Menu

zaglavlje

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KROVU EVROPE!

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KR…

Leta 2021. godine  ...

IN MEMORIAM DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

IN MEMORIAM DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

foto: Starsport©Velikan...

15.SEPTEMBAR PONOVO PRAZNIK VALJEVA, OD DANAS I DRŽAVE!

15.SEPTEMBAR PONOVO PRAZNIK VALJEVA…

  Više od šest &nbs...

U MIONICI POTPISAN PRVI SPORAZUM U OKRUGU O SARADNJI SA PREDUZETNICIMA

U MIONICI POTPISAN PRVI SPORAZUM U …

U Mionici je potpisan S...

NOVE MEDALJA ZA AERO KLUB VALJEVO I BUĐENJE JEDRILIČARSTVA

NOVE MEDALJA ZA AERO KLUB VALJEVO I…

Septembar što traje&nbs...

MIONICA - SRPSKA MONCA, VODEĆA VAROŠ SPORTSKE I SVAKE DRUGE VAROŠKE SRBIJE!

MIONICA - SRPSKA MONCA, VODEĆA VARO…

Kad imaš vlast narodnu ...

NOLE U NEDELJU  IGRA NAJBITNIJI MEČ U ISTORIJI TENISKOG SPORTA!

NOLE U NEDELJU IGRA NAJBITNIJI MEČ…

  Nole svetski, a&n...

NA USEKOVANJE 1.MEMORIJALNI BOKS TURNIR "SLOBODAN LAZIĆ - DULE CIMER"

NA USEKOVANJE 1.MEMORIJALNI BOKS TU…

  Valjevo decenijam...

NOLE POČISTIO RIMSKOG “ĆEKIĆARA”, SLEDE SAŠA I DANULUŠKA PA 21. GREND SLEM

NOLE POČISTIO RIMSKOG “ĆEKIĆARA”, S…

Jutrošnji peti trijumf&...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PANDEMIJA, UDVORIŠTVO, VOZOVI DOLAZE I ODLAZE, I NARAVNO ŠTETOČINA I FUDBAL Featured

VA SO CRVENA 1

Poslednja nedelja pre odlazak zime i kalendarski dolazak proleća donela na zemlji kao  i na nebu svekolike sadržaje.

Pandemija traje, juče sneg, jutros Sunce, a zaduženi za vremensku prognozu tvrde, nove  padavine slade.

Neda se zima, neda se pandemija, steže ponovo  kao i lane obruč oko oko svega što se zove  život i normalnost, osim izgleda samo za privilegovane  na Zlatiboru, Kopaioniku...

 Gondole i Crvene jabuke mogu da voze i pevaju, a "mali" muzičari ugostiitelji,  frizeri, cvećari,  prodavci svega što se ne jede  mogu da se "slikaju".

Na Gradskom trgu u Valjevu čuju se stidljivo  da  im je preko glave državne brige i  sprečavanja  ljude da rade i da žive od svog rada, pa koliko god to bilo "opasno po život".

Boli ljude selektivna primena epidemioloških mera  zbog epidemije koronavirusa, u trajanju  od godinu dana sa efektom da se  nerada umire.  Mali privrednici  shodno  prirodi posla  su kontaktu sa ljudima   a shodno merama i naredbama su sankcionisani. Ne rade, dok se  obaveze - porezi, doprinosi, kirije, računi za komunalije,  plate radnicima  gomilaju.

Bole ljude što nekima dozvoljeno sve, a većini ništa i zato  naglas pitaju: "Kako to da izvor zaraze nisu   Boža Vreća, Crvene jabuke, pune gondole,  veletrgovine, fabrike, autobusi vozovi,  a  kafane kafići i restorani, fizerski saloni, farbare, gvožđare ... su "zarazni". 

Ljudi traže samo jedno, da rade  uz  poštovanje mera da u objektima bude  manje ljudi.

Traže jasno i glasno da   država otpiše sve dugove  nastale neradom, i da se  prekine praksa dvosturkih stadarda, da u koroni više ne može vašar u Jovanji, puna Roda, u drugim gradovima, "ludila" u Lidlu  i sličnim megamarketima. Ljudina je preko glave privilegovanih stranih trgovinskih lanaca bez korone.

U gomili loših vesti  i brojki bez kraja dobra je vest da će država pomoći nezaposlenima.

A nasuprot ne malim problemima, i saznanjima šta na s sve ćeka jučerašnje skupštinsko zasedanje predsedvnika građana donelo nam je i listu zaslužnih u 2020. godini.

Proglašeni su dobitnici godišnje nagrade Grada Valjeva. Ukupno 15  nagrađenih pojedinaca i kolektiva su nagrađeni ,  a dodeljene su i dve specijalne nagrade.

 Odbornici Skupštine grada usvojili su  predlog gradske Komisije o dobitnicima najznačajnijeg priznanja Valjeva koje se dodeljuje za Dan grada, 20. mart.  

Laureat u oblasti obrazovanja i vaspitanja je Veljko Ćirović, profesor matematike; u oblasti stvaralaštva i dostignuća učenika i studenata su  nagrade su  pripale  Mariji Obradović, učenici, i Andrei Kabić, studentkinji. Klub Ars je nagrađen za oblast  zaštite životne sredine,  a u  oblasti medicine i brige o zdravlju  nagrađene su  dr Snežana Arsenijević,  specijalista infektologije i dr Branki Antić,  specijalista Opšte medicine, direktor Doma zdravlja Valjevo.

 U  oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrade su pripale u Udruženju roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zagrljaj" Valjevo i Gabrijela Šipoš, predsednica Udruženja Građana za pomoć i podršku osobama sa autizmom.

 U  oblasti humanost  nagrađeni su   Vladimir Dimitrijević, glavni tehničar kućnog lečenja u Domu zdravlja Valjevo i koordinator vakcinalnog punkta u vreme Covid-19 i Tim Kovid ambulante – odsek za testiranje: Ognjen Andrić, Kristina Radovanović, Milena Matić, Saša Janić, Dragica Savić i Vladimir Đorđević.

 Za dostginuća u umetnosti i kulturi nagrađena je Valjevska kulturna mreža VAKUM; kao i  čuvari tradicije valjevskog kraja Dragoman Medulović- Proka, koreograf, i Rade Obradović, majstor za izradu frula i dvojnica.

 U oblast sporta, neprkosnoven je  Veterpolo klubu "Valis",  i košarašaki sudija i učesnik polomaratona i trijatlona Dejan Mizdrak.

 Specijalne nagrade dodeljene su, za životno delo, posthumno Episkopu valjevskom Milutinu i Valjevskoj gimnaziji za afirmaciju grada.

Pristuglo je 48 predloga za deset oblasti,  a za oblast privreda, poljoprivreda, nauke i pronalazaštva i za dostignuća iz arhitekture nije bilo predloga, dok  nagrada nije dodeljena nagrada u  oblasti informisanje i društvenog angažovanje, jer jedini kandidat po  mišljneu  Komisije nije zaslužio priznanje.

Dr Zorica Jocić predsednica Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva je u obrazloženju odluka kazala da su nagrade  dodeljene u godini pandemije kronoavirusa, i da su zato i nagrade pripale zaslužnima i u borbi protiv pandemije kao i da je Komisija  predlog ngrađenih dostavila Skupštini grada na konačno usvajanje.

Odbornici  i gradonačelnik Lazar Gojković čestitali su dobitnicima nagrade. Zbog pandemije koronavirusa, umesto 20. marta na Dan grada "uručenje zasluženih nagrada sačekaće neko bolje vreme, kada će biti organizovana svečanost".

Naravno čestitke laueatima, ali slika i prilika celokupnog stanja u državi su kultura i sport.

 OSTAVKE I ESTRADIZACIJA,  VALJEVO DŽEZ FESTA

Svesni da vlast  u Valjevu  podržava estradizaciju Džez festa Predsednik Saveta Valjevo Jazz Festa Aleksandar Urošević i član Saveta Miodrag Pešić podneli su ostavke.

"Novo gradsko rukovodstvo nije podržalo  koncept da Džez festival bude poznat isključivo po vrhunskom programu i vrhunskoj džez muzici, već je prihvatilo  "estradizaciju i komercijalizaciju Džez festivala" čime se ruši koncept i tradicija duga 36 godina koliko traje Valjevo Jazz Fest".

Predlog da  Ivan Teofilović bude umetnički direktor Festivala, nisu podržali gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za kulturu Nenad Patijarević, pa će umetnički direktor biti Milan Đurđević

Prema Pravilniku, umetničkog direktora Valjevo Jazz Festa predlaže Savet festivala?!

Valjevski  Jazz Fest očigledno nije  iznad  svakog pojednca. Predlog  da se pored postojećeg organizacionog, osnuje i umetnički Savet festivala sa jasnim načelima i definisanim načinima donošenja odluka  od najboljeg interesa za festival nije  naišao na razumevanje. Nema  nas više u  Savetu festivala, kategoričan je Urošević, rezigniran da im je umesto Đurđevića, bio je  umetnički direktor Festivala pre dve godine,  preno član Gradskog veća Patijarević da Milan, neće  tu vrstu organizacije!

Uroševićeva i Pešićeva ostavka su  potpuno nebitne,  jer svoj zadatak   čuvanja  unapređenje Jazz Festa sa tradicijom dugom 36 godina očigledno poznat širom sveta, očigledno je da ne mogu da izvrše.

 " U  Savet smo  ušli  iz  čiste iskrene ideje, da se  napravi  balans, da ovaj festival ostane umetnički festival, Od  365 dana neka 363 dana bude estrade, ali neka makar dva ili tri dana bude umetničke muzike. Nismo za  koncept estradizacije.  "Treš"  kultura upropašćava generacije",kategoričanje Urošević

 Ivan Teofilović podseća da je  jak festival  će za nekoliko  godina  biti poznat isključivo po vrhunskom programu i vrhunskoj muzici, a ne po "zvezdama koje svi znaju" koje za jednu svirku uzmu 10.000 evra i nestanu. Pančevački festival se ugasio čim je nestalo para, potsetio je Teofilović i zaključio da  je razlika između   džeza, popa, roka... ogromna.

Miodrag Pešić nema dilemu jer kako reče nikada nije bio bio među onima koji su putovali nekim vozovima, odlazili, dolazili, prolazili…

SVET SPORTA  RUŠE   ŠTETOČINE I  PANDEMIJA

Posvećenost, ljubav, rad, talenat, sreća,  stručanost, a ne diletanti su preduslovo svij preduslvga u sportu.

Sport je surov, i traži isključivo odricanje i gladijatorstvo. Ko to ranije shvati uspeće.

Fudbal je sport broj 1, ma kakav bio i ko u njemu  bio i ma šta uglavnom loše radio.

U "Bugojnu" valjevskom Iskra zaiskrila i pobedila Trlićane.

Rang tek peti po redu,a naroda oko igrališta"malo" taman za jednu svadbarsku šatru,

Ipak manje  nego u "Pioniru" ili Palati sportova na Novom Beogradu.

Nema sile koja će ljudima uskratiti da rade ono što vole i osećaju.

Čula se graja i u Tutinu dan ranije, pored oranice od terena. "Graničari" su se srčano  borili, a sreća ih je pogledala kad ih društvo Valjevaca ponovo u ruhu "Stare dame" častilo sa dva nerealizivana zicera.

Poneljničko mazanje blatom dece nevidljivom rukom Milana Milinovića, Andre, Alje i naravno "ćuj ba Đure" je poslednji mig za govnjivu motku i ćišćenje štetočina.

Na sreću 2:2 sa Radničkim će ostati zakucano, ma koliko se petopukovci  kleli da Stupar nije mogao da igra.

Dva žuta kartona nikada nisu mogla biti sankcionasa istovremenom suspenzijom za seniore i juniore A tek glupost sa dvomsečnom suspenzcijom Stuara dostiže nivo morbidnisti teoretčara zavere.

U ponedeljak isklkučen u utakmici omldinaca Radničkog  i "Stare dame" Banković zbog direktnig crvenog kartona, je sasvim druga priča i danas će moći samo sa tribina da gleda svije drugove protiv Takova od 14,30 u Parku Pećina.

Ali ne obezbediiti treneru sa profi licencom, i stažom  superligaškim, čak u vreme "besparice" možda i 10-ak puta jeftinijem od kragujevačkih komunalaca, papir da može da vodi ekipu je dilentantizam ravan odiotluku. 

Na sreću izbegnuti ponedeljnički scenario 0:3, ne lišava odgovornosti za stanje u fiudbalu nikoga.

I zato  nema više opravadanja za: Nije niko hteo da preuzme klub, pa će biti kao i do sada".

E Lazare Gojkoviću neće moći više baš tako!

Zora  je svanula, dogorela je sveća, potrošeni su svi krediti, a onih 10,5 miliona i plus je koje nevidljivo milionče od  kirija Milan Milinović neće moći više da troši po svom ćefu.

Spiskao je za 10-ak godina sve što je mogao.

Kuka kukavac da duguje za struju.

Duguje on za 10-ak  godina uništavanja  valjevskog fudbala mnogo više i zato mora netragom nestati iz valjevskog fudbala, sa svim zakonom predviđenim konsenkvencama.

A, vi deco danas u svom Parku Pečina igrajte za sebe, za Staru damu, našu Budućnost,  i sve one što još misli da fudbal u Valjevu nije umro.

Pobedite, druge vam nema, jer fudbal ne može propasti!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas