Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC MORA DA IGRA PO CENU ZDRAVLJA I ŽIVOTA! Featured

kkm pandemija 28 11 20

KK Metalac posle dvonedeljnog lokauta se vratio treninzima. Iako su svi igrači "negativni" ekipa još uvek nije kompletirana. Pojedini igrači su kasnije osetili  simptome korona virusa, i posle naknadnih testiranja su upućeni u kućnu izolaciju.

I u takvoj situaciji MORA DA IGRA jer "pravila su pravila"!

Nameće se samo jedno pitanje, IMA LI ŠTA VREDNIJE OD ZDRAVLJA?

Nij jedno takmičenje NE MOŽE DA BUDE VAŽNIJE od ŽIVOTA!

Treninzi svih klubova u valjevskoj hali sportova 15.septembar su skraćeni na po 60 minuta,  pre  podne i uveče, tako da se radni dan završava u 21 sat.

Većina igrača pozitivnih na korona virus prilikom testiranja, posle medicinskog tretmana i izolacije, ponovo su testirani. Iako su rezultati testova negativni momci  osećaju  zamor i iscrpljenost.

Već pet dana treniraju   izuzetno niskim intenzitetom. Zdravlje je na prvom mestu, a tek posle dolazi na red košarka, svesni i odgovorni su u Metalcu izazova i težine zadatka pred kojim se svi nalazimo.

Otuda čudi besmislena odluka KLS da neizostavno što pre MORAJU da budu odigrane zaostale utakmice.  Metalac ih već nanizao ČETIRI!

U sredu 9.decembra  MORAĆE   DA ODIGRAJU zaostali meč 7.kola sa Radničkim u Kragujevcu.

Utakmica je prvobitno bila predviđena  za 6.novembar, ali je usledilo odlaganje na zahtev Kragujevčana zbog pozitivnih igrača Radničkog na korana virus.

I pre neodigrane utakmice sa Radničkim počele su muke valjevskog kluba.

Paunović  zbog glavobolje nije bilo u timu 30.oktobra  protiv  Zlatibora u Valjevu.  Ispostavilo se da je bio pozitivan na kovid-19.

Bio je to početak nevolja.

Jedan po jedan počeli su da ispadaju iz koloseka iostali igrači. Usledio 14-odnevni prekid  svih aktivnosti. Tek 25. novembra, momci su počeli ponovo da treniraju. Zavisno od isteka dvonedeljne izolacije broj igrača na treninzima je rastao, ali ekipa je i dalje nekompletna, i daleko od takmičarskih zahteva i forme.

Igranje  po svaku cenu,  i  očigledno  ugrožavanja zdravlja ne ide nikome u prilog, tim pre što svakodnevno raste broj zaraženih koronom u većini klubova.

Od korona virusa prošle srede je preminuo posle grčevite dvadesetodnevne borbe nekadašnji košarkaš Metalca i Kolubare, do smrti predsednik  prvoligaša iz Lazarevca, rođeni Valjevac  Boban Sinđelić(53).

Možda će se zdrav razum ipak preovladati.

Rešenje je prekid TAKMIČENJA U  KLS dok ne prođe treći pik prvog, ali prvi pik trećeg talasa  virusa korona, kako li ga već zovu.

Pauza  minimum  kraja 2020. godine je NEMINOVNOST!.

Ove godine iako je redosled klubova bio poznat nije odigrano poslednje kolo ABA-1 lige i završnica istog takmičenja, po ugledu na Evroligu i Evokup. Takođe se nije igrala ni srpska Super liga.

Nameće se se jedino logično pitanje:

Zašto KLS mora da se igra po cenu života i smrti!?

Proleće i leto 2021.godine  su rešenje  za ODLAGANJA u novembru, decembru, a bude li potrebe i u januaru i februaru naredne godine.

Metalac je do sada odigrao  6 utakmica,  dva puta je pobedio svoje rivale. U Valjevo prvog decembarskog vikenda stiže  Napredak iz Aleksinca, u druge srede u decembru 9.decembra igra prvi u nizu zaostalih mečeva sa Radničkim u Kragujevcu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas