Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VANVREMENSKI VALIS SE NE SME PODCENITI, NI ŠTETOČINA MAZITI ! Featured

1valis 2003 25 1 21 kup petn

Klub sa tradicijom od "samo" tri decenije, danas lider Prve, a sutra u eliti srpskog  vaterpolo sporta, sa selekcijama za ponos,je neopravdano podcenjen. VK VALIS danas  ima ČETIRI selekcije  na završnim klupskim smotrama, i još dve na putu da se  domognu finalnih turnira Kupa Srbije. Najbolji od svih, JEDINI gradum  ranga kao i KK Metalac ostao je na osnovu  kriterjumima  Komisije za predlaganje sredstava za delatanost u svetu sporta  daleko iza prepovlašćenih.

Valis  dominira u mlađim kategorijama, sa letnjim olimpijskim bazenom, od septembra do maja pod balonom.  Danas u Valisu igraju ČETIRI JUNIORSKA RPEZENTATIVCA SRBIJE. Naravno reč je o momcima iz Valjeva i beogradske "aždaje" su već bacile oko, da nam ih otmu.

U januaru za Valis nema predaha. Svakog vikenda  "vidre" se takmiče i pobeđuju, ma gde igrali, u Nišu, Kragujevcu, Šapcu, Kruševcu, Beogradu, Novom Sadu, i naravno u svojoj Petnici. I sve to košta klub i roditelje.

Protekle subote  i nedelje borili su se u Kupu Srbije u Valjevu i u Nišu.

Valisovci  rođenje 2003. demonstrirali su dominatorski kvalitet. Snagu  Valisa su oseteli  Subotičani, partizanovci i naravno zvezdaši.

Ovi poslednji su se posebno "proslavili". Poraz od 8:11 ih je baš zaboleo. Poželili   da  pesnicama i glavama, jer bejzbol palica nije bilo u blizini da pokažu da na šta su spremni kad izgube. Na sreću bilo je dovoljno hladnih glava, da smire usijane lobanje i spreče  incident. I pored  dva slomljena zuba pobednika, na kraju nije izostalo  prijateljsko rukovanje, a bilo je i jagnjetine. Pobedila  je  ljubav prema vaterpolu i naravno Valisu i Zvezdi. Posebno je prijala domaća sa žigom Kovačević.

Već narednog vikenda u "Slanoj bari"  na periferiji Novog Sada sledi  novo polufinale Kupa Srbije  za generaciju 2004. i mladje. Valisovce čekaju neuništvi Partizan, Banjica i domaćin Vojvodina. Da li treba posebno isticati da je finale domet Valisa.

Nešto mlađe dečake rođene 2006. u Nišu  nije zaustavio poraz od gradskog rivala,  VK Valjevo, posle 0:6 konačnih  6:9.  Pobedili su u meču odluke Šapčane 9:6 i evo ih sa pobeđenima u polufinalu Kupa Srbije.

1valis nis 2006

Stručni rad, odlazak na takmičenja, kotizacija, ponovo ističem  se plaća.

Po predlogu komisije  za sport Vailis  je ostao na 4,6 miliona, što je realno dovoljno za pokrivanje  najvećeg dela takmičenja do kraja sezone, odnosno do juna 2021. Šta ćemo za jesen pitaju se u Valisu

Budžet za sport je smanjen pa povećan, ali je  očigledno nedovoljan da ispuni svoju svrhu, a to je prvom mestu, finansiranje omladinskog sporta gde je Valis donimantan, i školskog  sporta organizovan na način da bude u funkciji sporta, a ne pravdanja novca.

  Pored svih apsurda klub koji jedino nude programe, za dijabole treba da inkasira preko 3 miliona dinara!?

Predsednik famozne komisije je inače alfa i omega, olus trener u  klubu što bode svima oči.

Sve je  za ljude, slano, slatko, gorko, ljuto... ali  i dalje je najnepritniji osećaj kad se pomenu ljudi što vode fudbalskog mutanta FK BK 2014.

Čelnici devastiranog  FK BK 2014 posle bačenih, da li 200, i koje milionče više ili manje zar je to bitno, kao što nije bitno što tamo neka menjstrim tv stanica naplaćuje prenose utakmica, danima cvile i zapomažu.

"Ne možemo izdržati godinu 2021.  sa 10.700,  a sa 20 miliona ćemo preživeti",

U 2020. 14 miliona od grada, bez naknadnih rebalansa, za 19 prvenstvenih utakmica, od toga 10 u Valjevu  nije bilo dovoljno da mutant vrati dugove ugašene Stare dame iz Parka Pećinai.

Štetočina javno kaza da su treneri i igrači podmireni.

Samo 10 "stranaca" 8 igrača i 2 trenera više nisu na platnom spisku.  

Zbog svega što su radili protiv fudbala Skupština kluba, ne  ova naravno, pod hitno mora da  razreši   Milana Milinovića i Boru Radojičića  bilo kakve funkcije u fudbalu.

 Razloga za smenu pomenutih lica i raspuštanje kvazi Skupštine  mutanta nazvanog FK BK 2014  je previše.

Pored rezulata, nema ih na vidiku godinama, valjevska javnost više neće da sluša niestine i  pravdanje za javašluk, bahatost i licemerije štetočine i parazita. Prebacivanje odgovornosti  na  nevidljivog i nepostojećeg krivca postalo je besmisleno.

Samo jedan u nizu primera sve govori.

Niko iole odgovoran nikada  se  ne bi usudip da  izgovari  notornu neistinu.

Jedna od poslednjih je da  vožnja  busom fudbalera do Bogatića, Gruže, Uba, Lajkovca, G. Milanovca, Aranđelovca, Arilja, Tutina...  košta 100.000  dinara ponaosob za svaku od pemenutih destinacija. Nema matematike koja će doći do pomenute cifre, ako se zna da bus na 100 km potroši 20 litara goriva !

Umesto  odgovornosti za decenijski zločin i fdubalski "gencid" u  Valjeva, danas će fudbalerima još uvek mutanta   biti servirano spremljeno  kukavičije jaje.

Milan Milinović  može da kaže šta god poželi u tv stanici na Užičkom putu, gde sam sebi postavlja  pitanja i  na njih odgovara, što jedino i zna,  da radi kad je tema fudbal i naravni on. Zaboravlja samo da su svi videli odavno da je u baronminhauzenskoj  partiji šaha pala  zastavica. Matrani gubitnik to ne vidi,i rad je da  i dalje  vuče poteze.

Milinović igra svoj "fudbalski tango  smrti" i na sebi svojstven način bi da kupi  još  malo vremena kako bio a ostao iz "ljubavi"m  u fudbalu još malo.

Sad je plasirao priču o  dugu kluba, koga danas  nema.nastalom  krajem prošlog veka. Na kraju  2020. ga  je procenio na  7-8 miliona,  i rad je da ga baš on  vraća.

Zaboravlja da je  sve dugove za proteklih godina od kako "mazi" kasicu pasicu samo  kirija  od objekta   u Knez Miloševoj i "Bulevaru" mogla otplatiti.

 Posebna priča je  stan u zgradi do nefudbalske  kafane. Odlazeći sekretar moraće da ga vrati stvarnom vlasniku, Gradu Valjevu, ili klubu  čim ponovo oživi FK Budućnost.

Danas su predsednik i  pp  zakazali  sastanak sa igračima ispod zapadne  tribine stadiona Krušik.

U svom stilu  neodgovorno, bezobzirno,  drsko  i  politkantski pokušaće da govorom o teškom vremenu ponude priču da  oni rade odgovorno, a da su drugi krivi  što  klub ima samo 10 milona od Grada, i da neće sa toliko novca moći da preživi.

Zaboravljaju samo da igrači  dobro znaju s kim imaju posla,  i šta su namere tandema.

A vest da je novu opremu već kupio neko ko stvarno voli fudbal, i želi da ga vrati ponovo Valjevu,   posebno žulja sazivače današnjeg sastanka.

Dan D je pred nama. Doćiče kao i ovaj sneg jutros.

Morali bi da ga prepoznaju i momci koji će igrati narednog proleća za klub  iz Valjeva u Trećoj  ligi Srbije.

A kada je reč opet o  novcu, za kraj samo podsećanje.

U sezoni pred gašenje Krušika i   Budućnosti i formiranje mutanta 2014. na čelu Stare dame je bio  Milinović, a Krušik je  vodio Radovan Terzić.

Budućnost je tavorila i zoni, a Krušik  je izborio opstanak sa 3 miliona dinara!

Danas  je sa tri puta i još malo preko toga malo!

Čovek  od znanja, autorieta, i naravno nezavistan od svake  vlasti je tu.

Vreme trange frange šarlatana, Berluskonija u pokušaju i  štetočina curi.

Dan promena  i dah  neumitnog nestanka  luzera je  stigao.

Pojavili su se konačno sposobni da peuzme klub, i ličnim primerom i delima vrate  život Staroj dami iz Parka Pećina, a Krušiku  fabrički klub.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas