Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oss Kad od malih n...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DUHOVI PRAZNIK VERE, NADE, LJUBAVI I LJUDSKOSTI, DOKAZ DA U SPORTU SAMO USPEH VREDI Featured

DUHOVI 21 KOLAC

Slava  Grada Valjeva, obeležena je najvećim prisustvom mladih liturgijom, litIjom, lomljenen slavskog  kolača u porti hrama Presvete Bogorodice. 

LITIJA KRST

DUHOVI DECA L

Najbolji danas u valjevskom svetu sporta pomovisao projekat Vaterpolo kluba "Valis u eliti".

VALIS GIM 4

Na oba dogadja je bio i gradonačelnik Lazar Gojković.

A mlada Valjevka Tara Čulić je niski već osvojenih titula dodala još dve, u drumskoj trci i u  vožnji na  hronometar na šampionatu države. Na plivačkom maratonu u Bačkom kanalu, kod Sombora, pobedile su Valjevke, plivačice  “Valisa”  Nadja Lazarević i Maša Cvetković.

Bez politike ne može.U danu pobede na svim izborima pre godinu dana, SNS  proglasio novi trijumf. Ovoga puta na izborima u 13 saveta Mesnih zajedinica, gde su osvojili sve.

Iako če sutra(23.juna) biti tačno mesec dana od napada na trenera FK BK 2014  Jovanovića i igrača Kosića, kragujevačka policija do danas nije prosledila predmet tužlaštvu Osnovnog suda u Kragujevcu.

VERA I NADA SU ŽIVOT

 Svečanom liturgijom, zatim  i litijom ulicama grada Valjeva, rezanjem slavskog kolača i urezivanjem zapisa na stablo  u porti Crkve Presvete Bogorodice,  svečano je obeležena  gradska slava Duhovski ponedeljak Druge trojice.

DUHOVI POP

LITIJA DECA1

 

DUHOVI SUP

DUHOVI RADA

DUHOVI VOJSKA

Protonamesnik Filip Jakovljević je čestitao slavu prisutnim građanima i posebno se zahvalio vladici Siluanu na prisustvu.

“Na ovaj  način se uputpunjuje  smisao i duh praznika. Mudrom odlukom predaka   Duhovdan je naš praznik, praznik  koji nas okuplja I ujedinjuje”

Protonamesnik Jakovljević je  najavio da će 27. juna u Valjevu uslediti ustoličenje novog Episkopa valjevskog Isihija uz prisustvo crkvenih velikodostojnika predvodjenih Partijarhom Porfirijem.

LAZAR KOLAC DUHOVI1

U svom obraćanju  gradonačelnik Lazar Gojković je najavio  bolje dane.

“Uz  Božju pomoć završićemo započete brojne  ambiciozne poduhvate uz  veliku pomoć i podršku predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije”,rekao  je  Gojković čestitajući okupljenom  narodu I sveštenstvu  izbor novog Episkopa Valjevskog gospodina Isihija Rodića.

ZA "VK VALIS U ELITI" PREDSEDNIČE VUČIĆU GRADI U VALJEVU "SPC" I  ZATVOREN BAZEN!

 U  svečanoj sali Valjevske gimnazije  održana je promocija projekta - Vaterpolo klub Valis u eliti.

VALIS GM P

Istorija vaterpolo sporta se ne može promeniti.

Ma  koliko neki  pokušavali da sebe predstave kao rodonačelnike vaterpolo sporta, kroz direktorovanje, u biti  decenijuipo tavorenja SRC Petnica istina je samo jedna.

Vaterpolo priču zavrteli su  su difovci Goran Bojičić i Radenko Popović-Šnele.

 Od prve vaterpolo utakmice u leto 1987. kada je ekipa plivačko vaterpolo kluba Valis pobedila sastav valjevskog Garnizona JNA, do prve takmičarske utakmice u Nišu, akter je bio i danas predsednik dr Nebojša –Stojaković-Alf. Izgradnja svlačionica i soba  pod svodovima tribine u SRC Petnica je posebna epizoda u istoriji vaterpolo sporta i SRC Petnica.

I pored protivljenja i besmilsenog tužakanja zaduženog za brigu o prosperitetu Petnice  presudila je podrška mame jednog od  igrača Valisa Slavice Rakić, visoko pozicionarane u valjevskoj politici. Posao veka je završen.

Neminovne podele devdestih i stvaranje dva kluba iskristalisale su strategiju uspeha i neuspeha

Valisovci su  ODMAH shvatili šta im je činiti. Oprobani recepet, stručan rad da decom doneo je uspeh.

Iako glupost  i bahatost bez granica suparničke strane, spremne da baca novac na besmislene “projekte” i prazne priče lažni upesi nisu opravdale silan novac poreskih obveznika Valjeva, ona je  dalje prisutna.

Bez  pompe, ulažući u svoju decu, uz  podršku grada i UFK Valis, dr Stojaković sa malonrojnim saradnicima, rodilteljima dečaka, je strpljivo, predano, stručno i odgovorno  doveo VK Valis danas do eliti. Zna odlično da slede nestvarni  izazovi i vaterpolo titani.

"VK Valis deceniju  i više  radi sa decom. Selektiramo igrače za prvi tim. Istorijski uspeh je očekivano stigao. To je upspeh zaVK Valis i grad Valjevo. VK Valis je jedini timski sport i klub u eliti. Cilj nam je da zadržimo  Valjevce i da izborimo opstanak, a u Super ligi igraju najbolji, i reprezentativci Srbije. Mladje selekcije su prioriet, danas ih je pet ukupno, i većina je u vrhu srpskog vaterpola u svojoj konkurenciji" poruka je predsednika  dr Nebojše Stojakovića.VALIS DR1

VALIS GIMN 5

Danas bi da recept  najboljeg u valjevskom svetu sporta  primeni druga strana, iako svesna  notorne činjenice da Valjevu treba zatvoren bazen što više dece pliavača i vaterpolista,obuci,  a ne dva kluba.

Jučerašnji skup  je bio prilika da se ljudi od uspeha, prepoznavši  vrednost i rezulat potvrde svoju odlučnost, i aktivno donacajima, sponzorstvima i konketnim idejama i potezima, jednostavno akcijom,  uključe i formiraju pul društveno-odgovorno-posvećenih Valjevaca sa jednim ciljem. Unapređenju svesti dece za bavljenjem sportom, i stvaranju uslova za normalnu obuku, usavršavanje na putu da najbolji postanu vrhunski sportisti.

Deca su prioritet svih prioriteta!

Projektovani budžet kluba za sezonu u elitnom rangu je 24 miliona dinara, četiri puta veći od postojećeg.

Ipak prioritet svih prioriteta je zatvoren bazen za vaterpolo i pliavanje.

Hala sportova 15.septembar je “nikla”preko noći pre skoro pola veka. KK Metalac  je ušao  u Prvu ligu SFR Jugoslavije, najjaču ligu u to vreme u Evropi.

Valis je danas u eliti.

Gradonačelnik Gojković i pored  generalno smanjenog budžeta za sport najavio je da se mora naći način kako pomoći Valisu jer to zaslužuje.

Desimir Maksimović se izborio. Na potezu je Lazar Gojković, a  adresa je svima poznata, predsednik Aleksandar Vučić. Spreman da gradi Nacionalni stadion, ruši postojeće I gradi nove  stadione  u gradovima rukometa Zaječaru i Leskovcu, gradu boksa Loznici… valja mu dojaviti šta mu je činiti i u Valjevu.

Umesto u planu besmisleni  Kongresni centar sa apartmanima, i koliko li već puta preprojektivana hala sportova, nalik na kutiju za cipele, valja raditi po već plaćenom i naravno urađnom  projektu. Izgradnja  manje novca  SPC Valjevo( sportsko poslovnog centra) sa istim brojem mesta za gledaoce(5.000)  ali sa zatvorenim bazenom, bez sale za balet, je jedino ispravno rešenje, ma šta ko mislio.   

Legenda vaterplo sporta Jugoslav Vasović, direktor šampiona VK Radnički, veliki prijatelj Valisovaca je upozorio da sport bez novca  ne  funkcioniše, i da ulaganje u decu i njihovo zdravlje nema cenu.

VALIS GV VASKE

“Ulaganje u sport je ulaganje u decu, da bi baš oni jednog dana odlučivali o sportu”.

Raspodela novca  i izdvajanje za sport su loš primer rada "komisije za sport" odnosno vlasti, a traje godinama.

Vojislav Andrić Madjar, nekada vrhunski rukometaš,  i direktor Valjevske gimnazje  je slikovito rekao da  VK Valis nije „čardak ni na nebu ni na zemlji“.

"Valis je ozbiljan klub sa ozbiljnim radom i istorijom.Sve su stvorili  radom i ne malim svojim sredstvima. Za  elitno takmičenje očekuju i ozbiljan novac od grada, jer ne žele da igraju jednu sezonu u eliti. Kriterijum za dodelu sredstava je ključ. Sistem "jačeg" u komisiji za sport vlada, i mora nestati. Ne može  klub u trećoj ili četvrtoj ligi dobiti više novca od prvoligaša. Rezultat je  opredeljujući faktor a ne ime tradicija,  i podobnost", potvrdio je odavno izrečenu istinu  Andrić.

Surova borba za bolju i srećniju  budućnost dece Grada Valjeva  se nastavlja!  

TARA ČULIĆ DVOSTRUKA ŠAMPIONKA SRBIJE!

tara erdevik 21 hronometar

Valjevka Tara Čulić(12) obeležila sportski vikend za nama.

Mlada biciklistkinja, poletarka je u trci na  hronometar u Erdeviku  postala  šampionka. Dan kasnije na državnom prvenstvo u drumskoj vožnji u Beranovcu kod Kraljeva je osvojila novu titulu, i ukupno 12-i  trofej u dosadašnjoj karijeri.

NADJA I MAŠA POKORILE SOMBOR

Na plivačkom maratonu u Bačkom kanalu, kod Sombora, pobedile su Valjevke, plivačice  “Valisa”  Nadja Lazarević i Maša Cvetković.

masa i nadja sombor 21

Nadja Lazarević je apsolutni pobednik maratona u ženskoj konkurenciji. Deonicu od 5 km isplivala za jedan sat, četiri minuta, deset sekundi i 59 stotinki. Maša Cvetković je na cilj stigla posle  jednog  sata, pet minuta, 19 sekundi i 22 stotinke. Osvojila  je zlatnu medalju u svojoj kategoriji, a apsolutnoj  konkrenciji je bila druga.

Maša I Nađa su potencijalne učesnice Evropskog juniorskog prvenstva, ovog leta u Parizu.

MUTANT I DALJE U ZONI "SUMRAKA" , POLICIJA U KRAGUJEVCU NEMA !?

Iako će sutra(23.juna) biti tačno mesec dana od napada na trenera FK BK 2014  Joavanovića i igrača Kosića, kragujevačka policija do danas nije prosledila predmet tužlaštvu Osnovnog suda u Kragujevcu. Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, javni tužilac  Osnovnog suda u Kragujevcu će postupiti odmah čim mu predmet bude prosleđen.

FK BK 2014 je posle dve odluke FSRZ, i potvrđenog rezulata utakmice u Ljubiću, odnosno pobede Sušice od 4:2, sa 47 bodova ispao u zonu iz Srpske lige Zapad.

Milan Milinović najavljuje odlazak  iz kluba na Skupštini planiranoj za po okončanju slučaja "Sušica" . Vruć krompir će  preuzeti  Roki Paunović, juče je proslavio 36. rođendan, vrhunski profesionalac i golgeter bez premca.  Posle decenije i duže haosa neće mu biti ni malo lako. Ali sa momcima sličnim sebi, i svim ljudima dobre volje spremnim da pomognu, i iz 4.lige se može do zvezda.

KO ČINJI DOBRO I VERUJE U SEBE USPEĆE!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas