Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U LOZNICI ŠANSA RUKOMETAŠA METALCA ZA NEŠTO VIŠE Featured

ork m nbgd

Posle neočekivanih poraza u Rakovici i u Obrenovcu od Radničkog, te od Beograda u Valjevu rukometaši Metalca su podigli formu i sa 4 uzastopne pobede ponovo duvaju za vrat  Sinđeliću, lideru Prve lige-Centar.

Sinđelić je  trenutno u suficitu 3 boda,  ima i meč manje, dok Loznica i Novi Beograd dele drugu poziciju sa bodom manje.

Izabranici Dragomira Ćaćića neočekivano su izgubili  u Valjevu od Beograda, ekipe iz donjeg dela.  Klub iz prestonice danas je sigurno primer svima. Najorganizovaniji  u državi. Finansiran   od grada Beograda do nivoa da sredstvima iz budžeta  može  samo da pokriju korišćenje adekvatnih školskih sala i  sportskih dvorana, ima više muških i ženskih selekcija od svih iz "kruga begradske dvojke" zajedno.

E baš ta mlađarija, inače najstarija muška selekcija Beograda slavila je u Valjevu 27:25.

Šokantni poraz imao je za posledicu  veleobrt  u glavama valjevskih rukometaša. Odigrali su utamicu sezone, i  pregazili  u gostima, u tom trenutku lidera Novi Beograd 32:25 za potvrdu  neospornog  kvaliteta i novi povratak u  boj  za nešto više.

Da li trebe isticati po ko zna koji put da ORK Metalac nije adekvatno ispoštovan dodeljenim sredstvima grada Valjeva.   

Trijumf u prestonici pokazao je da ekipa sastavljena isključivo od momaka iz Valjeva, a predvođena maestralnim čuvarom mreže Đerićem, kad je u punom treningu, i kad spremna ulaze u meč, lako hvata pobednički ritam,  i energiju preko potrebnu za uspeh. Posle demoliranja i svrgavanja lidera, u naletu su usledile su nove tri  pobede (Rekreativo, Akademija Lečić i Partizan-2) za potvrdu da kad se hoće, a ima ko i se čime, nije teško  daleko dobaciti.

Pred gostovanje u Loznici i utakmicu sezone 8.maja  valja takođe podsetiti.

ORK Metalac jesenas se mučio sa Loznicom  u hali sportova 15.septembar. Uspeo je da stigne samo do boda. Lozničani imaju  dobar tim pokriven na svim pozicijama, "bombardere", ali i nedovoljno brze igrače.  Nemaju problem sa "donjim domom", ali ih nema nigde kada igraju sa vodećima, što potvrđuju i porazi u  derbijama sa Sinđelićem  i Novim Beogradom.

 Pobednik narednog komšijskog derbija u "Lagatoru" biće korak  bliže Super B lige, a poraženi  neće morati da razmišlja  o opstanku u Trećoj ligi, grupa Centar.

Jasno je kao dan, da ORK Metalac ima ponovo šansu za nešto više.

Budu  li  pre svega  odbrana na potrebnom nivou, i stvore li se uslovi za ubitačne kontre, biće i lepih vesti iz Loznice. Oba tima dobro znaju koliki je ulog u meču Loznica-ORK Metalac. Za  poraženog više neće biti prilike za popravni, a pobedniku se smeši plasman u viši rang.

Posle derbija u Loznici uslediće i dvomeč u Valjevaca i u Beogradu sa  Sinđelićem, ali tome, tek ako bude povoda.

ork m ngd kraj

Vreme  škole rukometa konačno  se vraća, a početak informacija, gde,  od kada i s kim, zlata vredi.

orkm skola r

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas