Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PORAZI ŠTO NE BOLE, USPEH RUKOMETAŠICA, VEČERAS(19,00) KREĆE VK VALIS Featured

1KKM PIROT PRE

Očekivano protiv "korona"  Vojvodine, opstala u KLS zahvaljujći pandemiji  korona virusa, a sada silno pojačane, Metalac nije imao šanse u SPENS-u.  "Lale" su slavile u Novom Sadu preubedljivo 92:66 (21:15, 16:15, 29:14, 27:22) u trećem kolu KLS.

Dve startne pobede bile su razlog za potajni optimizam da se mnogostruko jači rival može pobediti. Metalac se držao do poluvremena, ali bez šuta spolja, i tanku odbranu poraz je bio neminovan.

Metalac je šutirao  katastrofalno za tri poena(25:3), promašio 10 od 23 bacanja, izgubio bitku u skoku (31:43), zabeležio samo 8 u odnosu na 26 asistencija Novosađana.

Jednostavno bila je to utakmica za zaborav, a takvih će sigurno još biti jer preko noći se ne može do velikih uspeha.

Uzrok ubedljiviog poraza krije se u činjenici da je Metalac formirao tim pred početak lige, i da je normalno da posle dve teške utakmice i dve velike pobede( Dinamik i Pirot) ekipa jednostavno "zariba".
Gaćeša i Bjelica sa po 14 poena, Beslać i Marić po 13, Savić sa12 koševa i 11 skokova i 6 asistencija  bili su najzapaženij kod pobednika..
Radomirović je ubacio  18 poena i ostvario 5 skokova, Paunović 15, Pašajlić 10, Mehić 8, Slobodan Jovanović 7, a Luka Jovanović 4 koša. Za rad i trud  su nagrađeni prvom minutima  na terenu Nemanja Janković i Danilo Medenica, dok je  Uroš Đokić je posle debija protiv Dinamika zabeležio i prvi koš u dresu Metalca.

Sledi utakmica godine da Dunavom,ekipom bez pobede u Valjevu.

Ne treba zaboraviti cilj kluba, da Metalac "samo" opstane, a sve drugo je uspeh iznad očekivanja.

Metalac je pre samo mesec dana bio pred gašenjem  i nestankom. Par nedelje u odnosu na proteklu sezonu kada je u još težiim okolnostima izborena Super liga, je formiran tim. a i sinoć ekipa nije bila kompletna. Metalac  je konačno posle toliko godina počeo da živi i radi svih 365 dana, a ne kao u minule dve  sezone od oktobra 2019. do polovine marta.

VALIS DEBITUJE U PRVOJ A LIGI(NEDELJA 19h), TAŠ POBEDIO VALJEVO

Na premijeri u SRC Petnica početak je pripao izabranicima Jove Sarafimovića ( 2:0) da bi Taš serijom 5:1 rešili prvu četvtinu, za nagoveštaj i da su došli po bodove. Stojanović na startu drugog kvartala vraća nadu(4:5) ali odbrana Valjeva nema rešenja za  Baucala, pa Taš ponovo stiče prednost od 3 golai (7:4). Sledi minjaturu  Luke Gligorijevića i Valjevo smanjuje na 6:7, a na  početku 3/4 centar domaćina Talaja postiže gol za 7:7. Reagujue odbrana Taša, a u napadu D. Janjić i  Baucalo Tašu vraćaju prednost, da bi A. Janjić novim golom za 11:8 potvrdio trijumf  Beograđana.

Sudijski par iz Novog Sada Piljić-Kiš je zaslužio ako ne kupanje  ono bar polivanje vodom. Ničim izazvani stavili su se na stranu gostiju, večeras u bazenu bolji tim. Na sreću sve je prošlo bez i najmanjeg incidenta. 

VALJEVO - TAŠ 12:17 (3:5, 3:2, 2:3, 4:7)

SRC "Petnica". Sudije Piljić i Kiš iz Novog Sada. Isključenja: Valjevo 6, Taš 7. Peterci: Valjevo 2 (1), Taš 5 (5). Igrano sa ograničenim brojem navijača.

VALjEVO: S.Ristić, Petković 3, Jovanović, N.Marinković, Stojanović 1, I.Ristić, Radanović 1, L. Gligorijević 3, Konatar 2, Talaja 1, Stojančić 1, Avramović, Rakić i Milošević. Trener: Jova Serafimović
TAŠ: M.Marinković, Petković, Urošević 2, A.Janjić 1, D.Janjić 6, Radovanović, Trifunović, Radojčić, M.Janjić 2, Marijanović, Jovanić, Jevremović, Drobnjak, Baucalo 6. Trener: Ljubenović

U sledećem kolu Valjevo igra na Novom Beogradu, a rivali su Šapićevi NBG Vukovi

Nedeljno veče obeležiće i derbi, do marta žetokih rivala za titulu u Prvoj A ligi, VK Valis i VK Zrenjanin. Valjevci su pobedili u oba meča u minuloj sezoni. Poželimo im da i u Prvoj A ligi nastave  po starom. Derbi na žalost bez publike je u 19 sati u SRC Petnica.

PAZOVČANI BOLJI OD OK VA 014

Očekivano valjevski odbojkaši su ponovo izgubili  u za ovaj tim VA 014 prejakoj  Prvoj ligi Srbije. Posle poraza u Paraćina u Valjevu je slavilo Jedinstvo iz Stare Pazove 3:1 (25:20, 25:18: 23:25, 25:21).

U sudaru eks Superligaša iskuniji gosti su znalački kaznili nejake Valjevce, kadre da samo najave iznenadjene osvajanjem trećeg seta. Pazovčani su u meču odluke ponovo zaigrali na potrebnom nivou i trijumf im nije izmakao. U sezoni borbe za goli život, i sa dugovima preko glave, OK VA 014 u .3 kolu ide u vruć teren u Veliko Gradište.

ŽRK VALJEVO SE IGRALO SA LOZNICOM SLEDI MEČ GODINE!

U trećoj sezoni juriša u viši rang na premijeri  u hali sportova "15.septembar"  ŽRK METALAC 2015 deklasirao tanku Loznicu 37:26(18:9). Posle neuspeha u baražu i poraza od novog Super B ligaša Crvene zvezde, cilj je da se u trećem pokušaju konačno izadje iz "beton" lige. Prilika za potvrdu visoko postavljenog cilja  se ukazuje narednog vikenda. ŽRK Metalac čeka Radnički u Beogradu.

Pobeda  ili  remi donose mir i spokojstvo u sezoni novih izazova, ali  i imeparativa da se konačno izadje na viši nivo. Poraz bi samo doneo nevolje, i opterećenje, koje nikome  ne prija.

U LESKOVCU PLIVAČIMA VALISA 12 MEDALJA

Valis Leskovac 10 2020

na 10. plivačkom miting "Leskovački pobednik" u konkurenciji 18 klubova i 344 plivača  "Valis" je nastupio sa sedam plivača i  osvojio 12 medalja.
Najmlađa Maša Radojević je  najbolja u svojoj kategoriji, na  50m slobono i 50m leđno, dok je u disciplini 50m prsno bila druga.
Anja Radojević je bila apsolutno najbolja u disciplini 100m leđno, dok je u disciplini 50m leđno osvojila srebrnu medalju. Vuk Tešanović  je pobedio  u svojoj kategoriji na 50m delfin, a 100m delfin i 50m slobodno stigao do bronze. Milica Ristić je pobedila na  100m slobodno, a  na 50m delfin je bila treća. Ognjen Dašković  je na 100m leđno osvojio srebro, a Jana Tomašević bronzu na 100m delfin.
"Posle  duže pauze ovo je  prvi zvaničan nastup naših plivača. Većina je isplivala lične rekorde. Nadaamo se da će  državnog i regionalnog prvenstva zadržati nivo forme" kaže Vladimir Bošković sportski direktor Valisa.

.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas