Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OD VALISA VALJEVU SUPER LIGA, A ZA UZVRAT ZATVOREN BAZEN I NOVAC ZA VALJEVSKU DECU Featured

 vk valis stari grad

Vaterpolo klub Valis je u SRC Petnica drugim uzastopnim trijumfom u plej-autu protiv Starog Grada 12:11( u prvom je bilo 10:7)izborio plasman u elitu srpskog klupskog vaterpolo sporta.

Uspeh je direktna poruka vlasti u Srbiji da Gradu Valjeva treba zatvoren bazen, i pažnja  dostojna mladih i kluba kakav danas Valis, sa plejadom svoje valjevske dece.

Do najvećeg uspeha  kluba sa istorijim od  1987, do danas, zanimljvo je  aktuelni predsednik dr Nebojša Stojaković je bio akter prvog zvaničnog meča meča u Nišu, do  najznačanije pobede moralo se izgarati  do poslednjeg trena, žestokog okršaja  u SRC Petnica.

Momci sa  vidrom u grbu kluba od 1993.godine, imali su u drugom meču plej - auta novog  rivala. Stari Grad je pokazao lice Superligaša, nije bio ni senka razbijenog tima u Beogradu.

Trebalo je vremena na da se Valjevci adaptiraju sada beogradske "ajkule", ali i na na kriterjim suđenja. Prvi gol su primili sa dva igrača manje.

Kada su konačno prokinuli, oslobodili se treme i početne nervoze, prodisali su i poveli prvi put sa 3:2.

Minimalac je  sačuvan do kraja, ali iz mnogo muka i nadljudskih napora.

Dva neiskoriščena  peterca, Čavić je pogodio prečku,   drugi je posle odbrane  Mihajla Ivanovića izvođač Aca Kovačević ipak pretvorio  u gol, su potvrdila da pritisak i breme odgovornosti čine svoje.  Neverovatni propusti u   napadu i neskorišćene "mrtve šanse" nisu pokelebali Valisovce.

Posle 8:8 na kraju trećeg kvartala, Valis golovima Metodieva, Čavića i Kovačevića ide na 11:9. Za  Stari Grad nema predaje i 18 sekundi pre kraja, Đorić donosi  11:11. Najiskusniji Sergej Lobov preuzima odgovornost, u 11 sekundi poslednjeg napada šutira  pod prečku Ivanovića. Lopta celim obimom prelazi zamišljenu gol liniju i vraća se u teren. Na sreću sudiji nije promakao najbitniji detalj na utakmici i Valis vodi 12:11. Bila to sam najava najluđe završnice verovatno do sada nikada viđene na plivalištu u Petnici. Stari Grad za  7,5 sekundi  traži put do  remija, i šanse da petarcima izbori majstoricu u Beogradu 15.maja.

Na kraju 0,7 sekundi pre isteka regularnih 32 minuta igre, gosti imaju korner.  Ubačenu loptu na drugoj stativi Luka Šofranac uspeva da dodirne, ali ulazak u mrežu sprečava Veljko Đerković, odbranom  karijere.

Čim se oglasila sirena sa zapisničkog stola,  aktiviran je gejzir radosti u bazenu za slavlje malobrojnih pristalica Valisa na tribini. Ulazak u elitu je obeležen skromno, ali za slavlje ubek ima vremena.

Iako je bilo varnica tokom meča, zbog psovanja sudije Popović iz Starog Grada  je morao na tribine, gosti su bacili u bazen čvrst predmet na valjevske vateroliste tokom tajm auta, na kraju se sve završilo u čestitkom poraženih pobednicima.

Iz filijale Zvezde crvene posle čiste pobede Valisa, stigle su žalopojke u prestonicu da su ih sudije oštetile. Naravno usledio je demant. Pored službenih lica  za naš portal proslavljeni  as, sada  sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Jugoslava Vasovića, budućeg šampiona Srbije, je posle odgledanog meča poručio.

"Sve bilo čisto. Ni najmanje sumnje u regularnost meča nema. Sudije su bile na visini zadatka. Prve dve četvrtine trajale su 32 minuta. Mnogo posla za sudije, ali i besprekorna arbitraža. Čestitam Valisu na velikom uspehu. Sa ovom mlađarijom, i još tri pojačanja, biće preizbiljan superligaš".

VALIS - STARI GRAD 12:11(2:2,5:4,1:2, 4:3).

Valjevo SRC Petnica. Sudije: Lazar Anđelić(Beograd) i Vladimir Šukić(Novi Sad). Isključenja: Valis 12, Stari grad 11. Peterci: Valis 3 (2).

VALIS: Đerković(10 odbrana), Mitrović 1, Čavić 2, Lobov 2, Arsenović, Milinović, Gavrilović 2, Metodiev 2, Vujić, Kovačević 3, Stanić, Ičagić, Milovanović, Milovanović. Treneri: Goloskoković i Ivanović.
STARI GRAD: Ivanović, Popović 1, Šofranac 1, Stanić, Šofranac 3, Spasić 1, Barbarez 1, Gajić 1, Giri, Sekulić, Ćorić 2, Vasić, Ilić, Muniz 1. Trener: Peković.

Pored momaka u bazenu zasluge pripadaju  stručnom štabu: Stevanu Nonkoviću, Nikoli Goloskokoviću, Nikoli Ivanoviću,  i agilnoj upravi i pritijateljima kluba:  dr Nebojši Stojakoviću, Saši Simiću, dr Saši Žunjiću, Dejanu Dobrisavljeviću, Aleksandru Uroševiću, Svetlani Vujić, Radu Arsenoviću, Radovanu Kovačeviću, braći Mladenović, Miru Mirkoviću-Metvi, a posebno Teodosiju Krstiću i INGRAP OMNI-u.

Gost na utakmici svi utakmica VK Valis je bio i gradonačelnik Lazar Gojković, Dan posle velike pobede čestitao  klubu plasman u Super ligu, ističući najveće bogatstvo, valjevsku decu, stručni rad, agilno tukovodstvo.Gojković je istakao značaj uspeha Valisa kao preketnicu u razvoju vaterpolo sporta  gradu i najavio podršku, jer uspeh ostvaren sinoć u SRC Petnica je dokaz da za VK Valis nema granica.

Lepo zvuče reči gradnonalnika, ali život čine samo dela.

Za VK Valis dva prioreta su ključ za budućnost.

Prvi je krov nad glavom!

Korekcija, ili novi-stari projekat Sportsko poslovnog centra sa halom sportova od 3.500 fiksnih mesta, i zatvorenim bazenom je neminovnost. Zatvoreni bazen poput onog u kragujevačkim Šumaricama, ako je  iz 1997. godine "sporan"  za Valjevo je  idealan. Valjevu ne treba  odobrena  "spratna kutija za cipele" sa baletskom salom, i dodatnim Kongresnim centrom sa apartmanima.

Drugo, VK Valis mora da raspolaže finansijama dostojnim  Supeligaša sa muškom i ženskom vaterplo ekipom. To  znači veća sredstva  od svih više ili manje   povlašćenih. Višestruko viša sredstva u odnosu  na Cebtre tropka, paraztitem u suštini štetočine što za za silan novac iz budžeta za sport, u ponudi imaju samo  prazna obećanja umesto rezultata, ili još crnje minhanzensku istinu plasiranu i tokom subotnjeg prenosa i sramnog poraza FK BK 2014 od 1:5 u Užičkoj Požegi .

Kerberaj bez granica i tvrdnja  da  za fudbalskog prvoligaša  u Srbiji treba između 40 i 50 miliona dinara,  totalna je demegogija,  nebuloza. Toliko novca naravno da nije ni u snu potrebno, ali na kladionici je sve moguće, uverićemo se verovatno "bingom" na Rajku koliko već danas. Prelaz i dva u keca, sedmica, prave pare, i to kakve!

 Ali mediji kao sredstvo da  pravdanje  nemilice  protraćenog novca  su izuzetno moćno oružje. Kad bezakonje vlada sve  prolazi pa čak i ovakve paušalne besmilsice  i lupetanja, ali i surove kladioničarske igre bez granica !

Vremena je dovoljno za mudre odluke, ali su za najbolja rešenja potrebni glava, srce i muda.

Bude li ih, i bez kladioničasrkih igara  svanuće svima, sportu posebno.

Junacima vaterpolo priče, ali i košarkaškom Valjevu valja poručiti.

 Samo jakom sa  Vladimirom Đokićem,  za sada bez dogovora sa predsednikom kluba Jovanovom Teodosićem, zaboravnom samo da se suoči sa notornim činjenica.ma.  U Valjevo i u  Metalac  dolaze  talentovani mladići  da uče i da igraju košarku, isključivo zbog Vladimira Đokića, ličnog usavršavanja  i afirmacije što posle sledi. Ne dolaze u Valjevo niko da zaradi  velike novce od košarke.

Dakle, zna se ko je istinski broj 1 i kao  takvom šta mu pripada 

Ostali iz valjevskog sveta sporta dostojni pažnje, su tu da izbore uspesima za svoj status.

 Pravi reper su rukometaši ORK METALAC.

ork m l 26 25

U Loznici su  bili bolji od direktnog  rivala za najviši plasman 26:25 u Prvoj ligi Srbije.

U  narednih 5 utakmica bez prava na kiks, uz dva meča sa liderom Sinđelićem, sve je u njihovim rukama, i budu li dovoljno dobri, hrabri. a pogleda li ih i sreća mogu do trona i ranga više. Manje šanse imaju rukomnetašice Metalca -2105 iako su  takođe pobedile ekipu Kosmaja u Ralji  30:26. Ali dok se igra šansa postoji

ISTORIJA IMA SAMO JEDNU ISTINU

 U  gradu Valjevu na početku treće decenije 21. veka bez zatvorenog olimpijskog bazena. Valis je kao i KK Metalac 1973. godine stavio vlast   pred svršen čin. Preko noći je pre 48 godina pokriven otvoreni teren 15.setpembar  i niko je privremeni objekat hala sportova istog imena.

Predsednik  države je nedavno stavio svoj  potpis i odobrio izgradnju dva objekta nesporno sporna, za "spratnu" hale sportova sa fiksnih3.500 sedišta i za neverovati salom za balet, plus kongresnog cenra sa apartmanima od 70-80m2.

Zatvoren bazen  od danas je najprioritetniji sportski objekat Grada Valjeva, bez silnih miliona moguće ga je izgraditi čak i do kraja godine!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas