Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

MLADOST VALJEVA ĆE KAO I NOLE POBEDITI MOĆNE RIVALI, ALI POLITIKANSTVO BEZ GRANICA Featured

 arena spc va1

Sport kao višedimenzionalni i složen fenomen društva je pokret mladih ljudi suočenih sa izazovom uspeha na i brojnim takmičenjima. Kao društvena pojava sa posebnim akcentom na mlade sport obuhvata socijalne, psihološke, ekonomske, političke, pedagoške, naučne, medicinske, filozofske, religiozne, kulturne, pravne i druge vrednosti.

Sport je društvena pojava, sa specifičnim soocijalnim funkcijama i izraz je određenih društvenih potreba.

Sport je danas kao  nikada u  komercijalizovan  i od izuzetnog je značaja na  društvene tokove.

Ekonomski aspekt je odavno izbacio "iz sedla" sport kao igru, danas vođen samo  ekonomskom  logikom  svet novca. Kulturni aspekt sporta kao  fenomena kulture, način života savremenog društva, deo svakodnevnog života se se pretvorio u kriminal i   puko oruđe poltičkih elita i pojedinaca na vlasti  od sporta  naparave mašinu za štampanje i pranje novca, odnosno  lično bogaćanje.

Vrhunski sport u Srbiji  tone u živom blatu nemorala i beščašča sramote, bezočnog  kriminala. Danas je  u najgorem stanju od svog nastanka.

"Opijeni" uspesima na sportskom polju Zvezde crvene voljom vlasti, kao nikada do sada svedoci smo sulude podrške ludilu politikanstva u sportu,  što još luđe podržanog  mejnstrim i i fejk njuz medijima, a njih je samo 99%.

"Gromoglasnim ćutanjem" overavaju pljačku i kriminal bez granica   "časna" policija, i iznad njih "slepi i "gluvonemi  tužilaštva i sudovi.

Sve je podređeno "igri" i još crnje iživljavanju na sirotinji i uterivanja straha!

Do te mere ide zastrašivanje da ako slučajno  ne bude isplaćena  taksa za tv pretplatu, iako su  najbespomoćniji čak bez  struje, a   te-ve ekran mogu samo da  sanajaju u  pustahijama gde  žive, eto im "uteritelja" duga.

Taksimetar na benzinskim pumpama po Srbiji svakodnevni otkucava novi, pa novi pa opet novi sve viši cenovnik goriva.

 U nadolazećoj plimi bečšaća i sramote, zemljotresnog kiminala, bezgraničnih podvala i laži, gledamo kako  bivši, kao napadaji  aktuelne vlastordršce, a ovi najprizemnijim medijskim kerberajem uzvraćaju. Eto  nove prlike  da se konačno suočimo sa surovom istinom, da na lažima počiva moć bezočnih i gladnih tuđeg dobra.

Svako ko treba dozvaće se pameti, i sam svojom  voljom će odlučiti šta mu je činiti.

Za početak valja očistiti  kuću,  za  vladavinu harmonije i mira. A za  mir i harmoniju su potrebni sloboda istina i pravda.

valjevo maj 21 01

A  kako to sve izgleda viđamo svaki dan.

Mejnstrim i fejk njuz mediji,  su opasno i moćno oružje.

Malo manje i malo više tupavi, uljuljkani da će vlast doveka potrajati,  previđaju  da će uvek biti spremnih patriiata, boraca i junaka da prepoznaju veru od nevere, tupane od onih što prodaše veru za večeru. Reakciija sledi, u svakom slučaju, pre ili kasnije.

Da im ništa nije sveto je uz prećutnost medija  otvoreno i bekrupulozno terorisanje  crno belog sveta sporta!

Na braniku istine i pravde su  časni i nepotkupljeni. Nikad im nije bilo teže, ali na muci se poznaju junaci.

Na valjevskim prostorima dominantan je teror, a pobude su  najprizemnije, zdravom razumu neobjašnjive

Fudbal od vrha do dna ima isti scenario i cilj.

Valjevska štetočina parazitski zavija pre sedam dana iz Požege.

Malo mu je 10 miliona otetih narodu, verovatno dovoljno za burek kod pekarke u komšiliku,  da prehrani  vojsku poslušnika i gubitnika.

Tek sa 40-50 miliona otetih narodu, bilo bi dovoljno, reče što mu je na srcu, i osta živ.

Peživesmo  poplavu u Valjevu 14.maja 2014, preživećemo  fudbalsku babu što pregazi  bika preko Jalovika.

Strpali su akteri, pristali da ih zamajava, pa čak i vodi virovačka štetočina,  u Jaloviku  sedam komada. Prolaze još u Kupu. Posle Dračića, Kadine Luke,  Vrela i Jalovika,  čeka ih Ljubić ili Topola.

Pre toga desio se danas  trenutak istine u Parku Pećina. Izgubljena su još tri boda, ovoga puta od Trepče. Tim je sastavljen baš kako poželji štetočine. Zona je na vidiku, znači biće više  za ptetočisnke ihre bez granica.

"Petardom" u Požegi, po sred nosa tupavom parazitu, mudri,  vešti  i  očigledno sposobni, "SLOGAŠi" pokazaše gde mu je mesto, sa sve snom od  50 "milki". Blato i osoka su nivo paraziza, ma koliko mu novca  bilo na raspolaganju.

I zato Milan Milinović mora biti što pre dekretom počišćen  da mu nikada više ne padne na pamet da pomisli na fudbal.

Može jedino kao i do sada da mejnstrimaški gradi lažnu sliku o sebi i svojim dostignućima u fudbalu.

Odlaskom novinara Dragana Milovanovića udarna mesta kod sličnih sebi odmah su najotvorenije zloupotrebljena. Dalje od  predposlednje  strane ne može.

Naslovnica  nema  dečijih osmeha  i sportskih junaka. Rezervisana je za  "mrtvu prirodu" i  potvrdu decenijskog  stereotipa.

Mejnstrimovanje bez granica, i po svaku cenu, i potenciranje bismeslenih sadržaja traje.

U  novinarstvu kao i  fdubalu kolo vode, oni što bi voleli da su to što nisu, i nikada neće niti mogu biti.

U naše Valjevo dolaze ministri, mahom da obećavaju.

Poslednji  obeća BG projekat obdaništa na padini podno Vatrogasnog doma...

Pored postojeće "konkurencije" u nekada OŠ "Milovan Glišić" u Brđanima, i dogradnje postojećeg "Bambi" u "Oslobodiocima Valjeva" nameće se zaključak,  sadašnjoj kao i svim predhodnim vlastima  "kajmaka" nikad dosta.

valjevo maj opstina1

Malo li su im već  dva bismislena projekta u proceduri, što im se  divi i dama,  prvi urbanista grada !?

Spratni parking iza "socijalnog" i galerijska hala sportova bez bazena, ali sa salom za balet, i za sada nemušto skrivan drugofazni Kongresni centar sa apartmaničinama od 70-80 m2, neće proći, ma šta mislili "pljačkaši zlatnog kovčega".

Da je je počeo povratak  na  fabričko podešavanje su i "igranke"  u gradovima širom Srbije. "Grešnici" su na ledu, a  vrelo leto 2021. pred  izbornu godina je pred nama. Ko će leteti, u bajbok, do danas toga nema, videćemo. U najavi je čistka, sa jasnim predzankom, "tresla se gora..." .

Iskrenosti, ljubavi, poštovanja  i odgovornosti još nema.

Sve za vlast, a do vlasti preko volje naroda.

Ima li narod u svojim redovima sposobnih da prepoznaju   dobro i nedobro?

Naravno da ima i zato narod svojim gladom i delima enema  izbora. Predstoji mu borba da i svako dobije koliko vredi.

Istrajno posvećeno, bez predaje, mora biti  kao i Nole, pobednik.

Ovog popodneva ke u Rimu  posle  gladijatorske LUDE borbe sa Grkom Cicipasom izborio polufinale večeras Italijanom Sonegom.

Zadatak identičan za   mladost  Valjeva.

Mora se suprotstaviti  svemu što ne valja!

To je jedini put  do mesta  pod Suncem.

Pored fabrike za preradu voća, i pravljenje sokova, najmanje je bitno da li će zvati "Zlatne kapi" ili "Srbijanka", gasifikacije i uklanjanja deponije kod Čatine brane, postoje i sportski  priopriteti.

Prvi je hram sporta sa zatvorenim bazenom, umesto  skarade što bi da grade na porušenim temelja Sportsko poslovnog centra izmedju "Gorenja" i naselja Oslobodioci Valjeva.

Za početak bitni su nervi i istrajnost.

Dva plaćena generalna projekta su  u opticaju.

Promotere, na žalost i poslušne neznalice i diletante lošeg, preskupog i objekta nedostojnog Grada Valjeva valja podsetiti  da mladost i sport Valjevke i Valjevci neće  odustati.

Boriće se  i izboriti  za za Sportski poslovni centar, projektanta Arene Beograd Vlade Slavice, ha dvoranom od 3.500 fiksnih mesta i  zatvorenim bazen, po istom projektu.

 Ma šta mislila i ma koliko se topila od miline,  obdanište ispod Doma vatrogasnog  neće biti građeno kao ni  parking iza "socijalnog" sa parkom na krovu. Ponovo ističem   najskuplji bedak galerijsko "sportsku  halu,  sa baletskom salom, i za  sada skrivenim  od očiju javnosti. Kongresnim centrom.

Mladost grada, Valjevke i Valjevci se ne pitaju, misle  diletanti i zgubidani, spremne da prodaju  svoj grad za 48 plata!

Silno su pogrešili, što ne čudi, jer priznali su čim su kročiliu tamo gde im nije mesto, da se ne razumeju u politiku, ali bi da se pitaju.

E neće moći neznalići, sa mnogo kraćim rokom trajanja nego što mislite!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas