Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VATERPOLISTI VALISA VICEŠAMPIONI U KUPU SRBIJE ISPISALI NOVU STRANICU ISTORIJE VALJEVSKOG SPORTA Featured

vk valis kg kup 2 0foto Ceca Vujić  Posle klupske šampionske krune prvaka Srbije boksera Metalca, takođe zlatnih mladih rukometaša Metalca, i osvojenog šampionata   u SR Jugoslaviji, dva vicešampionska trona BK Metalac, stigao je treći bal.

Vaterpoli klub Valis je vicešampion KUPA SRBIJE !

Mladi Valjevci, Valis je isključivo čine momci iz našeg grada, što je poseban fenomen,  u  konkurenciji mladih - seniora U-20 postigli su istorijski uspeh u Kragujevcu.

vk valis kg bazen kup 21

foto Ceca Vujić Biti bolji od šest finalista Kupa Srbije i izgubiti časno u finalu od osvajača Kupa domaćina Radničkog u Kragujevcu je uspeh kakav nikada niko nije ostvario od kada se vaterpolo  igra u Valjevu.

Uspeh dobija posebno na značaju, ako se zna da Valis trenira  i igra pod balonom u SRC Petnica. Svi drugi imaju nemerljivo bolje uslove za rad, a druge ekipe su selektirale igrače iz Srbije i iz bivših YU Republika.

Od sinoć i sa peharom pobednika Kupa za mlade i uslovima za rad kao niko u Srbiji Radnički je perjanica srpskog vaterpolo sporta. Kragujevac je Univerzieteski centar, a Grad Kragujevac za VK Radnički izdvaja SAMO 20 PUTA VIŠE OD VALJEVA. "Čuvena po lošim odlukama komisija se  "istakla" o ve godine,  sa dodelom sramnih 4,5 milina dinara   VK Valis!

Pravila igre se moraju  menjati i mesto se mora pronaći  za odogovorno lice za sport u gradskoj Vladi, naravno za ljude iz struke iz  bazičnih sportova, i novinara.

NARODNE PARE  MORAJU BITI USMERENE NA ŠKOLSKI SPOT,  I DECU GRADA  VALJEVA, a ne štetočine i parazite.

Valjevci su finalnom turniru Kupa  igrali sa ekipom skoro tri godine  mlađom od ostalih rivala.

Pokazali su da mogu više od prefavorizovanih rivala iz Zrenjanina, Subotice, i naravno Beograda..

Istorijski uspeh potpisuju: Bogdan Milovanović, Jovan Mitrović, Filip Dobrisavljević, Stefan Arsenović, Stefan Milinović, Bogdan i Matija Gavrilović, Stefan Vujić,  Aleksandar Kovačević, Petar Stanić, Boris Ičagić, Luka Ikasović, Matija Milovanović i trener Stevan Nonković.

vk valis kup srb kg 2

Posebne zasluge  pripadaju  predsedniku dr Nebojši Stojakoviću, zatim Saši Simiću, Ceci Vujić...

Ipak da se ne zavaravamo,  pre svih faktor x su  roditelji divnih momaka čija ljubav i odanost nemaju granice.

 Vaterpolisti Radničkog pobednici su Kupa Srbije posle pobede u finalu protiv  Valis 13:4. Treća je Crvena zvezda bolja od Starog grada 9:3. Peti su Vukovi uspešniji protivi Banjice 10:7 dok je Proleter sedmi posle trijumfa nad  Spartakom18:2.
REZULTATI:

 "A" grupa, prvo kolo:Crvena zvezda – Spartak Prozivka 19:2, Radnički - NBG Vukovi 15:5.

Drugo kolo: Spartak Prozivka – Radnički 0:31, Crvena zvezda - NBG Vukovi 6:5. Treće kolo: NBG Vukovi - Spartak Prozivka 27:6, Radnički - Crvena zvezda 11:3. Plasman: Radnički 9, Crvena zvezda 6, NBG Vukovi 3, Spartak Prozivka 0.

"B" grupa: prvo kolo: Proleter - Valis 11:12, Banjica - Stari grad 8:9. Drugo kolo: Valis – Banjica 11:6, Stari grad – Proleter 12:6. Treće kolo: Valis - Stari Grad 8:7, Banjica - Proleter 15:7. Plasman: Valis 9. Stari grad i 6, Banjica 3, Proleter 0.

KRAGUJEVAC OD 211. IMA SVOJ DOM SPORTOVA IZGRAĐEN ZA 500 MILIONA DINARA!

Kragujevčani su svoj sanj dosanjali krajem 2011. kada je velelepni  sportski objekat, zatvoren bazen   svečano otvorila tadašnja ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

Valja podsetiti da je baš ona Valjevcima u to vreme poručila da im ne treba "grandiozna" hala sportova i zatvoren bazen, jer imaju otvoren u Petnici. Ustvrdila je da je Valjevu dovoljan će im biti "hodnik" u Tehničkoj školi "Milica Pavlović - Dara" pretvoren u plivalište. U Kolubarskom okrugu danas zatvoren bazen imaju Ub i Lajkovac, a otvoren  Oečina i Lijg, odnosno Vrujci.

Bazen u Kragujevcu je olimpijskih dimenzija – 50×25 metara, površine 5.700 kvadrata u osnovi.

bazen kg

Školjka bazena je od prohroma i kao takva jedinstvena u Srbiji, a u izvedbi italijanske kompanije "Myrtha Pools" . Čuvena kompanija „Siemens“ uradila je kompletnu opremu. Objekat ima tribinu sa 320 mesta, svoj kafić, teretanu, garderober...

vk radnički gradski bazen

Izgradnja bazena koštala je oko 500.000.000 dinara( evro je bio 114 dinara), a sredstva su obezbedili grad Kragujevac i država Srbija u okviru projekta podrške domaćoj građevinskoj industriji.

Valjevski političari su  posle plaćenog generalnog projekta za halu sportova sa bazenom(1997.godine),  ustanovili da su temelji  "truli". Napravljen je novi projekat, struka kaže "kutija za cipele". Reč je  objektu nazvan Arena Valjevo, ne sa 5060 već sa   5080 mesta. Za neupućene Arena može biti samo objekat sa više od 10.000 mesta. O "ekspertima" beogardskim dovoljno.

Zidaće se Sporstko poslovni centar, jer treba za budućnost deci, Valjevkama i  Valjevcima. I ne sme biti kao do sada samo u interesu dnevne politike, već po svim standardima planiranja, projektovanja, izgradnje  objekta   maksimalne  funkcionalnosti.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas