Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

RK "NAREDNA SEZONA" NA RASKRSNICI, A ORK METALAC JOŠ U IGRI Featured

lopta rukomet

Iako je tek početak aprila za ženski rukomet i pored pobede protiv budućeg Super B ligaša Radničkog sezona je praktično završena, nova u  nizu bez ostvarenog cilja. Valjevski muški rukomet je u neuporedivo jačoj konkurenciji i dalje u igri za baraž, i viši rang. Desi li se biće to tek briga za ORK Metalac sa preskromnim finansijama i za Prvu ligu Centar.  

ŽRK Metalac 2015 je posle katastrofalnih rezulata u 2021. konačno bljesnuo. Golom Jelice Mijailović u poslednoj sekundi valjevski tim naneo je prvi poraz u sezoni neprikosnovenom  lideru  Prve lige Centar Radničkom 24:23. "Krstašice" inače "privatna" priča  par sportskih  fanatika, do te mere "zaluđenih"  rukometom da klub ima  10-ak ženskih i muških mlađih selekcija organizovanih i sjajno vođenih, ambiciozan je da za pet godina igra Ligu šampiona, ali se "okliznuo"  (ne)očekivano u hali sportova 15.septembar.

Kada postoji  motiv  i pobednička  energija  pored osnovnog preduslova, a to je danas novac i klub nema finansijskih problema, sve drugo pada u vodu, i odmah prestaje da "žulja".

ŽRK Metalac 2015 je  u meču sa Radničkim potvrdio  nesumnjivi   kvalitet. Zašto je u 2021, prosuto 5 od  6 mogućih bodova na startu, krivci nisu sigurno  "klizav pod",  toliko puta prozivane sudije, manjak  termina, i naravno korona, bogu hvala zaobišla je ŽRK Metalac, i još koja "nevidljiva" sila.

Valjevski tim je zatajio u Loznici(28:29), a u Valjevu  glatko izgubio od Kosmaja(27:32), a bod je uzeo čak i drugi tim Medicinara (26:26).

Pitanje  za neuspehe i raspad igre ide zna se na čiju adresumora biti upućeno.  Kada ekipa ne igra na nivou svojih mogućnosti, odgovornost  je na upravi, da to prepozna i reaguje.

Reakcije nije bilo, i ŽRK Metalac i dalje ostaje tim za "narednu sezonu", a za neuspehe što verovatno ponovo slede, već će se pronaći uzrok i opravdanje. U preostalih  5 kola utakmica, u ligi, samo sa 14 kola, u Valjevo dolaze Hazena  i ORK Loznica, a  na gostavanjima Studenstkom gradu, Radničlkom, Kosmaju, i Medicinaru 2. Mosurovićeva  i drugarice  teško da mogu do čuda viđenog u nedelju, pa baraž  i san zvani  Super B lige i ove 2021. godine, po svoj prilici ostaje  nedosanjan .

Gajići i Novokmeti prst na čelo, krediti su potrošeni, neodbranjvo se ne da braniti. Najavaljvnih rezultata nema,  ženska rukometna priča i dalje  nije ono što biste želeli da bude!

rukomet lopta 3ORK METALAC  KRENUO, DALEKO JE SUNCE

Muški ruukometni Metalac je odigrao  je 13 od 26 utakmica u Prvoj ligi Centar. Ovogodišnji porazi u Rakovici i Obrenovcu sva je prilika da su izbacili Valjevce, da baš tako Valjevce, jer za bodove se bore isključivo Valjevci, iz trke za prvo mesto.

Za drugo i baraž ima nade, ali tu je Loznica  jesenas kadra da iščupa bod u Valjevu, a  trenutno u suficitu dva boda.  Sa šabačkom dvojkom kolosa možda bi se moglo  do višeg ranga, ali  šta ćeš tamo  kada finansijski daleko moćniji Ub u Super B ligi ima samo dva boda.

Najvažnije je da je ORK Metalac konačno ponovo "progledao".

Stigla je i televizija, za sada samo za gledanje u klupskom "raju". Da bi privukao pažnju tv publike potrebna su istrajnost, igra  i igrači. Iskorak je dileme nema napravljen. Naredni je rad na stvaranju ponovo sopstvenog  podmlatka, i to odmah čim  nestane  zla i pošasti, što bi da uništi planetu.

Srbi navikli da mogu protiv svih, ali ne i protiv  neprijatelja i izdajnika u sopstvenim redovima,  odoleće i koroni, a da pri tom ne pitaju za cenu.

Baš tako i ORK Metalac sam rešava svoju sudbinu na terenu u 2021.godini.

Ishod sezone odlučiće  dva derbija.  Prvi za nedelju dana sa liderom na Novom Beogradu, a zatim i gostovanje u Loznici. Pobede donose borbu za vrh, a ne bude li ih, male su šanse da će i 10 pobeda u preostalim mečevima  biti dovoljno za drugo mesto i baraž.

Uspeh je preko potreban, za nastavak "buđenja" muškog rukometa, i zato valja zasukati rukave, malo se večeras (18 sati)  oznojiti protiv nejakog Beograda(hala sportova 15.septembar), a zatim spremiti koliko je moguće bolje i napasti lidera za nedelju dana na Novom Beogradu, trenutno sa prenodnošću  od 6 bodova, ali i utakmicom više.

Valja igrati,  boriti se, a  samo malo sreće i izboriti za uspeh dostojan renomea, kluba višedecenijske tradicije i uspeha za poštovanje

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas