Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

UBU KRUNA, A U VALJEVO JE MRAK SAMO NOĆU! Featured

ub ok 13 4 5 samp

"Ubljanke" su  petom meču  finala plej ofa  nacionalnog šampionata stigle do prve titule  u istoriji danas Grada sporta. 

ok ub 2021 1

foto fb Grad Valjevo, tek 10-15  PUTA brojniji  od  Uba  se ne predaje. Ima stručne ljude,  svoju i decu Srbije i  čuda neviđena nas čekaju.

Bilbord  u centru Valjeva na  za Valjevce uvek "Centralu" sija i po danu i po mraku  podseća,   prestonica  srpske ženske odbojke je Ub.

ub sampion1

U svom  "Bersiju" Ub i Tent su  odigrali  spektakularni peti meč finala plej ofa!

Nove šampionke smenile su na tronu, stare, rezultat  isti kao i po broju pobeda i finalu pleja 3:2  sve govori. Dva sata lavovske borbe, iznedrile su nove šampionke,a prekoreti i  neizvesnost  su bili samo mala potvrda magije odbojkaškog sporta.

ok ub tent igra

Nove kraljice srpske klupske odbojke će na  jesen   možda i u Ligu šampiona.

Ambicioznom gradonačelniku i rodonačelniku odbojkaške priče Darku Glišiću, ma kako zvučalo nelogično na ruku je išla pandemija. Uspeo  uz pomoć proverenih  odbojkaških saradnika  da okupi vrsne  igračice  trenutno bez angažmana u inostranstvu. Uspeh  Uba je nova  velika promocija odbojke, do juče varošice,  a danas prestonice  srpske odbojke.

ub tron

Razlog da budu ponosni  Valjevci i Valjevke je  bombarderka Ljilja Ranković, u svojoj riznici titula šampiona države, od Pariza preko Beograda do Uba, ukupno peta.

Sa  Ivanom Miljkovićem u liku   Jelene Vulin,  neprelaznim  tornjevima na mreži Aleksandrom Gligorić i Sofijom Medić,  te Sanjom Trivunović ... Valjevka je nosila  je Ub do prve titule, posle lane, osvojenja nacionanog Kupa lane.

Kapiten Tenta   Jelene Lazić- Osečanka  i Valjevka Ana Mitrović perjanice su Tenta,  sada samo vicešampiona, ali sa ostalom mlađarijom su ponos kluba i grada na ušću Kolubare u Savu.

tent ok 13 4 fin 5

Otuda ne čudi vatromet i topao doček  po povratku sa ubske majstorice.

A pobednice Kupa su Lajkovčanče sa svojim Žikom i Valjevcima  Majom i Tabakom. Samo da se zna!

1zelja kup 21 3 vb

A novokomponani "eksperti"  u valjevskom  svetu ženske odbojke, neprevaziđene neznalice i haračlije, kukaju  na sav glas šta bi tek oni postigli da su im Valjevke  sve na jednom  mestu.

Od prodavaca magle, sakupljača članarina, miljenika gradskog budežta, odbojkaških barona Minhauzena drugo se i ne očekuje.

Pričekaćemo  još dok  ne dođe vreme da valjevske kraljice odbojke preuzmu stvar u svoje ruke. Imena Tanje Grbić, Ljilje Ranković, Ane Lazarević, Maje Savić, i najmlađih  Jelene Lazić i Ane  Mitrović  su nada  za bolje sutra valjevske ženske odbojke.

Doćiće i taj dan !

Ipak  mladost  Valjeva u sveopštoj besparici  "grmi" i čisti mrak  što sa davio  nad valjevski svet sporta

VK Valis  dima za ponos mlađe selekcije. U Prvoj Ligi rutinski je savladan u Petnici na Beograd, sledi put u Kruševac, u sklopu prirpema za baraž. Posle Uskrsa nastavlja se pohod  na Super ligu Srbije.

vk valis 17 4 21 bgd

Rival je  Stari grad. Potrebno je  razumevanje  gradske vlasti.

Umesto  najavljenog  za 5.maj  skidanje balona u SRC  Petnica, valja odložiti  za 10.maj. Dan posle Dana pobede nadamo se doneće i plasmana naših vaterpolista u najviši rang ovog sporta u državi.

KK Metalac je sa mlađarijom zabeležio 12 pobeda u KLS, neregelarnoj  samo iz jednog jedinog  razloga!

kkm ue ja 1 aa

KK Metalac  i većina članova KLS si bili prinuđeni da  od oktobra da 13.aprila,  dva meseca budu  u lok autu, zbog pozitivnih igrača  na Korona virus. Odigrali su poslednjih osam utakmica  za 23 dana!

Ligu podsećamo čini  16 klubova,a dva će morati da lete u Drugu ligu.

Samo da se zna  Pirot i Aleskinac  su potrebni  srpsko košarci, a trenutno su ispod crte. Bili su i lane  pa su opstali  Vojvodina i OKK Beograd.

Još jednom, tek, završena sezona bila je neregularnija od prehodne! 

Naš Metalac kad se rešavalo sudbina osptanka bio je  na visini zadatka.

Momci su bili su nadomak trijumfa  čak i protiv šampiona zenunske Mladosti. U tv prenosu srpska košarkaša javnost se mogla  uveriti kako igra Metalac  sa mladićima od 20 godina u timu bez ijednog  Amerikanca, Nigerijca, Senegalca, Kamerunca, Australijanca...

Metalac  je konačno posle 2 decenije ponovo slobodan klub,  sa Vladimirom Đokićem, najboljim trenerom u državi i regionu.

VLADA DJ 1

Apetiti rastu, za naredne sezone,  domet je stepenik više, sve do drugog takmičenja na Starom kontinentu, Evrokupa.

A,nekome se  sve ovo ne dopada. Zaludni kritizeri  zveče, . samo kao šuplja kanta. Povratka na staro nema i nikada više neće biti. Bilo i nikada  više se ne ponovilo!

Ukoliko se i u košarci  ne dogodi fudbal,  i Super Liga Evrope.  biće naše Valjevo ponovo na košarkaškoj mapi Evrope kao i u proleće 2015.

A do tada se valja  boriti i izboriti  za mnogo što šta. Za početak  Elanove konstrukcije, i "malo"  bolju rasvetu, pored već najavljenih stolica u hali sportova 15.septembar. Pre i posle valja biti istrajan u borbi za "eskpertima".

Valja sprečiti pored lepotice iz 1998. Sportsko poslovnog centra sa zatvorenim bazenom. gradnju "dvodelnog objekta".

Spratne hale sportova za salom za balet, a pored nje kongresnog  centra, i apartmana...  i u centru grada "ukupanog" parkinga, kao i   najnoviju ludost, umišljenih eksperata, gradnju obdaništa gde mu nije mesto!

O uspesima još mlađih i malo starijih tek ćemo pisati jer Bogu hvala, povoda ima !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas