Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALIS JAČI OD OLUJE NA DUNAVU, SUTRA U ELITU SLEĆE Featured

VK VAL 1 STARI GRAD 10 7

Oluja sinoć na Dunavu, a na plivalištu "Milana Gale Muškatirović" smešetenom podno svodova" SRC 25.maj, čije  za čudo ime opstaje, desio se potop. U prvom meču  plej auta za mesto u Super ligi Srbije, najkvaliteni  rang vaterpolo sporta Valis je pobedio ekipu Starog grada 10:7, i sutra u 19 časova u SRC „Petnica“, sigurno je neće propustiti istorijsku šansu da se domogne elite.

Navijači i uprava za poštovanje Ispili su po kriglu piva i razmenivši prve utiske posle najvaženije pobede u istoriji VK Valis i valjevskog vaterpolo sporta morali su da beže. Nebo je poslalo olujni vetar da rastera Valjevce i upozori ih da je tek pola posla završeno.

A u bazenu posle havarije mlađanog sastava Partizana i pete pobede zaredom Zvezde Crvene, ovoga puta druge u plej-ofu od 14:2, u uslovoma preskromne organizacije, krenuo je okršaj plej-auta.

Sam početak je pripao robusnom domaćinu. Već u prvom napadu Barbarez trese mrežu Veljka Đerkovića ne sluteći da je to poslednje vođstvo njegove ekipe. Sledi rafal Stanića Lobova i Mitrovića, za potvrdu da Valis ima oružje i razarajuću municiju da sruši starogradsku tvrđavu. Sa dva ekspresna gola Andreja Šofranac nadgrađuje odbrane ispostaviće se na kraju najboljeg pojedinca u redovima domaćina golmana Mihaila i Ivanovića, ali Petar Stanić vraća Valis na +1. Što prvi kvartal ide u "nulu" zaslužan je Đorđe Stanić, strelac 4-og gola za Stari Grad. U drugoj ćetvrtini oba golmana su "spustila zavesu" posebno Veljko Đerković koji postaje noćna mora Beograđanima. Mikael Metodiev sa centarske pozicije trese mrežu Ivanovića, za najavu oluje u 3. kvartalu. Sergej Lobov "ubica" golmana cepa mrežu domaćina, a Metodiev donosi Valisu rekordnih +3(7:4). Slede poslednji trzaji presingom i ubitačnom odbranom iskidanih izabranika Branka Pekovića, u očajanju posegeim i za brutaliti startovima u pokušaju da spase što se spasti ne može. Luka Šofranac konačno probija odbranu Valisa, a Stefan Arsenović vraća +3(8:5). Za tračak nade se pobrinuo Aleksandar Vasić.Protivnik je konačno na "dnu bazena" posle projektil Aleksandra Čavića i Aleksandra Kovačevića za vođstvo Valisa 10:6. Nadigrani Stari Grad preko Andreja Šofranca na kraju  uspeva samo da ublaži poraz 7:10.

Kada je trebalo pokazati zube Sergej Lobov je znao da se odbrani od "ajkula" sa Dunava. Njegov primer sledili su i saigrači, posebno mladji u meču za pamćenje.

Beogradska "oluja" je arhivirana.

"Danas je mali predah, sutra spremamo "cunami" i "zemljotres". Sve je u našim rukama. Hladne glave čekamo Stari Grad, da overimo trijumf kraj Dunava", obećava novi spektakl u petak u 19 sati u SRC Petnica Veljko Đerković jedan od junaka velike  pobede Valisa u Beogradu.

VK VAL S GRAD 10 7

STARI GRAD VALIS 7:10(4:4, 0:1,2:3, 1:2)

SRC „25.maj plivalište Milan Gale Muškatirovi“. Sudije: Milović i Virijević. Isključenja: Stari grad 8, Valis 13. Peterci: Stari grad 1 (1)

STARI GRAD: Ivanović(14 odbrana), Popović, A.Šofranac 2(1), Stanić 1, L.Šofranac 1, Spasić, Barbarez 1, Gajić 1(1), Giri, Sekulić, Đorić, Vasić 1, Ilić, Muniz. Trener: Branko Peković.

VALIS: Đerković(15 odbrana), Mitrović 1, Čavić 1, Lobov 2, Arsenović 1, Dobrisavljević, Gavrilović , Metodiev 2, Vujić, Kovačević 1, Stanić 2, Ičagić, Milovanović, Milovanović. Treneri: Goloskoković i Ivanović

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas