Radovi bi mogli da počnu već 2019. godine, najavila je TADA ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović i potvrdila kada bude gotova od Valjeva do Beograda će se stizati za 45 minuta.

Mihajlović je potvdila da je doneta odluka da se pravi brza saobraćajnica i zamolila Saobraćajni institut CIP, koji pravi generali projekat koji je već prošao i reviziju, da nastavi dalje da radi projektno tehničku dokumentaciju. Novca za dokumentaciju ima i biće završena do kraja 2018. godine.

„U toku 2018. videćemo kako ćemo finansirati izgradnju  saobraćajnice i procenjuje se da će koštati između 50 i 60 miliona evra. Mislim da postoji mogućnost da je finansiramo iz budžeta, ali i druge mogućnosti. U 2019. znaćemo  na koji način finansiramo izgradnju saobraćajnice i ako počnemo da je gradimo 2019. biće gotova  za dve i po do najviše tri godine”

Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović je rekao da će saobraćajnica biti duga 17 kilometara.

Grad Valjevo se na Koridor 11 priključuje preko saobraćajnice-državnog puta I B reda Loznica-Valjevo-Ćelije. Generalni projekat i prethodnu studiju opravdanosti uradio je CIP 2012. godine.

Generalni projekat predvideo je izmeštanje državnog puta IB reda br. 27, Loznica-Valjevo-Lazarevac, u dužini od oko 17 km, gde bi se izgradio put sa 4 trake, za brzinu od 100 km/h.

Predložena je trasa koja ide desnom stranom postojećeg puta, pruge i reke Kolubare (od Valjeva ka Lajkovcu). Put sa četiri trake bi se priključivao na Koridor 11 kod Lajkovca (petlje Lajkovac). Takođe je projektovano 2,8 km devijacija lokalnih puteva, koje bi se ulivale u novu saobraćajnicu.Cena izrade kompletne projektno-tehničke dokumentacije 251,7 miliona  bez PDV-a.

Svedoci smo šta se desilo od Vučićeve najave u Gorenju o gradnji  šnel štrase od Popučaka do Nepričave do danas.

U toku naredne nedelje, nezvanično 17.juna, lično od predsednika SR Srbije i SNS,  saznaćemo konačno kada će biti zavšen 20-ak kilometara brze saobraćajnice-šnel štrase veze Valjeva sa auto-putem Miloš Veliki.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas